Recept Aziatische slawraps met garnalen van Foodblog Foodinista

Aziatische slawraps met garnalen

Deel deze post

Dit is echt één van mijn favoriete NewFysic recepten: Aziatische slawraps. Lekker snacken! Want als je eigenlijk iets mist wanneer je af wilt vallen dan is het natuurlijk snacken en eigenlijk ook wel sushi. Ja sushi mis je ook, want sushi zit gewoon vol met suiker. Dan ga je op zoek naar geweldige vervangers. Dat kan natuurlijk ook een pokébowl zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook deze Aziatische slawraps met garnalen maken, waar je gewoon een groot bord of een grote schaal met vult en heerlijk van kunt snacken. Ik kan deze simpele maaltijd iedere dag van de week wel aanraden. Languit op de bank en heerlijk Netflixen. Nee geen wijntje erbij, want ja dat mag ook niet. Maar eet je gewoon alles dan zou ik dat zeker aanraden, want dat combineert natuurlijk heerlijk of een Japans biertje, want dat mag wel bij zo’n heerlijke Aziatische foodhack. Foodhack, ook wel creatieve of makkelijke manier om bijvoorbeeld snel en simpel sushi op tafel te zetten. Maar ik begrijp het je hebt trek gekregen, ik ook, en je wilt deze sushiwraps of Aziatische slawraps met garnalen zelf maken! Het is tijd voor de sushi slawraps met garnalen.

Recept Aziatische slawraps met garnalen van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische slawraps met garnalen voor 2 personen als maaltijd of 8 wraps als borrelsnacks

1 krop ijsbergsla
80 gram zilvervliesrijst
200 gram garnalen
1 rode sjalotje
1 knoflookteen
handje champignons
100 gram groene aspergetips
1 eetlepel sojasaus zoutarm
1 theelepel visolie
125 gram zeewiersalade
1 eetlepel light mayonaise
1 theelepel wasabi
stukje verse gember van ongeveer 1 centimer
eetlepel olie om in te wokken naar keuze

Tips voor de bereiding van de Aziatische slawraps met garnalen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 centimer
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, ik vind zelf een hakmolen heel prettig, wok, spatel, grote platte schaal om de slawraps op te serveren, schaaltje vork

Recept Sushi slawraps met garnalen

Kook de rijst met een snufje zout en volgens de verpakking.

Begin met het snipperen van de sjalot, knoflook en gember. Dit kan heel simpel in een hakmolen en dat scheelt heel veel tijd. Anders even snijden. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.

Verhit in de pan de olie en roerbak de kruiden met de champignons en groene aspergetips voor ongeveer vijf minuten. Meng ondertussen de sojasaus en de visolie. Blus de champignons af met het sausje en roerbak nog één minuut door. Zet de champignons apart.

Haal ondertussen grote slabladen van de krop af en was deze voorzichtig, zodat ze heel blijven. Verdeel deze over de schaal.

Meng de zeewier met de garnalen en de mayonaise met de wawsabi.

Vul de slabladeren met de rijst, champignons en de zeewier met de garnalen. Presenteer de Aziatische slawraps met garnalen op een grote schaal en eet smakelijk!

Aziatische recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten maken met een Aziatische twist? Maak dan ook eens één van de volgende recepten van Foodblog Foodinista.

– Verder borrelen? Wat dacht je dan van één van de volgende Aziatische borrelrecepten?
– Lekker en een beetje anders dan normaal is deze Aziatische makreelsalade. Lekker voor op de borrelplank!
– Nog een NewFysic proof recept maken met een Aziatische twist? Maak dan eens deze Aziatische kippensoep.

Vaker recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie