22 sep Pompoentaart met geitenkaas en champignons
Dit recept stond gewoon al zo lang op mijn receptenlijstje om te maken. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Het is wel zo dat ik in het voorjaar het idee kreeg om een pompoentaart te maken met geitenkaas. Pompoenrecepten maak je wel in het pompoenseizoen. De herfst. Dus deze kwam op het receptenlijstje te staan voor het najaar en zo snel het een beetje pompoenseizoen werd schoof ik de pompoentaart met geitenkaas en champignons in de oven. Ik beloof je deze hartige taart met pompoen, geitenkaas en champignons is heerlijk en moet je zelf dit najaar ook maken!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de pompoentaart met geitenkaas en champignons voor 4 personen
- 5 vellen bladerdeeg
- 1 ei
- 1 geitenkaas naturel
- 3 eetlepels roomkaas
- 200 gram pompoenblokjes
- 1 rode ui
- 150 gram champignons
- 50 gram geraspte geitenkaas
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de pompoentaart met geitenkaas
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken
Ik gebruik een bakblik van 36x13x2,5 voor 4 stukken hartige taart met 4 personen en een salade voldoende voor een maaltijd of voor een snack. De bodem is uitneembaar, dan komt de hartige taart soepel los uit het blik.
Iets anders met pompoen? Maak dan ook eens de ovenschotel met pompoen en spekjes
Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bladerdeegbodem maken
Smeer de bodem van het bakblik in met een beetje olijfolie dan komt de taart na het bakken makkelijk los. Verdeel het bladerdeeg over het bakblik. Zorg dat de bodem bedekt is en de randjes van het bakblik. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bak de bodem al even 5 minuten voor in de oven.
Vulling maken voor de bladerdeegtaart met pompoen en geitenkaas
Start ondertussen met de vulling voor de pompoentaart met geitenkaas en champignons. Klop het ei, de geitenkaas en de roomkaas samen met een snufje peper en zout helemaal los tot een gladde mix. Met een garde duurt dit ongeveer vijf minuten. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Meng deze met de pompoenblokjes door het geitenkaasmengsel.
Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal het bakpapier met de bakbonen van het bladerdeeg af. Plaats het bladerdeeg nog 5 minuten terug op 210 graden, zodat het nog iets door kan bakken.
Pompoentaart met geitenkaas en champignons bakken
Giet vervolgens de pompoenvulling in de taart en plaats deze in de oven voor vijf minuten. Haal de taart even uit de oven en verdeel de pomoenvulling nog een keer goed over de taart, zodat alles gelijk verdeeld is. Gratineer de pompoentaart met de geraspte geitenkaas en plaats de pompoentaart nog 15 minuten terug in de oven op 180 graden.
Quiches en hartige tarten recepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
- Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
- Of maak een hartige tonijntaart.
- Of ga voor de preitaart!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's