Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept van foodblog Foodinista

Pompoentaart met geitenkaas en champignons

Deel deze post

Dit recept stond gewoon al zo lang op mijn receptenlijstje om te maken. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Het is wel zo dat ik in het voorjaar het idee kreeg om een pompoentaart te maken met geitenkaas. Maar dan is het natuurlijk helemaal geen pompoenseizoen. Dus deze kwam op het receptenlijstje te staan voor het najaar en zo snel het een beetje pompoenseizoen werd schoof ik deze pompoentaart met geitenkaas in de oven. En ik beloof je deze hartige taart met pompoen is heerlijk en moet je zelf dit najaar ook maken!

Ingrediënten voor de pompoentaart met geitenkaas en champignons voor 4 personen

  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 geitenkaas naturel
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 150 gram champignons
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de pompoentaart met geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: bakblik, mengschaal, garde, snijplank en mes of hakmolen, lepel, bakpapier

Ik gebruik een bakblik van 36x13x2,5 voor 4 stukken hartige taart met 4 personen en een salade voldoende voor een maaltijd of voor een snack. De bodem is uitneembaar, dan komt de hartige taart soepel los uit het blik. 

Iets anders met pompoen? Maak dan ook eens de ovenschotel met pompoen en spekjes

Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept van foodblog Foodinista

Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Smeer de bodem van het bakblik in met een beetje olijfolie dan komt de taart na het bakken makkelijk los. Verdeel het bladerdeeg over het bakblik. Zorg dat de bodem bedekt is en de randjes van het bakblik. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bedek vervolgens het bladerdeeg met bakpapier en bakbonen. Gebruik de helft van de bakbonen, anders is het te zwaar en gaat het bakpapier vastplakken. Dit verzwaart, dan blijft het bladerdeeg plat, maar bakt wel. Plaats het bladerdeeg tien minuten in de oven.

Start ondertussen met de vulling voor de pompoentaart met geitenkaas en champignons. Klop het ei, de geitenkaas en de Philadelphia samen met een snufje peper en zout helemaal los tot een gladde mix. Met een garde duurt dit ongeveer vijf minuten. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Meng deze met de pompoenblokjes door het geitenkaasmengsel.

Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal het bakpapier met de bakbonen van het bladerdeeg af. Plaats het bladerdeeg nog 5 minuten terug op 210 graden, zodat het nog iets door kan bakken.

Giet vervolgens de pompoenvulling in de taart en plaats deze in de oven voor vijf minuten. Haal de taart even uit de oven en verdeel de pomoenvulling nog een keer goed over de taart, zodat alles gelijk verdeeld is. Gratineer de pompoentaart met de geraspte geitenkaas en plaats de pompoentaart nog 15 minuten terug in de oven op 180 graden.

Quiches en hartige tarten recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of maak een hartige tonijntaart.
– Of ga voor de preitaart!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie