Groentemuffins recept foodblog Foodinista

Groentemuffins

Deel deze post

Niet dat ik geen brood eet, maar soms is het gewoon een beetje saai en met dit warme weer vind ik het niet altijd prettig om vleeswaren mee op brood mee te nemen en kaas gaat een beetje zweten. Nou ja voldoende onsmakelijke dingen. Wat ik dan ook echt ideaal vind is om hartige en gezonde muffins te bakken en om deze mee te nemen voor de lunch en deze groentemuffins zijn natuurlijk ook heel lekker en leuk voor een high tea of ideaal om mee te nemen naar het strand of voor picknick. De hartige groentemuffins met courgette en oude kaas neem je makkelijk mee. Geloof mij eigenlijk kan iedereen bakken met dit simpele bakrecept voor hartige muffins je moet alleen even weten hoe. Wat ik ook fijn vind is dat je direct groente eet tijdens de lunch en op een hele lekkere manier ook. Dit groenterecept is ook nog eens kidsproof. Want wie lust er geen lekkere muffin?

Ingrediënten voor de groentemuffins 12 stuks

300 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zoete geroosterde paprikapoeder
snuf zout
1 grote geraspte wortel
1 geraspte courgette
2 lente of bosuien
75 gram geraspte oude kaas
125 ml Griekse yoghurt
3 eieren
60 ml olijfolie

Tips voor de bereiding van de groentemuffins

Moeilijkheidsgraad 1-5: 3
Tijd: Voorbereiding 25 minuten en Bakken 20 minuten
Benodigdheden voor de groentemuffins: Meng schaal – muffinblikmandoline – spatel – oven – snijplank – mes – weegschaaltje – maatbeker

KokenKoken

Tips in de keuken voor groentemuffins

Voor bakrecepten zijn verhoudingen erg belangrijk dus een maatbeker en weegschaal zijn echt een tip! Een mandoline is niet persé nodig, maar het is echt zeer makkelijk om met de hand heel simpel de wortel en courgette op gelijke maat te raspen. Dit kan ook in de keukenmachine, maar dan vind ik het toch grover en niet zo mooi en lekker.

Groentemuffins receptblog Foodinista vegetarisch recept

Recept Groentemuffins

Verarm de oven voor op 220 graden.

De courgette en wortel zijn al geraspt. Snijd vervolgens ook de bosui fijn. Rasp met de mandoline ook nog de oude kaas en eventueel kun je deze ook voorgeraspt kopen net zo makkelijk!

Meng in de mengschaal de droge producten: bloem, paprikapoeder en zout. Meng deze met de spatel door elkaar. Ook de groente en kaas kan er nu doorheen. Roer deze door, zodat het bloemmengsel mooi blijf plakken aan de groente. Het is een soort 50/50 verhouding.

Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren. Schenk de yoghurt en olijfolie erbij. Spatel het goed door tot een mooi nat deeg, doordat er zelfrijzend bakmeel wordt gebruikt gaan de muffins goed rijzen in de oven.

Verdeel het muffinmengsel over de muffinmat of het blik en plaats de muffins voor 20 minuten in de oven op 220 graden.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie