
19 aug Stoofvlees in satésaus – Stoofpotje recept met rundvlees en satésaus
Het is weer eens tijd voor een lekker stoofpotje. Stoofvlees is altijd een succes hier thuis en ook de stoofvlees recepten worden goed gelezen en heel veel gemaakt. Waarom niet een keer stoofvlees in satésaus maken? Wat een succes recept! Stoofvlees met saté combineert heerlijk met rijst en boontjes. Langzaam gegaard rundvlees in satésaus. Een geduldig werkje, maar dan ook wel heel erg lekker! Hoe je deze saté stoofschotel maakt? Lees mee en duik de keuken in.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Ingrediënten stoofvlees in satésaus voor 4 porties
- 500 gram magere runderlappen
- 6 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Ingrediënten satésaus
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram ongezouten pinda’s
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sambal
- 1 bouillonblokje rundvlees
- 1 eetlepel oestersaus
- snuf korianderpoeder
- theelepel gemberpoeder
- theelepel komijnzaad
- 50 ml water
- De ingrediënten voor de satésaus zijn anders dan normaal maar de satésaus wordt ook gebruikt voor een stoofschotel

Bijgerechten en garnering
- Rijst
- Sperzieboontjes
- Handje verse koriander
- Handje gedroogde uitjes
Tips voor de bereiding van het stoofpotje met rundvlees en satésaus
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 60 minuten en stoven 3 uur
Klaarzetten in de keuken voor de bereiden van het stoofvlees
Recept stoofpotje met rundvlees in satésaus
Satésaus voor het stoofvlees maken
Start met het maken van de satésaus, want deze moet een tijdje pruttelen voordat we het vlees gaan stoven. Giet de kokosmelk in een pan. Meng de sojasaus, sambal en oestersaus door de kokosmelk. Daarbij mogen ook een snuf korianderpoeder en de gemberpoeder en het komijnzaad erbij. Vervolgens mogen het bouillonblokje en 50 ml water in de pan. Schep de pinda’s in de pan. Schep alles door elkaar en laat dit alles pruttelen op een laag vuur. Meng alles regelmatig door elkaar. Na ongeveer 25 minuten kun je de satésaus pureren met de staafmixer.

Voorbereiden van het stoofvlees
Snipper de sjalotjes en de knoflook. Dit kan met een scherp mes, maar het is ook heel makkelijk om dit te doen met een hakmolen. Bewaar de sjalotjes en de knoflook even apart. Snijd het vlees in blokken van ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit in de pan de zonnebloemolie. Smoor als eerste de sjalotjes met de knoflook voor ongeveer drie minuten en braad vervolgens om en om het vlees mee voor ongeveer 5 minuten, zodat het vlees rondom bruin is.
Plaats de stoofpan op een sudderplaatje, zodat deze op indirect vuur staat en zodat het vlees niet aanbrandt. Blus dit alles af met de saté saus. Laat het vlees vervolgens in drie uur mals pruttelen in de stoofpan.
Hoe eet je het stoofvlees met satésaus?
Maak de borden op en eet het stoofvlees bijvoorbeeld met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!
Meer suddervlees recepten maken?
Meer suddervlees met een Aziatische twist? Maak dan ook het suddervlees met vijfkruiden. Toch iets anders? Wat dacht je dan van een Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Lenie K
Geplaatst op 15:30h, 16 februariHeb je misschien een voorbeeld van sojasaus zonder zout .
admin
Geplaatst op 12:48h, 17 februariJa, de groene kikoman saus of deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi210103/no-salt-ketjap-manis-ongezouten-lekker?gclid=Cj0KCQiAkKnyBRDwARIsALtxe7hajs3HC4wag-KA5TtzZUNOtxGSQp5a2xt8atNgmsvcPR8U1UA58HkaAlerEALw_wcB
Ria Kuik
Geplaatst op 13:41h, 19 decemberIk braad de hele lappen vlees altijd even aan (paar minuten) en snij ze daarna pas in blokjes. Dat snijdt veel en veel sneller en makkelijker. Daarna nog even terug de pan in om ze rondom te bruinen.
Daphne van Aken
Geplaatst op 14:29h, 19 decemberKlinkt eigenlijk best logisch. Gaan we gewoon eens proberen. Maar verlies je dan geen sappen?