Stoofvlees in satésaus recept van Foodblog Foodinista

Stoofvlees in satésaus

Deel deze post

Het is weer eens tijd voor een lekker stoofpotje. In de kast stond nog een aardig voorraadje kokosmelk. Daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op. Ik kan er hele lekkere soepen mee maken. Maar waar ik de man ontzettend blij mee maak? Satésaus! Of in ieder geval saté. Daarbij moest ik ook aan mijn tante denken die vroeg altijd zei dat ze satésaus wel kon drinken. Ooh wat had ze hier van genoten. Zelf vind ik drinken iets te veel van het goede, maar dat dit lekker is? Zeker weten! Dus het was tijd voor een satérecept. Nu dacht ik deze keer niet in spiesjes. Daar staan er ook al diverse van op de blog. Lekker hoor en je bijvoorbeeld lekkere kipsaté hier vinden. Stofvlees is altijd een succes hier thuis en ook de stoofvlees recepten worden goed gelezen en heel veel gemaakt. Waarom niet een keer stoofvlees in satésaus maken? Het was een succes! Langzaam gegaard rundvlees in satésaus. Een geuldig werkje, maar dan ook wel heel erg lekker! Hoe je deze saté stoofschotel maakt? Lees mee en duik de keuken in.

Stoofpotje met rundvlees in satésaus recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten stoofvlees in satésaus voor 4 porties

500 gram magere runderlappen
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten satésaus

400 ml kokosmelk
200 gram ongezouten pinda’s
4 eetlepels sojasaus zonder zout
1 eetlepel sambal
1 bouillonblokje rundvlees
1 eetlepel oestersaus
snuf korianderpoeder
theelepel gemberpoeder
theelepel komijnzaad
50 ml water
De ingrediënten voor de satésaus zijn anders dan normaal maar de satésaus wordt ook gebruikt voor een stoofschotel

Recept voor stoofschotel met satésaus recept van Foodblog Foodinista

Bijgerechten en garnering

Rijst
Sperzieboontjes
Handje verse koriander
Handje gedroogde uitjes

Tips voor de bereiding van het stoofpotje met rundvlees en satésaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 60 minuten en stoven 3 uur
Benodigdheden: pan, stoofpan, staafmixer, snijplank, 2 spatels, 2 messen en een hakmolen is makkelijk.

Recept stoofpotje met rundvlees in satésaus

Satésaus voor het stoofvlees maken

Start met het maken van de satésaus, want deze moet een tijdje pruttelen voordat we het vlees gaan stoven. Giet de kokosmelk in een pan. Meng de sojasaus, sambal en oestersaus door de kokosmelk. Daarbij mogen ook een snuf korianderpoeder en de gemberpoeder en het komijnzaad erbij. Vervolgens mogen het bouillonblokje en 50 ml water in de pan. Schep de pinda’s in de pan. Schep alles door elkaar en laat dit alles pruttelen op een laag vuur. Meng alles regelmatig door elkaar. Na ongeveer 25 minuten kun je de satésaus pureren met de staafmixer.

Stoofschotel recept met rundvlees in satésaus van Foodblog Foodinista

Voorbereiden van het stoofvlees

Snipper de sjalotjes en de knoflook. Dit kan met een scherp mes, maar het is ook heel makkelijk om dit te doen met een hakmolen. Bewaar de sjalotjes en de knoflook even apart. Snijd het vlees in blokken van ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit in de pan de zonnebloemolie. Smoor als eerste de sjalotjes met de knoflook voor ongeveer drie minuten en braad vervolgens om en om het vlees mee voor ongeveer 5 minuten, zodat het vlees rondom bruin is.
Plaats de stoofpan op een sudderplaatje, zodat deze op indirect vuur staat en zodat het vlees niet aanbrandt. Blus dit alles af met de saté saus. Laat het vlees vervolgens in drie uur mals pruttelen in de stoofpan.

Hoe eet je het stoofvlees met satésaus?

Maak de borden op en eet het stoofvlees bijvoorbeeld met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

Meer suddervlees recepten maken?

Meer suddervlees met een Aziatische twist? Maak dan ook het suddervlees met vijfkruiden. Toch iets anders? Wat dacht je dan van een Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.






Geen reactie's

Geef een reactie