27 nov Saucijzenbroodjes maken – Een echte klassieker
Een echte klassieker die ontzettend simpel en lekker is om te maken. Het zijn saucijzenbroodjes. Daarbij heb je voor het maken van saucijzenbroodjes ook maar heel weinig ingrediënten nodig. Ik kan je vertellen dat je deze meestal wel in huis hebt. De ingrediënten liggen vaak in de vriezer en ze staan gewoon standaard in je kruidenkastje. Dus als je lekkere trek hebt of je wilt snel een hartige snack maken dan is het dus echt ideaal om deze hartige broodjes te maken. Even voorbereiden en je schuift de saucijzenbroodjes zo de oven in. Vervolgens is het natuurlijk heel lekker om ze zo vers mogelijk te eten en mocht je het kunnen weerstaan dan is het slim, zodat je altijd een voorraadje hebt liggen, om er een aantal in te vriezen. Lekker voor in de lunchtrommel of onverwacht voor bij een lekker kopje soep.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Recepten voor hartige snackbroodjes
Op dreef en meer hartige broodjes maken? Dan zijn misschien deze kaasbroodjes met kaasragout of de winterse zuurkoolbroodjes met rookworst ook wel iets voor jou?
Ingrediënten voor 10 saucijzenbroodjes
- 10 vellen bladerdeeg
- 2 eieren
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 eetlepel sambal
- goede snuf nootmuskaat
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- teentje knoflook
- snuf peper en zout
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ui
Tips voor de bereiding van de saucijzenbroodjes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, bakplaat en oven, snijplank, mes en een hakmolen is makkelijk, bakpapier, lepel, bakkwast
Recept saucijzenbroodjes
Verwarm de oven voor op 210 graden, zodat de saucijzenbroodjes direct de oven in kunnen als ze klaar staan en bekleed de bakplaat met bakpapier. En ontdooi de vellen bladerdeeg op het bakpapier.
Vulling voor de saucijzenbroodjes maken
Meng het gehakt met de sambal, peper, zout, paneermeel en nootmuskaat. Snipper de peterselie, knoflook en ui. Snijd het goed fijn of doe dit makkelijk in een hakmolen. Dan ben je binnen 30 seconde klaar. Breek één ei. Meng alles goed door het gehakt. Maak één bal en maak vervolgens van het gehakt tien klein balletjes die even groot zijn en wrijf deze vervolgens tussen je handen tot worstjes.
Vouwen van de saucijzenbroodjes
Plaats de worstjes in het midden van de saucijzenbroodjes. De gehaktworstjes mogen even lang zijn als het bladerdeeg. Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en druk het bladerdeeg aan de lange kant dicht. Maak vervolgens een sierrandje met een vork. Kluts één ei en smeer het bladerdeeg in met een bakkwast met het ei. Plaats de saucijzenbroodjes vervolgens in de oven voor 25 minuten op 210 graden. Laat de saucijzenbroodjes na het bakken even afkoelen, ongeveer 5 minuten, en eet smakelijk!
Soeprecepten voor bij de saucijzenbroodjes
Een echte Nederlandse maaltijd? Een kopje soep met een hartig saucijzenbroodje of kaasbroodje? Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Altijd lekker een kop lekkere tomatensoep! Het recept kun je hier vinden.
– Echt passend bij de herfst? Dat is natuurlijk deze pompoensoep.
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Cornelieke Baak
Geplaatst op 23:52h, 29 novemberIk heb afgelopen week voor het eerst zelf bladerdeeg gemaakt. Het leek me altijd een hele klus maar dat valt qua werk heel erg mee. Je moet er wel de tijd voor nemen maar het is wel heel lekker! Ik heb nog wat bladerdeeg liggen, ga denk ik ook maar saucijzenbroodjes ervan maken. Altijd lekker!
admin
Geplaatst op 22:23h, 01 decemberWat leuk! Dat zou ik ook nog wel een keer zelf willen maken inderdaad, maar mij lijkt het ook heel veel werkt. Ik dacht dat bladerdeeg dus heel complex is, maar ik ga mij er ook eens in verdiepen.
Elly
Geplaatst op 18:00h, 15 augustusZe zijn echt heerlijk! Alleen…. een EETlepel sambal lijkt me wat veel, ik heb een THEElepel gebruikt!
admin
Geplaatst op 11:59h, 20 augustusBeste Elly,
Wat leuk om te lezen! Het kan inderdaad een beetje te pittig worden. Het ligt ook nog aan de pittigheid van de sambal. Dus prima om het een beetje minder te houden. Lekker bij een theelepel houden.
Groetjes,
Daphne
Marijke
Geplaatst op 18:05h, 07 januariZe waren heerlijk. Met mijn kleindochter en 2 van haar vriendinnen gemaakt. Super! Lekker pittig,niet te.
Henny
Geplaatst op 08:39h, 16 juniMisschien een domme vraag . Er staat 2 eieren , moeten die dan allebei door het gehakt en één extra om de broodjes in te smeren ?
Ze zien er heerlijk uit dus ga ze zeker maken
Daphne van Aken
Geplaatst op 19:29h, 19 juniNee hoor een prima vraag. 1 ei is voor het gehakt en 1 ei is voor het glanzend maken van het bladerdeeg. Ik heb het iets duidelijker beschreven (als in één) in plaats van een.
Veel bakplezier!