28 jun Gewokte garnalen met sperziebonen en prei
Eigenlijk wok ik helemaal niet meer zo veel vaak. En dat is jammer, want het is heel erg lekker en je eten staat heel snel en vers op tafel. Ook kun je diverse groente en veel groente met elkaar combineren in een smakelijke maaltijd. Wat ik ook altijd in de vriezer heb liggen zijn diepvries garnalen. Gewoon een grote zak gepelde of ongepelde grote garnalen. Als ik er in de ochtend even niet over nagedacht heb wat ik ga eten dan is dat eigenlijk geen probleem, want de diepvries garnalen zijn zo ontdooid. Zo had ik nog een koelkast vol met heerlijke groente en inderdaad garnalen in de vriezer. Nu nog de juiste smaak combinatie en daar komt het recept voor de smaakvolle gewokte garnalen met sperziebonen. Eigenlijk altijd een succes om te kunnen variëren en smaakt heerlijk op lente en zomerse dagen.
Ingrediënten gewokte garnalen met sperziebonen voor 2 personen
- 150 gram rijst
- 10 stuks grote garnalen gepeld of ongepeld uit de diepvries
- 1 prei
- 1 rode ui
- 150 gram sperziebonen
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de gewokte garnalen met sperziebonen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, spatel, vergiet
Recept gewokte garnalen met sperziebonen
Kook de rijst volgens de verpakking met een snufje zout. Giet vervolgens de rijst af en laat deze op laag vuur nog even stomen met de deksel op de pan, zodat je een mooie droge korrel krijgt.
Maak ondertussen de gewokte garnalen met de sperziebonen in de wok. Snijd als eerste de groente. Snipper de rode ui en snijd de prei fijn. Snijd ook de paprika in blokjes en snijd de sperziebonen in kleinere stukjes. Verhit olijfolie of eventueel wokolie in de wok en start met het wokken van de ui en prei, wok na twee minuten ook de paprika en de sperziebonen twee minuten mee. Wok nu ook de garnalen mee voor zeker vijf minuten, totdat de garnalen mooi roze zien. Ik ga er vanuit dat de garnalen volledig zijn ontdooid. Blus de groente en de garnalen af met de sausmix; oestersaus, sojasaus, vissaus en sesamzaad. Wok dit nog één minuut door. Verdeel de rijst over de borden en verdeel de groente en de garnalen over de rijst.
Zomerse recepten van Foodblog Foodinista
Meer zomerse recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscous of risottorecepten:
* Maak een risotto met rucola en kabeljauw.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's