Hachee met appel recept van Foodblog Foodinista

Hachee met appeltjes

Deel deze post

Mijn oma maakte eigenlijk iedere week wel hachee, zowel mijn opa en oma vonden het heerlijk. Alleen gingen wij altijd iedere vrijdag op bezoek en rook het huis volledig naar de hachee. Lekker, want hachee wordt bereid met heel veel uien. Nee die geur was nogal heftig. Maar het zachte hacheevlees, zachte gestoofde uien, een goede jus en als extra zoete appeltjes maakt haché toch echt wel een heel lekker recept. Speciaal voor de winter? Nee. Mijn oma at het tenslotte het hele jaar door en het zal haar goed hebben gedaan, want ze is 99 jaar geworden in volle gezondheid. En tenslotte hachee is goed zout voor warme dagen en de frisse appel geeft er een extra smaak aan. Daarnaast moet ik er wel bij zeggen dat juist door die vrijdagmiddagen die wellicht roken naar de hachee de herinneringen onder andere heel vers blijven. Graag at ik tussen de middag en bordje mee. Dat zorgt voor jeugdsentiment en een goede reden voor mijn hachee met appel recept wat een extra zoete smaak geeft.

Ingrediënten voor hachee met appel voor 6 porties

1 kilo riblappen
4 uien
2 appels
3 laurierblaadjes
2 eetlepels bloem
2 eetlepels mosterd
klont boter
1 liter runderbouillon
3 eetlepels rode wijnazijn
2 plakken ontbijtkoek
Goede snuf peper

Lekker met frietjes, aardappelpuree of krieltjes. En als groente? Rode kool.

Tips voor de bereiding van hachee met appel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten + drie uur stoven met regelmatig door roeren
Benodigdheden: snijplank, mes, maatbeker, spatel, lepel, stoofpan, dunschiller

Hachee met appeltjes recept van Foodblog Foodinista

Recept voor hachee met appel

Snijd de riblappen in stukken. Verhit de boter in de stoofpan en als deze is gesmolten schep dan het vlees in de pan. Bestrooi de twee eetlepels bloem over het vlees en spatel ondertussen het vlees om en om voor ongeveer drie minuten, zodat het mooi bruin bakt aan de buitenkant. Zet de verhitting omlaag naar ongeveer de helft. Snijd de uien in ringen en bak deze even mee met vlees, zodat ze aangebakken zijn. Strooi een goede snuf peper over het vlees en de uien en de laurierblaadjes mogen in de pan evenals de mosterd. Spatel alles nog een keer goed door en blus af met de rode wijnazijn en een halve liter rundvleesbouillon. De overige halve liter rundvleesbouillon gebruiken we later.

Laat de hachee stoven voor een uur op bijna lage verhitting. De deksel mag op de pan, maar de pan mag niet dicht. Het vlees kan dan goed sudderen. Roer alles na een uur door en wanneer er extra vocht nodig is, giet er dan 250 ml bouillon bij. Laat de hachee nog een uur sudderen met af en toe spatelen. Schil en snijd ondertussen de appels alvast in blokjes en leg de twee plakken ontbijtkoek klaar. Het laatste uur mag de laatste runderbouillon erbij en mogen de appels in de hachee. Plaats bovenop twee plakken ontbijtkoek die worden opgenomen door het vocht. De ontbijtkoek zal binden en extra smaken afgeven aan de hachee met appel.

Meng alles nog een keer door en de hachee is klaar, wanneer de saus goed gebonden is en het vlees natuurlijk mals. En heel eerlijk het is het allerlekkers wanneer je de hachee met appel een dag eerder maakt. Ook wanneer het vlees wacht zal het extra mals worden.

Meer stoofvlees recepten maken? 

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: