
08 feb Valentijns Appel kersen harten – simpel bakrecept
Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken en leuk voor bij de koffie of thee, high tea of als dessert met ijs of slagroom zijn deze Valentijns appel kersen harten een simpel bak recept met liefde.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Valentijns Appel kersen harten 4 stuks
- 8 bladerdeeg vellen
- 2 appels
- 4 eetlepels kersenjam
- snufje kaneel
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
P.s. dit zijn de hoeveelheden en benodigdheden voor 4 grote Valentijns appel kersen harten, maar je kunt ook met de zelfde hoeveelheid 16 kleintjes maken voor high tea, vriendinnenbrunch of natuurlijk wisselen met de ingrediënten.
Tips voor de bereiding van appel kersen harten voor Valentijn
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- hart uitsnijvorm
- ovenschaal
- bakpapier
- dunschiller
Het maken van Valentijns Appel kersen harten
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (heteluchtoven)
Appel-kersentaartjes maken in hartjesvorm
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit bijna helemaal ontdooien. Snijd de appels in kleine stukjes. Snijd de bladerdeeg vellen in hartvorm. Het is niet nodig om dit heel creatief te doen. dit mag best een beetje hoekig, want je gaat ze uiteindelijk dicht drukken op elkaar en dan kun je ze boetseren. Leg alleen twee bladerdeeg vellen op elkaar, zodat het formaat het zelfde is. Leg de vier onderste hart vormige vellen naast elkaar op de ovenplaat. Smeer het onderste hart in met de kersenjam en verdeel de appels met kaneel over de bladerdeeg harten.


Appel-kersen bladerdeegtaartjes bakken
Druk vervolgens het hart zacht dit met het andere bladerdeeg hart. En druk het met een vork aan de zijkant subtiel dicht. Je krijgt dan ook mooie streepjes in het hart.

Kluts het ei en smeer vervolgens het ei in op de Valentijns appel en kersen harten en ze zijn bijna klaar voor de oven. Strooi namelijk de suiker over de harten en plaats deze in de oven op 200 graden voor 18 minuten.

Valentijnsdag recepten
- Mozzarella tomaat broodjes in hartvorm
- Roze chocoladetruffels zelf maken
- Red Velvet brownies met cheesecake
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's