Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée - Foodinista

Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée

Deel deze post

Een zoet recept voor de feestdagen met Licor43? En dit feestdagen recept kun je ook als leuk kerstcadeautje geven wat je zelf maakt. Een goed en lekker idee met Licor43. Dan zijn deze chocolade cheesecake truffels licor43 crème brûlée een schot in de roos, want echt: Deze Licor43 chocolade truffels wil je! Verwennerij tijdens een kerstetentje. Je kunt de chocoladetruffels bijvoorbeeld op tafel zetten in een feestelijk glas bij de koffie met een glaasje Licor43. Een ander idee is de Licor43 chocoladetruffels serveren bij een kerstdessert en een onderdeel maken van een feestdagen dessert, zoals een bordje maken met chocolademousse en fruit, je eigen feestdagen grand dessert maken.

Wil je een kerstcadeautje meegeven na een feestdagen lunch of diner maak dan deze chocolade cheesecake truffels met Licor43 Crème Brûlée als afsluiter en geef de truffels mee in een kerst cadeauzakje. Ga je voor iets groots en wil je een zelfgemaakt cadeautje geven denk er dan eens aan om een kerst weckpot te vullen met chocolade truffels. Je kunt bijvoorbeeld ook mixen en matchen met de chocoladetruffels met red velvet en cranberry. Voor ik te veel ideeën met je idee. Zelf bonbons of chocoladetruffels maken is namelijk leuk, maar ook heel simpel. In een aantal stappen kan namelijk iedereen het. Hoe je dit doet. Lees mee en dan wil je ze maken de Licor43 Crème Brûlée truffels.

Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée - Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée 20 stuks

Tips voor de bereiding van de Licor43 Crème Brûlée chocolade truffels

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, bakpapier, 1 bakje, hakmolen, lepel, steelpan, au bain marie pannetje

Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée - Foodinista

Recept Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée

Maak als eerste de vulling van de truffels. Pak alvast een ruim bakje wat je kunt afsluiten voor in de vriezer.

Chocolade truffels maken met cheesecake en Licor43 Crème Brûlée

Hak in de hakmolen eerste de lange vingers fijn met de roomkaas tot één geheel. Snijd de vanillepeul open en meng de inhoud bij de cheesecake met langevingers. Giet ook de Licor43 erbij. Meng alles met de hakmolen nog één keer door elkaar, zodat de vanille en de Licor43 ook goed verspreid zijn. Draai kleine balletjes van het Licor43 cheesecake mengsel. Bewaar de cheesecake balletjes voor een half uur in de vriezer dan kunnen ze opstijven, langer kan ook prima.

Zet een snijplank neer met bakpapier. In een schaaltje bijvoorbeeld de decoratie gemengd. Zo kun je makkelijk gaan versieren. Dit moet op het moment dat de chocolade nog niet hard is.

Chocolade cheesecake truffels Licor43 Crème Brûlée - Foodinista

Chocoladetruffels met Licor43 maken

Smelt de chocolade au bain marie, met een schaaltje of pannetje boven warm water. Zorg dat het water het pannetje niet raak. En zet de verhitting uit wanneer de chocolade er in gaat. Blijf dan mengen en mengen, totdat de chocolade rustig smelt. Blijf geduldig. Haal de cheesecake kogeltjes uit de vriezer. Haal de cheesecake, ik doe dit op een dessertlepel, door de chocolade. Leg de chocolade bonbons op het bakpapier en versier met de decoratie, je mag strooien. Wanneer je alle truffels hebt gemaakt zet ze dan in de koelkast dan kan de chocolade nog verder hard worden. Na een uurtje kun je heerlijk snoepen van je zelfgemaakte roze bonbons of truffels. Ook heb je een leuk zelfgemaakt cadeautje.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie