15 jun Groentemuffins recept met kaas
Niet dat ik geen brood eet, maar soms is het gewoon een beetje saai. Wat ik dan ook echt ideaal vind is om hartige en gezondere muffins bakken en om deze mee te nemen voor de lunch. De groentemuffins groentemuffins zijn natuurlijk ook heel lekker en leuk voor een high tea of ideaal om mee te nemen naar het strand of voor picknick. Houd ze dan wel vers in een luchtdichte box. De vegetarische muffins met courgette en kaas neem je makkelijk mee. Geloof mij eigenlijk kan iedereen bakken met dit simpele bakrecept voor hartige muffins, je moet alleen even weten hoe. Wat ik ook fijn vind is dat je direct groente eet tijdens de lunch en op een hele lekkere manier ook. Dit groenterecept is ook nog eens kidsproof. Want wie lust er geen lekkere muffin? Zo bak je zelf groentemuffins met courgette en kaas.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten voor de groentemuffins met kaas 12 stuks
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zoete geroosterde paprikapoeder
- snuf zout
- 1 grote geraspte wortel
- 1 geraspte courgette
- 2 lente of bosuien
- 75 gram geraspte kaas
- 125 ml Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 60 ml olijfolie
Tips voor de bereiding van de groentemuffins met kaas
Moeilijkheidsgraad 1-5: 3
Tijd: Voorbereiding 25 minuten en Bakken 20 minuten
Benodigdheden in de keuken voor de groentemuffins
- mengschaal
- muffinblik
- mandoline
- spatel
- oven
- snijplank
- mes
- weegschaaltje
- maatbeker
Tips in de keuken voor het bakken van de muffins met groente en kaas
Voor bakrecepten zijn verhoudingen erg belangrijk dus een maatbeker en weegschaal zijn echt een tip! Een mandoline is niet persé nodig, maar het is echt zeer makkelijk om met de hand heel simpel de wortel en courgette op gelijke maat te raspen. Dit kan ook in de keukenmachine, maar dan vind ik het toch grover en niet zo mooi en lekker.
Recept vegetarische muffins met groente en kaas
Verarm de oven voor op 220 graden.
Vulling groentemuffins maken
De courgette en wortel zijn al geraspt. Snijd vervolgens ook de bosui fijn. Rasp met de mandoline ook nog de kaas en eventueel kun je de kaas voorgeraspt kopen net zo makkelijk.
hartig muffinbeslag maken
Meng in de mengschaal de droge producten: bloem, paprikapoeder en zout. Meng deze met de spatel door elkaar. Ook de groente en kaas kan er nu doorheen. Roer deze door, zodat het bloemmengsel mooi blijf plakken aan de groente. Het is een soort 50/50 verhouding. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren. Schenk de yoghurt en olijfolie erbij. Spatel het goed door tot een mooi nat deeg, doordat er zelfrijzend bakmeel wordt gebruikt gaan de muffins goed rijzen in de oven.
Groentemuffins met kaas bakken
Verdeel het muffinmengsel over de muffinmat of het blik en plaats de muffins voor 20 minuten in de oven op 220 graden.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Koken met kinderen gadget tips - Foodblog Foodinista
Geplaatst op 07:00h, 18 juli[…] Gezond of ongezond moet je helemaal zelf. Je kunt er zelfs groente in verstoppen, zoals bij deze groentemuffins. Leuk is het […]
Recept: groentemuffins met courgette en kaas - Alweer een nieuwe moeder blog - Persoonlijk Mamablog
Geplaatst op 07:00h, 10 oktober[…] Foodinista (met wortel) […]