Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Pompoen zoete aardappel soep

Deel deze post

Het is weer zo ver! Het pompoenseizoen is weer aangebroken en dat vind ik helemaal niet erg. Behalve dan dat het weer kouder is geworden, meer gaat regen en de echte herfst gaat beginnen. Nou ja zo’n top zomer was het toch niet dus helaas zullen we er snel aan wennen. Dan ben ik wel weer blij dat ik binnenkort nog even heerlijk op vakantie ga. Dat geef ik dan wel weer toe. Maar van de herfstgerechten kan ik echt genieten. Veel pompoen, zoete aardappel, stoofschotels; kom maar op! Om te beginnen een warme pompoen zoete aardappel soep die je als volgt heel snel en simpel maakt.

Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de pompoen zoete aardappel soep voor 4 personen

Tips voor de bereiding van de pompoen zoete aardappel soep

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank en mes of hakmolen, theelepel, spatel, staafmixer

Variëren? Maak ook eens pompoenkerriesoep

Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Recept voor pompoensoep met zoete aardappel

Snipper de rode uien en de knoflook in de hakmolen of snijd deze zelf. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes.

Zorg ondertussen dat de groente bouillon klaar staat.

Verhit in de pan de olijfolie. Fruit de uien en knoflook. Meng de peper, kaneel en paprikapoeder door de uien en de knoflook. Fruit ook de pompoen en de zoete aardappel nog één minuut mee. Blus de groente en de kruiden af met de groentebouillon. Laat de soep tien minuten koken.

Pureer de pompoen zoete aardappel soep met de staafmixer tot een gladde soep. Serveer de soep op de borden en garneer deze eventueel af met verse kruiden naar smaak. Mijn favoriet is koriander, maar je kunt ook kiezen voor frisse munt of peterselie.

Meer pompoenrecepten maken? 

Het pompoenseizoen is begonnen! Dan is het heerlijk om meer pompoengerechten te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pasta met pompoen en spinazie? Of laat je inspireren door deze pompoensoepen.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie