
22 aug Klassieke zalmtartaar recept
Het recept voor klassieke zalmtartaar. Een mooi voorgerecht of als hoofdgerecht met frietjes of bij een salade. Ik ga het klassieke zalmtartaar recept met met je delen. Dit zalmtartaar recept is fris en eet je lekker met een broodje erbij. Wat zo fijn is deze klassieker bereid je binnen 20 minuten. Zo kan iedereen koken en een mooi voorgerecht met vis bereiden.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maak ook eens deze pokebowl met zalm en edamameboontjes
Klassieke zalmtartaar recept voor 2 personen
Ingrediënten zalm tartaar
- 300 gram verse zalm zonder huid
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 4 takjes bieslook
- 4 takjes dille
- theelepel kappertjes
- stuk van 3 cm komkommer
- halve limoen
- snufje peper en zout
Tip: de zalmtartaar is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als gewoon hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes!
Tips voor de bereiding van de klassieke zalmtartaar
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- goede messen
- mengschaal
- lepel
- garneerringen
- vork
Maak ook eens de salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Klassieke zalmtartaar recept
Basis voor de zalmtartaar bereiden
Start voor het klassieke zalmtartaar recept met het mengen van het sausje voor de zalmtartaar in de mengschaal. Meng de mayonaise, mosterd, peper, zout en sap van de limoen door elkaar tot een glad mengsel. Dit is een dun sausje, maar wanneer de zalm er doorheen gaat, gaat dit geheel weer binden. Mede door de vetten van de zalm.
Ingrediënten voor de zalmtartaar
Snijd de komkommer in kleine stukjes en meng deze door het sausje. Snijd vervolgens de dille en de bieslook fijn en meng ook de verse kruiden door het sausje. Doe het zelfde met de kappertjes.
Zalmtartaar bereiden
Wat overblijft is nu de zalm snijd deze eerst in fijne stroken. Snijd vervolgens de stroken zalm ook weer fijner en snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes. Meng vervolgens in de mengschaal alles door elkaar. Met goede messen zal je merken dat ook dit heel makkelijk gaat. Schep de zalmtartaar in de garneerringen, zodat je een mooi torentje op de borden kunt maken. Maak het zalmtartaar geheel op de borden af met bijvoorbeeld een beetje olijfolie, limoensapdruppels of extra kappertjes en kruiden.
Meer recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Albert Bressers
Geplaatst op 13:47h, 23 augustusAls ik dit mooie koksmes zou winnen dan ging ik snel naar mijn groententuintje om daaar mijn tuinkruiden uit te halen met zo’n mes kan ik mijn Chinese en gewone bieslook, kervel, oregano., peterselie, munt, basilicum, lavas, rozemarijn en platte peterselie mooi fijn snijden dit gaat alleen goed met een zeer scherp mes. ook je receptje zou ik er wel mee willen maken of een vegetarische versie hierop, ik denk dan aan een versie met kommerblokjes en tomaat, of wortel met courgetteblokjes. of iets met rode bietjes…idee genoeg maar ja eerst dat mes nog zien te winnen. groetjes Albertje
Anita H.
Geplaatst op 14:32h, 23 augustusIn ieder geval al handig voor de carpaccio!
van erum maria louisa
Geplaatst op 16:16h, 23 augustusik zou graag mee doen
m chen
Geplaatst op 16:23h, 23 augustusCurry met veel groenten, vis en garnalen! Geliket en gedeeld maar onder ander mailadres.
Cor Boeren
Geplaatst op 16:41h, 23 augustusVlijmscherp mijn gehakballetjes maken.
Nelly
Geplaatst op 19:01h, 23 augustusEen lekker soepje met allerlei goed gesneden tuinkruiden.
Marian Ossewaarde
Geplaatst op 20:27h, 23 augustusRatatouille! Atijd veel snijwerk.
Marja ten Pas
Geplaatst op 23:07h, 23 augustusVoor al mijn geweldige pittige salades
elisabeth maria martina
Geplaatst op 08:54h, 24 augustuswat een geweldig gebaar, verras me maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar
cobi
Geplaatst op 20:48h, 24 augustusIets met heel veel snijwerk ;-) en dus automatisch veel groenten.
Ik denk aan een lekkere salade ofzo waar je ook nog ziet dat alles gesneden is!
Judith Romijn
Geplaatst op 11:01h, 25 augustusSteak tartaar lijkt mij super gaan met deze messen
Hetty van Hilten
Geplaatst op 13:25h, 25 augustusNou een mooie tartaar van Zalm volgens jou recept moet echt een makkie worden. Zeker met dit mes
Ruud
Geplaatst op 15:01h, 26 augustusMet het koksmes zou ik zoveel receptjes kunnen maken. Dit mes is toch wel de alles snijder onder de messen. Heerlijk met een scherp mes julienne of brunoise snijden!
Clourinda Verhage
Geplaatst op 09:46h, 27 augustusAllereerst, leuk dat ik je gevonden heb en nu volg op zowel insta, fb en hopelijk je nieuwsbrief in mijn postvakje krijg. Want heb al erg leuke en lekkere recepten nu van Foodinista gelezen en wil er binnenkort wat maken.
