18 aug Salade met meloen en ham en pestodressing
Een favoriet uit Italië. De salade met meloen met ham. Een heerlijk zomers voorgerecht. Een bijgerecht bij een barbecue. Of de salade eten als hoofgerecht en als maaltijdsalade. Je kunt variëren en er met een rucolasalade een makkelijke maaltijdsalade mee maken. We doen het met het recept voor salade met meloen en ham en pestodressing.
Salade recepten met meloen
Al eerder maakte ik varianten, zoals de watermeloensalade met feta en zwarte olijven en de salade met canteloupe meloen en ham en feta. Simpeler kan eigenlijk niet, want de salade staat uit Italiaanse parmaham met meloen. In dit recept heb ik de salade uitgebreid en er een complete maaltijdsalade van gemaakt, maar deze Italiaanse salade met meloen en ham en pestodressing is even lekker bij bijvoorbeeld de barbecue of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd. Tijd voor het snelle en simpele saladerecept lijkt mij zo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten salade met meloen en ham en pestodressing voor een grote schaal
- 1 meloen
- 80 gram parmaham
- 75 gram rucola
- 75 gram veldsla
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 50 gram groene pesto
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- snufje peper
Tips voor de bereiding van de salade met meloen en ham en pestodressing
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, lepel, kleine garde of vork, kleine maatbeker
Meer bite? Maak ook eens de pastasalade met pesto, meloen en ham als zomerse maaltijd.
Recept salade met meloen en ham en pestodressing
Start met het maken van de pesto. Is deze al klaar maak dan als eerste de dressing. Maak deze in de maatbeker of in een ander bekertje met een schenktuit, zodat je de dressing goed kunt verdelen. Meng de pesto met de olijfolie, witte zijn azijn en peper. Zet de dressing vervolgens apart.
Salade met meloen en ham maken
Meng de rucola vervolgens met de veldsla. Snijd vervolgens de meloen in stukken en meng deze door de sla. Haal de parmaham los van elkaar en haal eventueel het vet van de parmaham, wanneer je de salade magerder wilt maken. Verdeel de salade van de sla met de meloen over een mooi bord of een schaal en verdeel vervolgens de ham over de salade. Maak de salade af door de dressing en de pijnboompitjes te verdelen over de Italiaanse salade met meloen en ham.
Meer saladerecepten maken van Foodblog Foodinista?
Maak dan ook eens de salade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een andere saladerecept op tafel zetten.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's