25 mei Varkenshaas saté van de barbecue – Barbecue recepten
Barbecuetijd. Wij kregen trek in zo’n grote lange spies varkenshaas saté die je doet denken aan het eetcafé. De varkenshaas saté bereiden ze op de grill en is heerlijk mals. Stokbroodje met kruidenboter erbij, atjar, beetje salade en natuurlijk kroepoek. Genieten maar! De varkenshaas zelf marineren. De barbecuespies rijgen en de kolen goed verhitten. Even geduld en grillen. Krijg je al trek? Want de varkenshaasspies gaat op de barbecue. Grillen en roken, zodat de spies heerlijk mals wordt en die heerlijke smaakt krijgt van de barbecuekolen. Genieten maar. En zo maak je varkenshaas saté van de barbecue, zoals we die allemaal wel kennen lekker zelf.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten varkenshaas saté spies voor 4 barbecuespiesen
- 600 gram varkenshaas
- 75 ml sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- snufje peper
Tips voor de garnering
- 250 ml satésaus
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- handje verse koriander
- 2 bosuitjes
Tips voor de bijgerechten
- 4 pistoletje
- 4 eetlepels atjar
- bakje kruidenboter en hier kun je kruidenboter recepten vinden
- halve komkommer.
P.s. Eet de varkenshaassaté met een stokbroodje kruidenboter, komkommer en atjar dan is het barbecuegerecht echt helemaal af! En serveer op een vrolijk zomers servies voor het echt barbecuegevoel in de achtertuin. Shop deze voor een leuke budgetprijs bij de Action!
Tips voor de bereiding van de varkenshaas saté spies
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten, marineren 4 uurtjes en grillen op de barbecue 30 minuten
Bereidingslijst in de keuken en klaarzetten voor de bereiding
- afsluitbare schaal
- lepel
- knoflookpers
- theelepel
- snijplank
- mes
- barbecuepennen
- barbecue
- barbecuetang
Recept Varkenshaas saté spies op de barbecue
Varkenshaas marineren
Sausjes en marinades zelf maken. Voor het bereiden op de barbecue moet je zo marineren dat een gerecht direct bereid kan worden. Meng de ingrediënten voor de marinade in een afsluitbaar bakje. Sesamolie, sojasaus, honing en zonnebloemolie. Meng alles goed door elkaar. Knijp een knoflookteentje uit en meng de knoflook door de marinade. Snijd de varkenshaas in blokken van 4 bij 4 centimeter. Meng de varkenshaas door de marinade. Zorg dat alle varkenshaas rondom goed gemarineerd is. Zet de varkenshaas in de koelkast voor ongeveer 4 uur, zodat de varkenshaas goed kan marineren.
Varkenshaas saté spiesen maken en grillen
Zorg voordat je gaat barbecueën dat je alle garneringen en bijgerechten klaar hebt staan. Het maakt tenslotte het gerecht, de varkenshaas saté, echt af. De barbecue moet goed verhit zijn op 180 graden. Rijg de varkenshaas rijkelijk aan de barbecuepennen. Grill vervolgens de varkenshaasspies voor 30 minuten op 180 graden, best wel langzaam, gaar op de barbecue. Je krijgt vervolgens malse en rokerige varkenshaas saté spiesen. Garneer de varkenshaasspiesen met satésaus, uitjes, sesamzaadjes, koriander en fijngesneden bosuitjes. Eet smakelijk!
P.s. Eet de varkenshaassaté met een stokbroodje kruidenboter, komkommer en atjar dan is het echt helemaal af! En serveer op een vrolijk zomers servies voor het echt barbecuegevoel in de achtertuin. Shop deze voor een leuke budgetprijs bij de Action!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
- Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
- Niks boven de echte klassieker een shaslick.
- Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
- Nog een heerlijke barbecuespies maken? Maak dan ook de zalm teriyaki spies op de barbecue. Het recept ga je hier vinden.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's