Natuurlijk grijp ik meteen deze kans met beide handen aan, want een goed koksmes van Arcos heb ik nog niet en zou hier graag mee mijn groenten, vlees, vis, verse kruiden mee willen snijden.
Hopelijk heb ik geluk en mag ik me straks trotse eigenaar van dit professionele Arcosmes noemen.
Sowieso ben ik al happy, want heb natuurlijk jouw recepten en mooie blog ontdekt.
Marieke Minnee
Geplaatst op 07:45h, 28 augustusIk wil graag meedoen. Mijn jongens mopperen op de botte messen die we hebben: koop toch eens een écht koksmes! Maar dat is zo lastig, hebben zij geen idee van. En er is daarnaast ook zoveel aanbod, hoe weet ik nou wat goed is? Hier zou het mes zeker goed gebruikt worden, er wordt hier veel vers gekookt met groenten uit eigen tuin. Op dit moment is het volop courgettetijd, kom maar op met dat mes, dan maak ik courgette taart.
Fleur
Geplaatst op 10:23h, 28 augustusWat een mooi mes! Ik zou er mijn lievelingsrecht Shakshuka mee klaar maken. Heerlijk en simpel, maar wel veel snijwerk
Miekske Dingens
Geplaatst op 19:34h, 28 augustusGraag een kansje om met zo’n mes een heerlijke Pakistaanse kipschotel klaar te maken!
Sanne Rotmeijer
Geplaatst op 23:27h, 28 augustusYess! Ik kan heel goed een nieuw koksmes gebruiken. Ik kook dagelijks en uitgebreid, maar heb na een break-up afscheid moeten nemen van mijn goede messen. Ik kook veel Aziatisch en het eerste wat ik hiermee zou willen maken is verse sashimi. De Japanse snijkunst is er één waar ik graag nóg beter in word!
Marian Bouwens
Geplaatst op 14:54h, 29 augustusEen mooi en goed koksmes ontbreekt hier nog dus deze kans laat ik niet lopen!
S. Winkel
Geplaatst op 09:50h, 30 augustusNou een echt goed koksmes ontbreekt nog en ik zou dan graag het zalmtartaartje willen proberen te maken
Janneke de Ruiter
Geplaatst op 09:58h, 30 augustusHoi Daphne!
Ook ik doe graag mee met deze leuke winactie.
Nu kan ik wel gaan vertellen welke fantastische gerechten ik ga koken, maar zo’n kookwonder ben ik niet. Daarom zijn jouw recepten super fijn, dan maak ik toch nog indruk.
Taarten bakken kan ik wel, dus ik denk dat ik met dit Arcos mes wel de appels perfect kan snijden voor een heerlijke appeltaart.
Maar ik denk dat ik het mes toch maar aan mijn vriend overhandigd, hij houdt van koken en als Surinamer maakt hij natuurlijk de meest heerlijke Surinaamse gerechten!
Lucie Ros
Geplaatst op 10:18h, 30 augustusNa alle salades tijdens de hittegolf ben ik wel weer toe aan een heerlijk verwarmend én gezond hapje op mijn bord! Een Aziatische wokschotel met stukjes kip, mie en héél veel groente en verse pepertjes en gember! Een fijn koksmes zoals van Arcos zou hier een fantastische hulp bij zijn! En natuurlijk bij alle gerechten waar veel snijwerk bij komt kijken, dit mooie mes zorgt ervoor dat ik fluitend aan het aanrecht sta!
Mechthild Van Coevorden
Geplaatst op 10:24h, 30 augustusZou hem goed kunnen gebruiken. Ik doe aan voedsel dehydrateren en snij daarvoor regelmatig grote partijen voedsel. Pas nog mijn vingers verbrand aan de knoflook. Wist niet dat dat kon. Nooit te oud om te leren.
Jolanda
Geplaatst op 11:00h, 30 augustuslasagne vól met groenten :)
Nynke B
Geplaatst op 11:20h, 30 augustusIets waar je veel bij moet snijden. Mijn Spaanse broodschotel met chorizo en daarbij een salade van jalapeno pepers, lente-uit en geroosterde mais.
Ariane Thomas
Geplaatst op 11:43h, 30 augustusSteak tartaar is toch wel de uitblinker, maar een lekkere zalmtartaar daar had ik nog niet aan gedacht! En carpaccio lijkt mij ook zalig om dit met zo’n messen te kunnen maken!
Colin
Geplaatst op 15:01h, 03 septemberMet dit koksmes zou ik een groente-tartaar maken. Eerst allerlei soorten groenten in kleine blokjes snijden (o.a. wortel, ui, aubergine, courgette, paprika, tomaten) en deze kort blancheren. Vervolgens op smaak brengen met verse kruiden en specerijen. Daarna in een ronde steker mooi aandrukken en afmaken met wat Italiaanse ham op de bovenkant. Heerlijk!
Lynn Brekelmans
Geplaatst op 10:44h, 04 septemberWat een prachtig en fijn koksmes lijkt mij dat! Het eerste gerecht dat ik wil maken, nu het weer kouder wordt, is een heerlijk goed gevuld stoofpotje.
Brit Weijers
Geplaatst op 12:03h, 07 septemberWat een geweldig mes, jammer dat ik dit een beetje laat zie?