03 okt Ontbijttaartjes met ei en bacon
Een stevig ontbijt dat is goed, als je het niet iedere dag doet. Nou ja een verwen ontbijt dan, want eigenlijk is ontbijten gewoon heel erg goed voor je. Misschien niet iedere dag met eieren en bacon. Maar af en toe vind ik dat wel echt verwennerij. Tijdens een vakantie een Engels ontbijt, in het weekend en tijdens feestdagen als we echt tijd maken om uitgebreid te ontbijten of brunchen. In plaats van de eieren met bacon gewoon op het bord te plaatsen kan dit natuurlijk nog mooier. Dan bedoel ik met deze hartige ontbijttaartjes met ei en bacon. En deze maak je dus best wel snel en simpel. Sowieso kun je terwijl je deze ontbijttaartjes maakt of terwijl de eieren met bacon in de oven staan gewoon de koffie, thee en sinaasappelsap maken. Vervolgens serveer jij dit mooie ontbijtgerechtje.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de ontbijttaartjes met ei en bacon 4 stuks
- 4 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- 8 plakken bacon
- snuf peper
- 50 gram geraspte kaas
- Voor de garnering bieslook
Tips voor de bereiding van de ei en bacon ontbijttaartjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: ovenplaat, vier ovenbestendige bekertjes (zwaar), keukenkast, garde of vork, schaaltje
Groot uitpakken bij het ontbijt? Maak dan de American pancakes met witte chocolade en bacon!
Ontbijttaartjes met ei en bacon recept
Verwarm de oven voor op 210 graden. Plaats ondertussen het bakpapier op de ovenplaat en leg het bladerdeeg erop. Plaats de zware bekertjes in het midden op het bladerdeeg. Kluts één ei en smeer de rest van het bladerdeeg in met een beetje ei. Dit bladerdeeg gaat rijzen, zodat je een cupje krijgt en glimmen van het ei. Plaats als de oven heet is de plaat met bladerdeeg en de bekertjes tien minuten in de oven.
Haal de bladerdeegbakjes ui de oven. Haal de bekertjes uit het bladerdeeg. Plaats kruisend de bacon in de bladerdeegbakjes en breek de eieren in de bladerdeegbakjes. Verdeel over de eieren naar smaak een snuf peper en geraspte kaas. Plaats de eieren voor 7 minuten in de oven op 210 graden. Haal de eieren uit de oven en garneer naar smaak met bieslook of een bosuitje.
Meer eirecepten maken? Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee! Natuurlijk kun je ook op de zelfde manier de Italiaanse eieren in bladerdeeg maken!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
135 ontbijtrecepten zonder boterham - FoodQuotes
Geplaatst op 08:04h, 27 december[…] Ontbijttaartjes met ei en bacon – Foodblog Foodinista […]