Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Tomatensalade met burrata – Kookboek recensie Gezellig Kokerellen

Deel deze post

Het is altijd leuk wanneer een foodblogger een kookboek uitbrengt en daar ben ik altijd nieuwsgierig naar. Deze keer deel ik het kookboek van de Belgische Ellen van Gool met je. Ellen is ook wel bekend als Kokerellen. Haar frisse en dagelijkse kookboek Gezellig Kokerellen viel bij mij op de deurmat en daar ben ik in gaan lezen en uit gaan koken. Een simpel recept deze keer. Een frisse tomatensalade met burrata. Een burrata rmet weinig werk, weinig ingrediënten en veel smaak kwam er op tafel.

Gezellig Kokerellen

Eigenlijk is dit een beetje het thema van Gezellig Kokerellen. Weinig werk en veel resultaat. Met een gezin spreekt dit kookboek mij dan ook aan. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek. Het feit is dat je het tenslotte al druk genoeg hebt. Toch wil je lekker, gezond en gevarieerd blijven eten. Daar slaagt dit kookboek wel in. Dit alles is weer gegeven met frisse en vrolijke foto’s van natuurlijk het eten met sfeerimpressies. In deze toch nog warme en zonnige herfst maakte ik de Kruidige Burratadip met tomaat. Voor mij is het meer een frisse tomatensalade met burrata. Deze hebben wij dan ook als een tomatensalade met burrata en foccacia gegeten.

Kookboek Gezellig Kokerellen

Een toegankelijk recept uit Lekker Kokerellen. De kinderen zijn net zoals wij dol op burrata en op een sportdag, zoals bij ons de woensdag dan is dit een heerlijke makkelijk, snelle en lichte maaltijd. Dit recept is één van de 60 gevarieerde recepten in het kookboek Gezellig Kokerellen wat varieert van éénpanslasagne, hamburgers, bloemkool ovenschotel tot een zoete marsmallow ovenschotel met rood fruit. Het opvallende is dat er bij alle recepten altijd een gezonde twist met is met groente of fruit, 75% van de recepten vegetarisch zijn en je zo voor iedereen wel iets op tafel kunt zetten. Met deze burrata tomatensalade geef ik je in ieder geval alvast een leuk idee.

Het kookboek Gezellig Kokerellen kun je hier bestellen

Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Ingrediënten Tomatensalade met burrata voor 4 personen

  • 2 bollen burrata of 1 grote bol (als salade kies dan voor 2 bollen)*
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes op kruidenolie
  • 1 teentje knoflook
  • handjevol verse basilicum, peterselie en oregano
  • 1 foccacia brood
  • 75 gram rucola
  • 1 theelpel extra vergine olijfolie

Burrata is een soort mozzarella met een zachte en romige binnenkant.

Tips voor de bereiding van de tomatensalade met burrata

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaaltje

Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Recept kruidige burrata met tomatensalade

Snijd de kersttomaten in vieren en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng deze in een kom door elkaar. Breng op smaak met een extra lepeltje olijfolie en een snufje peper en zout. Knijp een teentje knoflook fijn en snijd de peterselie, basilicum en oregano fijn en meng deze door de tomatensalade. Laat dit alles even marineren. Verdeel ondertussen alvast de rucola op de borden of schaal. De burrata met olijfolie mag er naast. Snijd de foccia alvast in kleinere stukken. Verdeel te tomatensalade over de rucola. Klaar ben je en eet smakelijk.

Nog een leuke koekenboeken tip? Kijk dan hier.

Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie