Stoofpotjes recepten van Foodblog Foodinista

5x Stoofpotjes – Heerlijke stoofschotel ideeën

Deel deze post

Met dit stormachtige weer is het tijd voor stoofpotjes. Het is tijd om vooral niet de deur uit te gaan, maar wel om aandacht te geven aan je eten. En gelukkig heb je daar nu ook de tijd voor, want waar moet je naartoe? Nou ja misschien even de boodschappen halen, want ongetwijfeld wil je wel één van deze stoofpotjes maken. Wat dacht je van een Italiaanse risotto met ragu? Of een oosterse stoofvlees in satésaus? Zo heb ik nog een aantal heerlijke tips om een lange dag binnen fijn door te brengen in de keuken. Kook smakelijk!

5 Stoofpotjes tips – Sudderen in de keuken!

Stoofpotje 1: Risotto met Italiaanse ragu

Risotto in witte wijn met rundvlees stoofschotel in rode wijn recept van Foodblog Foodinista

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Ik wel in ieder geval. En eerlijke is eerlijk het allerliefst geniet ik natuurlijk bij zo’n Italiaanse trattoria in Italië, maar ja dat kan niet iedere dag dus dan duiken we zelf de keuken in. Daarvoor kun je ook de favorieten risotto met Italiaanse ragu, ook wel stoofvlees in rode wijn, combineren. En ik garandeer je dat is echt geweldig! Dit recept maak je op een heerlijke regenachtige of stormachtige dag wanneer je toch niks te doen hebt want het kost wat tijd, maar het is zo de moeite waard. Het recept voor de risotto met ragu ga je hier vinden.

Stoofpotje 2: Stoofvlees in satésaus

Stoofschotel recept met rundvlees in satésaus van Foodblog Foodinista

Iets heel anders dan de Italiaanse keuken, maar wat is ook dit stoofpotje heerlijk! Namelijk stoofvlees in satésaus. Meer de oosterse keuken. Serveer vervolgens met rijst en sperzieboontjes of gewoon heerlijk met kroepoek, zuur, kruidenboter, sperzieboontjes en stokbrood. Lekker Nederlands, maar heel erg lekker! Het recept voor dit stoofvlees ga je hier vinden.

Stoofpotje 3: 5 Spices stoofvlees

Oosters stoofvlees met vijf kruiden van Foodblog Foodinista

Yummie! Stoofvlees met frietjes. En natuurlijk stoofvlees in bier, maar net een beetje anders, want ook dit kan met een Aziatische twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van Stoofvlees met 5 spices? Heerlijk gekruid stoofvlees terug dat ga je maken met het recept voor dit stoofpotje met bier en rundvlees. Het recept ga je hier vinden.

Stoofpotje 4: Hachee met stoofvlees, uien en appel

Hachee met appeltjes recept van Foodblog Foodinista

Een echte klassieker! Dat is dit stoofpotje met hachee. Maar dan wel met zoete appeltjes. Het recept voor hachee met zoete appeltjes ga je hier vinden. De hachee is heel lekker met aardappelpuree en frietjes.

Stoofpotje 5: Ossobuco Milanesa – Kalfsschenkel recept

Ossobuco Milanesa recept met JerseyKoe.com vlees Foodblog Foodinista

Oké dit is een luxe stoofpotje. Dat ik moet ik toegeven, want kalfsschenkel is een investering. Maar geloof mij, wanneer je dit malse stoofpotje eet dan is het zo de moeite waard! Het recept voor Ossobuco ga je hier vinden.

Stoofschotel recepten van Foodblog Foodinista

Ook de Italiaanse stoofschotel en het recept voor mijn zuurvlees al gezien? Een variatie op de Mexicaanse bruine bonensoep? Maak dan deze Mexicaanse witte bonenschotel. Meer kookboeken en favorieten van Foodinista bekijken? Kijk dan verder bij de musthaves op de blog

Meer recepten en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie