tonijnsalade met aardappeltjes recept van foodblog Foodinista

Tonijnsalade met aardappeltjes

Deel deze post

Voor bij de barbecue of gewoon in de zomer als ik een frisse maaltijd wil eten dan vind ik een tonijnsalade altijd heel snel en simpel gemaakt en ook nog super smakelijk! Zonde natuurlijk om zoiets kant en klaar te kopen, terwijl je het zelf kunt maken en ook nog veel meer kunt variëren. Je krijgt ook nog een salade met veel minder sausjes en meer echte ingrediënten. Veel gezonder naar mijn idee. Een aardappeltje, tonijn, olijven. Het is een iets zwaardere salade voor bij de barbecue bijvoorbeeld is de tonijnsalade met aardappeltjes echt een bijgerecht en voldoende voor zes personen en als hoofdgerecht in de zomer voor twee personen.

tonijnsalade met aardappeltjes recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor tonijnsalade met aardappeltjes

  • 1 blik tonijn met olijfolie
  • 250 gram krielaardappeltjes met schil
  • 2 bosuitjes
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 100 gram zwarte olijven
  • snuf peper en zout

Extra: Maak de salade extra af met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.

Tips voor de bereiding van de tonijnsalade met aardappeltjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: steelpan 2x, snijplank, eiersnijder, lepel, mesje, mengschaal

Variëren? Maak dan ook eens de frisse tonijnsalade met appel

tonijnsalade met aardappeltjes recept van foodblog Foodinista

Recept tonijnsalade met krielaardappeltjes en zwarte olijven

Start met het koken van water in beiden pannetjes waar je vervolgens de krieltjes en het ei in gaat koken. Maak ondertussen de aardappeltjes schoon en snijd deze in plakjes. Kook de aardappeltjes gaar en kook het ei hard. Giet beiden af en bewaar de aardappeltjes en laat het ei afkoelen, voordat je het pelt en met de eiersnijder in plakjes snijdt.

Ondertussen: Meng in een mengschaal de tonijn, mayonaise, kappertjes, peper en zout. Snijd de bosui en gedroogde tomaatjes fijn en meng deze er ook doorheen. Als de aardappeltjes zijn afgekoeld en meng deze er doorheen. Verdeel dit gedeelte van de tonijnsalade in de saladeschaal. Verdeel vervolgens de ei en de olijven er doorheen en maak eventueel nog extra af met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Naast deze tonijnsalade met aardappeltjes nog meer saladerecepten voor meer inspiratie of op zoek naar een andere smaakcombinatie? Kijk dan ook eens naar deze saladerecepten:
* Maak anders een frisse salade met watermeloen.
* Een frisse salade voor bij de maaltijd maak je met komkommer en mango.
* Veel groente met een Italiaanse twist, maak je met de gegrilde groente salade.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie