Gezonde pastaschotel met spinazie, gehakt, tomaat en hutenkäse uit de george foreman Grill Foodblog Foodinista

Snelle en gezonde pastaschotel met spinazie uit de George Foreman grill

Deel deze post

Met het jonge gezinsleven is het rond spitstijd tussen vijf en zeven uur bij ons thuis altijd erg druk. Een baby van vijf maanden en een kleuter van vier jaar kunnen je altijd verrassen met onverwachte activiteiten. Daarbij zijn er voldoende activiteiten rondom werk, school, zwemles, sportclubjes en het gezellige sociale leven. Daarbij wil je natuurlijk gezond, gezinsvriendelijk en gevarieerd blijven eten. Laten we vooral niet vergeten dat het eten ook lekker moet blijven. Op dat soort moment is de George Foreman Evolve Precision Probe Grill ideaal. Deze grill van George Foreman is mijn nieuwe hulp in de keuken voor een snelle en gezonde maaltijd. Wellicht ben je bekend met een grill voor een tosti of een biefstuk, maar met deze grill van George Foreman kun je zoveel meer. Ik bereidde een complete gezonde pastaschotel met spinazie. Dat is wellicht verrassend, maar ook een echte aanrader.

Multi functionele George Foreman Grill met thermometer voor biefstuk Foodblog Foodinista

De George Foreman Grill is veel meer dan een simpele vleesgrill door de verschillende platen die erbij zitten., maar heeft diverse functies voor diverse bereidingen. Daarbij misstaat de uitstraling niet op het aanrecht. De grill is wel groter dan gemiddeld. 

Wat kun je met de George Foreman Evolve Precision Probe Grill

Vernuftig! Dat vind ik deze grill. Ik werd direct enthousiast toen ik de grill van George Foreman zag bij Coolblue. Ik moet toegeven dat ik de grill ook ken van de tv en ik altijd enthousiast word van de snelle quick fix bereidingen die ook nog eens vetarm zijn. Een soort van ‘kan toch niet waar zijn’. Zo veel leuker is het dat ik de uitgebreide grill met diverse functies deze keer zelf mocht uittesten van Coolblue. Deze grill is van George is zeer uitgebreid en komt niet alleen met de geribbelde grillplaat, waar je bijvoorbeeld een tosti of biefstuk op kunt grillen, maar ook met een diepere bak waar je een perfecte lasagne in kunt bereiden of in dit geval een gezonde pastaschotel met spinazie, tomaten, gehakt en hutekäse. Bij beiden heb je maar weinig nodig om een maaltijd te bereiden. Dit komt doordat je door de verhitting niet alleen droog kunt grillen, maar ook een maaltijd kokend kunt bereiden en vervolgens met de top plaat grillen. Mooi meegenomen is het dat De George Foreman grill de hoofdrolspeler is bij de bereiding en je daardoor weinig afwas hebt van diverse pannen. Je maak de anti aanbakplaat achteraf snel schoon en deze mogen in de vaatwasser. Ideaal voor een druk gezin dus. Voor de perfecte maaltijd beschikt de grill over diverse tools. Je krijgt een thermometer meegeleverd, zodat je kunt meten of je biefstuk perfect gaar is. Maar sowieso is het geen basis grill. Je kunt de bereidingstijd instellen, de temperatuur van de bereiding instellen tussen de 175-220 graden en kiezen tussen verhitten en grillen. Wanneer de grill de juiste temperatuur heeft krijg je een melding, maar ook wanneer de grill klaar is. Zelf maakte ik een gezinsmaaltijd en ik zal met je delen hoe ik dat deed.

Gezonde pastaschotel met spinazie, gehakt, tomaat en hutenkäse uit de george foreman Grill Foodblog Foodinista

Vetten blijven achter in de schaal van de George Foreman Grill. De schaal is door mij niet extra ingevet. Ee gezondere maaltijd kun je de dan ook simpel bereiden. Bij het bereiden van een biefstuk kun je de grill schuin zetten, waardoor de vetten afdruipen. Vervolgens maak je de grill ook simpel schoon met een meegeleverd spateltje. Deze bak mag in de vaatwasser, maar is ook simpel schoon te maken met de hand.

Ingrediënten gezonde pastaschotel met spinazie voor 2 personen

 • 80 gram meergranen macaroni
 • 300 gram verse spinazie
 • handje champignons
 • 1 rode ui
 • 2 tomaten
 • 4 eetlepels tomatensaus
 • 100 gram mager gehakt
 • 100 gram hutenkäse
 • 1 knoflookteen
 • handje verse oregano
 • handje verse basilicum
 • eetlepel magere bakolie
 • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de pastaschotel met spinazie, tomaten, gehakt en hutenkäse

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: koekenpan, spatel, George Foreman Grill, snijplank, mes, schaal, lepel

Gezonde pastaschotel met spinazie, gehakt, tomaat en hutenkäse uit de george foreman Grill Foodblog Foodinista

Binnen 20 minuten staat er een al dente pastaschotel op tafel gemaakt in de George Foreman grill. 

Pastarecept uit de George Foreman Grill met spinazie, tomaat en gehakt

Zoals beloofd maak je dit recept heel simpel en snel. Haal de schaal uit de George Foreman Grill. Deze ga je gebruiken voor de bereiding van de gezonde pastaschotel met spinazie. Verwarm de grill voor op 180 graden.

Rul het gehakt voor 3 minuten licht in de koekenpan, rauw gehakt in de grill tussen de pasta vind ik zelf niet zo’n fijn idee en als het gehakt alvast een beetje verhit is laat het ook beter los.

Snipper de rode ui, snijd de champignons in plakjes en snijd de tomaten fijn. Meng in een schaal de macaroni, rode ui, tomaten, het gehakt en de spinazie door elkaar. Snijd de verse kruiden fijn en knijp de knoflook fijn. Meng ook deze door de macaroni met de tomatensaus. Maak op smaak met een snufje peper en zout.

Ingrediënten pastagerecht met spinazie tomaat gehakt voor George Foreman grill Foodblog Foodinista

Alles even mengen in de schaal en de gezonde pastaschotel met spinazie en gehakt kan zo de George Foreman grill in. Weinig werk, maar veel resultaat!

Schep alles in de schaal van de grill. Gratineer vervolgens met de hutekäse. Plaats de schaal in de George Foreman grill en laat de pastaschotel voor 20 minuten grillen op 180 graden.

Gezonde pastaschotel met spinazie in de George Foreman Grill recept van Foodblog Foodinista
Gezonde pastaschotel met spinazie in de George Foreman Grill recept van Foodblog Foodinista
Gezonde pastaschotel met spinazie in de George Foreman Grill recept van Foodblog Foodinista

Alles goed verspreiden, hutekäse erbij en grillen maar!

Binnen 20 minuten maakt de grill een complete gare maaltijd. Ik vond het even spannend of ook de pasta gaar wordt, maar ook deze was keurig al dente! Zo snel en simpel maak je een complete maaltijd in de George Foreman grill, ja het is echt waar.

Gezonde pastaschotel met spinazie in de George Foreman Grill recept van Foodblog Foodinista

Eet smakelijk! Een succes en dit gaat we vaker doen, want zo simpel maak je een gezonde pastaschotel met spinazie, tomaat, gehakt en hutekäse.

Pastarecepten van Foodinista

* Schuif deze pasta met spinazie en ei snel de oven in.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Snel en lekker maak je de pasta met pistachepesto. Varieer jij ook graag met pesto?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

-De George Foreman Grill is aangeboden door Coolblue.nl-

Advertisement
Geen reactie's

Geef een reactie