
18 aug Salade met meloen en ham en pestodressing
Ik was nooit een echte salade eter, maar tijdens mijn laatste zwangerschap is er iets veranderd. Ik was tijdens de zwangerschap niet zo fit en at eigenlijk alleen maar lichte en frisse maaltijd om mij nog een beetje prettig te voelen. Opeens ging ik salades veel meer waarderen. Ondertussen zijn wij twee maanden verder en, ook tot mijn eigen verbazing, is het zo gebleven. Ik ben er wel blij om, want salades zijn nu natuurlijk heel erg gezond. Nou ja veel salades het ligt er een beetje aan wat je er doorheen doet. Een salade waar ik altijd al wel enthousiast van werd is de Italiaanse klassieke salade meloen met ham. Al eerder maakte ik varianten, zoals de watermeloensalade met feta en zwarte olijven en de salade met canteloupe meloen en ham en feta. Simpeler kan eigenlijk niet, want de salade staat gewoon uit Italiaanse parmaham met meloen. In dit recept heb ik de salade uitgebreid en er een complete maaltijdsalade van gemaakt, maar deze Italiaanse salade met meloen en ham en pestodressing is even lekker bij bijvoorbeeld de barbecue of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd. Tijd voor het snelle en simpele saladerecept lijkt mij zo.
Ingrediënten salade met meloen en ham en pestodressing voor een grote schaal
1 meloen
80 gram parmaham
75 gram rucola
75 gram veldsla
1 eetlepel pijnboompitjes
50 gram verse groene pesto, deze kun je kant en klaar kopen, maar ook volgens mijn groene pesto recept zelf maken
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
snufje peper
Tips voor de bereiding van de salade met meloen en ham en pestodressing
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, lepel, kleine garde of vork, kleine maatbeker
Meer bite? Maak ook eens de pastasalade met pesto, meloen en ham als zomerse maaltijd.
Recept salade met meloen en ham en pestodressing
Start met het maken van de pesto. Is deze al klaar maak dan als eerste de dressing. Maak deze in de maaktbeker of in een ander bekertje met een schenktuit, zodat je de dressing goed kunt verdelen. Meng de pesto met de olijfolie, witte zijn azijn en peper. Zet de dressing vervolgens apart.
Meng de rucola vervolgens met de veldsla. Snijd vervolgens de meloen in stukken en meng deze door de sla. Haal de parmaham los van elkaar en haal eventueel het vet van de parmaham, wanneer je de salade magerder wilt maken. Verdeel de salade van de sla met de meloen over een mooi bord of een schaal en verdeel vervolgens de ham over de salade. Maak de salade af door de dressing en de pijnboompitjes te verdelen over de Italiaanse salade met meloen en ham.
Meer saladerecepten maken van Foodblog Foodinista?
Maak dan ook eens de salade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een andere saladerecept op tafel zetten.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's