Varkenshaas saté van de barbecue - Barbecue recepten - Foodblog Foodinista

Varkenshaas saté van de barbecue – Barbecue recepten

Deel deze post

Wat is het heerlijk om weer te grillen op de barbecue. Wij kregen trek in zo’n grote lange spies varkenshaas saté die je doet denken aan het eetcafé. De varkenshaassaté bereiden ze op de grill en is heerlijk mals. Stokbroodje met kruidenboter erbij, atjar, beetje salade en natuurlijk kroepoek. Genieten maar! Helaas zat uiteten gaan of een terrasje pakken er nog niet helemaal in dus de keuken in en de varkenshaas maar zelf marineren. De barbecuespies zelf rijgen en de kolen goed verhitten. Vervolgens was het nog even geduld, want de varkenshaas spies gaat nog op de barbecue. Grillen en roken, zodat de spies heerlijk mals wordt en die heerlijke smaakt krijgt van de barbecue. Genieten maar. En zo maak je varkenshaas saté van de barbecue, zoals we die allemaal wel kennen, ook lekker zelf.

Recept voor saté van varkenshaas van Foodblog Foodinista
Barbecuerecept voor varkenshaas satéspies van Foodblog Foodinista

Ingrediënten varkenshaas saté spies voor 4 barbecuespiesen

600 gram varkenshaas
75 ml sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 knoflookteentje
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel honing
snufje peper

Ingrediënten voor de garnering

250 ml satésaus, 4 eetlepels gebakken uitjes, 2 eetlepels sesamzaadjes, handje verse koriander en 2 bosuitjes

Ingrediënten voor de bijgerechten

4 pistoletjes, 4 eetlepels atjar, bakje kruidenboter en hier kun je diverse kruidenboter recepten vinden, halve komkommer.

Varkenshaas saté van de barbecue - Barbecue recepten

Tips voor de bereiding van de varkenshaas saté spies

Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten, marineren 4 uurtjes en grillen op de barbecue 30 minuten
Benodigdheden: afsluitbare schaal, lepel, knoflookpers, theelepel, snijplank, mes, barbecuepennen, barbecue, barbecuetang

TuinTuin
Recept varkenshaas barbecuespies van Foodblog Foodinista
lentewijnen

Recept Varkenshaas saté spies op de barbecue

Varkenshaas marineren

Sausjes en marinades maak ik graag lekker vers zelf. Voor het bereiden op de barbecue moet je zo marineren dat een gerecht direct bereid kan worden. Meng de ingrediënten voor de marinade in het afsluitbare bakje. Sesamolie, sojasaus, honing en zonnebloemolie. Meng alles goed door elkaar. Knijp een knoflookteentje uit en meng de knoflook door de marinade. Snijd de varkenshaas in blokken van 4 bij 4 centimeter. Meng de varkenshaas door de marinade. Zorg dat alle varkenshaas rondom goed gemarineerd is. Zet de varkenshaas in de koelkast voor ongeveer 4 uur, zodat de varkenshaas goed kan marineren.

Recept varkenshaas barbecuespies van Foodblog Foodinista

Varkenshaas saté spiesen maken en grillen

Zorg voordat je gaat barbecueën dat je alle garneringen en bijgerechten klaar hebt staan. Het maakt tenslotte het gerecht, de varkenshaas saté, echt af. De barbecue moet goed verhit zijn op 180 graden. Rijg de varkenshaas rijkelijk aan de barbecuepennen. Grill vervolgens de varkenshaasspies voor 30 minuten op 180 graden, best wel langzaam, gaar op de barbecue. Je krijgt vervolgens malse en rokerige varkenshaas saté spiesen. Garneer de zalmpiesen met satésaus, uitjes, sesamzaadjes, koriander en fijngesneden bosuitjes. Eet smakelijk!

P.s. Eet de varkenshaassaté met een stokbroodje kruidenboter, komkommer en atjar dan is het echt helemaal af!

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
– Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
– Niks boven de echte klassieker een shaslick.
– Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
– Nog een heerlijke barbecuespies maken? Maak dan ook de zalm teriyaki spies op de barbecue. Het recept ga je hier vinden.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie