07 aug Caesar salade met zalm en garnalen
Salades zijn perfecte recepten voor de zomer. Na mijn reis naar Finland was dit het eerste recept wat ik thuis maakte. In Finland kun je veel verse vis eten, zoals zalm en garnalen. Echt heerlijk. Zo vers als daar kun je het hier in Nederland niet altijd krijgen, maar toch wilde ik de smaak nog even vasthouden en met de warme temperaturen een lichte en frisse maaltijd op tafel zetten. In de zomer krijg ik ook altijd meer trek in salades en na een reis is het ook altijd weer even tijd voor balansen. Voor vakantiekilo’s kwijtraken op een gezonde manier dan kun je ook rustig aan doen en gewoon verstandig blijven eten. Dan zijn salades perfect.
Salade recept met vis
Deze salade is bijvoorbeeld rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Het is toch iets anders dan grote borden pasta of ovenschotels. Daarbij sta je ook niet lang in de keuken op warme dagen. In de zomer krijg ik sowieso altijd meer trek in een salade bijvoorbeeld. Fris en toch heel goed vullend, want ook bij warm weer moet je goed blijven eten. Daarbij is een lekkere salade fijn voor thuis, maar ook fris om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld, zoals deze Caesar Salade met zalm en garnalen. Uit Finland had ik een blikje gemberbier met frisse lokale kruiden mee genomen. Dit matchte heel erg goed. Weer eens iets anders dan een wijntje. En wist je dat gemberbier heel erg verfrissend is op warme dagen? Je kunt er natuurlijk ook ijskoud water met gember bij drinken of versgeperst gember. Dit geeft extra spice en is super gezond! Nu nog het recept voor de Caesar Salade met zalm en garnalen en voor je het weet zit je lekker aan tafel.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Caesar Salade met zalm en garnalen voor 2 personen
- 200 gram romaine sla
- 100 gram grote garnalen
- 150 gram warm gerookte zalm flakes
- 1/4 komkommer
- handjevol parmezaanse kaas
- 3 Eieren
- 100 gram zelfgemaakte croutons
Ingrediënten voor de Caesar dressing
- paar druppels tobasco of worcestershiresaus
- 1/2 citroen of limoen
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 3 ansjovis
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel creme fraiche
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de Caesar Salade
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal, snijplank, mes, lepel, schaaltje, theelepel, koekenpan
Recept Caesar Salade met zalm en garnalen
Kook de eieren hard en laat deze afkoelen in de koelkast.
Caesar Dressing maken
Meng in een schaaltje met een vork de ingrediënten voor de dressing, totdat de dressing een gebonden geheel is geworden. Knijp de knoflook uit en snijd de ansjovis fijn en meng deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper, peper zout en citroensap.
Croutons maken
Voor het Croutons recept kun je kijken bij het recept voor Salade Nicoise.
Caesar Salade mengen
Nu het simpele gedeelte. Meng de sla met de Parmezaanse kaas. Snijd de komkommer in halve partjes. Verdeel de Ceasar dressing over de salade. Pel de eieren en verdeel de eieren over de salade. Maak de salade af met de croutons, de zalm en de garnalen. Eet smakelijk!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's