Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Ontbijt banana split met Griekse yoghurt en fruit

Deel deze post

Al tijden een trend en ik zou willen dat ik het zelf ook veel eerder had gemaakt. Ik ben fan van de ontbijt banana split en misschien wel mijn nieuwe lievelingsontbijt. Veel te laat voor de eerste keer gemaakt, maar je kunt zo veel variëren dat ik mijn recept gewoon ook nog even met je deel. Ik bracht bijvoorbeeld heerlijke honing mee uit Chios zo zacht en zoet dat ik daar mijn ontbijt banana split mee versierde. Je kunt dat natuurlijk met diverse soorten honing doen, maar ga je op vakantie proef dan daar ook eens de honing de smaak kan zo anders zijn. Daarnaast vond ik het voor het ontbijt naast de smaak en variatie ook een heel vrolijk ontbijt recept. De ontbijt banana split moest dan ook uitgebreid op de foto. Met zowel mijn spiegelreflexcamera de Canon EOS 50D maakte ik foto’s en met mijn iPhone en ik vond het wel eens leuk om daar het verschil tussen te laten zien. Ook voor en na bewerking. Maar natuurlijk het recept voor een heerlijk smul ontbijtje.

Ingrediënten ontbijt banana split

  • 1 banaan
  • 1 handje granola bijvoorbeeld gezouten caramel granola
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 handje diepvries frambozen
  • 1 eetlepel honing
  • handje rozijnen en gemengde noten als deze niet in de granola zijn gemengd
  • snufje kaneel

Tips voor de bereiding van de ontbijt banana split

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: lepel, snijplank, mes

Recept Ontbijt banana split

Snijd de banaan als een halve maan door de helft, zodat je deze mooi op het bord kan leggen. Schep verdeeld drie lepels Griekse yoghurt op de banaan. Strooi de granola, noten en rozijnen over de banaan en de Griekse yoghurt en een beetje over het bord. Doe het zelfde met de frambozen. Ik vind het al echt een feestje. Pak vervolgens de pot honing en de steek de vork in de honing druppel vervolgens de honing over de banaan en trek zo van links naar rechts honingstreepjes. Maak de ontbijt banana split af met een snuf kaneel. Klaar is het verwenontbijtje!

Fotografie voorkeuren

Ik zou natuurlijk nog even terug komen op de fotografie en waarom ik voor bijvoorbeeld mijn iPhone 6 kies of waarom ik voor mijn spiegelreflexcamera kies. Daar zijn eigenlijk diverse redenen voor. Zo weet ik bij foodfotografie dat bij mijn spiegelreflexcamera voor meer diepte kan kiezen, maar dat bijvoorbeeld het licht in huis niet altijd perfect is. De diepte en werken met de lens vind ik bijvoorbeeld heel erg fijn en kan voor mooie resultaten zorgen. Ook vind ik het juist heel erg leuk om de camera te leren omgaan. Niet alleen voor foodphotografie, maar ook tijdens reizen en voor portretfotografie.

Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Bij mijn iPhone 6 zie je het verschil in diepte en in de details, maar met de kleuren en de setting kun je spelen en op een simpele manier. Ook speelt het gewicht natuurlijk mee. Een telefoon pak je even snel, je maakt snel een snapshot en zet deze snel op social media.

Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Deze foto maakte ik bijvoorbeeld zonder bewerking. Ik mis dan wel de diepte van de spiegelreflex. Het eten is minder levendig en spreekt mij minder aan.

Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Maar met een aantal simpele aanpassingen op de iPhone, zoals kleurinstellingen, diepte en details maak je een hele anders foto.

Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat en waarom. Welke camera gebruik jij bijvoorbeeld of welke foto is jouw favoriet?

Meer blogs en leuke ontbijtrecepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie