Gevarieerd en makkelijk weekmenu 6 met Drumsticks in cacaomarinade

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 6

Deel deze post

Een gevariëerde week komt eraan! Met diverse feestdagen, zoals carnaval en Valentijnsdag. Dat betekent een gezond en gevariëerd menu met natuurlijk een feestelijke verrassing voor alle geliefden in dit gevarieerd en makkelijk weekmenu. Voor tijdens de carnaval, maar sowieso lekker in het weekend deel ik hartige ontbijttaartjes, maar ook kun je kippenragout vooruit maken en natuurlijk een leuke verrassing voor Valentijnsdag met zoete appelharten. Vier jij carnaval? Want natuurlijk niet iedereen komt uit het zuiden en wat eet je dan het liefst? Ik moet toegoeven wij dineren eigenlijk altijd buiten de deur, maar nemen wel vaak snackjes mee of starten in ieder geval met een stevig ontbijt. Ook Valentijnsdag vind ik een klein aardigheidje gewoon leuk. Maar doe jij iets aan Valentijnsdag? Deze keer staat het gevarieerd en makkelijk weekmenu in ieder geval vol met inspirerende recepten voor deze feestelijke week.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 6

Maandag – Hartige ontbijttaartjes met ei en bacon

Ontbijttaartje met ei en bacon ontbijtrecept van Foodblog Foodinista

Start deze derde carnavalsdag goed en stevig met ontbijttaartjes met bacon en ei. Heel snel gemaakt en je kunt weer door met carnaval vieren of met een stevige maag na het zware weekend weer aan het werk. Natuurlijk zijn ze ook heerlijk voor in de lunchbox of om het aankomende weekend als uitgebreid ontbijt te serveren.

Dinsdag – Kippenragout met paddenstoelen

Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Of je nu wel of niet carnaval een pan kippenragout maken is altijd een goed idee! Maak deze pan alvast in het weekend, zodat er voor dinsdagavond een goede maaltijd klaar staat. Van ragout, stoofschotels en soep maak ik altijd te veel. Niet erg, want ik vries het in of ik heb direct later in de week nog een keer een maaltijd klaar staan. Tijdens de carnaval mogen hier natuurlijk echt wel frietjes bij gegeten worden voor een extra stevige bodem of om even bij te komen en anders lekker met een salade.

Woensdag – Valentijnsdag met zoete appel en kersenharten

Valentijns appel en kersen dessert recept

Verras je Valentijn bij het ontbijt, in de broodtrommel of gewoon bij de koffie met deze appelharten in natuurlijk een hartvorm! Ook heel lekker als dessert natuurlijk, vooral als de appelgebakjes nog warm zijn en met een bolletje ijs en slagroom!

Stapelkorting

Donderdag – Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas recept van Foodblog Foodinista

Een stevige winterse ovenschotel en een favoriet in veel gezinnen maak je zonder pakjes en zakjes. Dan bedoel ik mijn ovenschotel met bloemkool, ham en kaas.

Vrijdag – Soep met pomoen en zoete aardappel

Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Een drukke week even gezond afsluiten? Maak dan deze soep met zoete aardappel en pompoen. Romig, gezond en even een lichte maaltijd. Het allerlekkerst met een stokbroodje met kruidenboter.

Zaterdag – Drumsticks met cacaomarinade uit de Airfryer

Airfryer recept Drumsticks met cacao en limoen marinade recept van Foodblog Foodinista

Snacken in het weekend! Dat hoort er toch een beetje bij. Deze drumsticks heb ik op een gezondere manier gemaakt in de Airfryer met een frisse cacaomarinade met limoen. Eet de drumsticks bij een borrel of als diner en geniet van een kip, frites en appelmoes variant. De drumsticks kun je met deze cacaomarinade ook altijd bereiden in de oven.

Zondag – Ontbijt banana split met Griekse yoghurt en honing

Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Een gezond en heel erg lekker fris ontbijt om de zondagochtend mee te beginnen. Een ontbijt banana split met honing, granola en andere heerlijkheden.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie