Couscous salade met merguez worstjes en geitenkaas - Ardeche inspiratie en tips - Foodblog Foodinista

Couscous salade met merguez worstjes en geitenkaas – Ardeche inspiratie en tips

Deel deze post

Couscous recepten zijn makkelijk om te maken. Een couscous salade maak je ook makkelijk tijdens je vakantie. Couscous is een echte camping recept. Je hebt voor couscous weinig ingrediënten nodig om een lekker couscous gerechte te maken. Deze keer maken we Couscous salade met merguez worstjes en geitenkaas. Voor dit gerechte kun je de merguez grillen op de barbecue. Dit recept heb ik voor je mee naar huis genomen vanuit de Ardeche met heerlijke geitenkaas en worstjes van de markt uit de Ardeche, maar waar je dit couscous recept ook maakt het is een aanrader. Deze couscous salade deel ik dan ook graag met je.

Ferme en Ferme – Open boerderijen weekend in de Ardèche

Ik moet toegeven dat ik dit couscous recept al weer thuis maakte, maar wel met heerlijke ingrediënten uit de Ardeche. We maakten de couscoussalade met merguez en geitenkaas gewoon nog een keer. Deze Meivakantie waren wij in de Noord Ardeche waar we het laatste weekend van April Ferme en Ferme bezochten in de Ardeche. Open boerderijen weekend in de Ardeche. Dit is ieder jaar en voor iedere liefhebber van de Franse lokale producten een aanrader. Op de boerderijen krijg je een rondleiding, wordt meer verteld over het lokale boerderijen, kun je lokale producten proeven en deze natuurlijk mee naar huis nemen. Wij gingen naar huis met diverse confituren, geitenkaas, paté en merguez worstjes. De geitenkaas en de merguez verwerk ik in dit couscous recept.

Geitenkaas uit de Ardèche

De geitenkaas in de Ardèche is niet zoals wij deze in Nederland kennen. Hier schreef ik er al een keer eerder over. Voor deze salade kies ik voor een zachte romige geitenkaas waarbij je je bijna afvraagt of het wel geitenkaas is. Een aanrader ook wanneer je naar de Franse regio Ardeche gaat. De boerderij waar we deze producten hebben gekocht, La Ferme de l’Amelie in Prèaux, is altijd geopend je kunt er heerlijke producten kopen voor een prima prijs en er vervolgens mee koken, zoals deze simpele salade. Ook staan de boeren op de diverse markten in de Ardeche waar je vervolgens makkelijk een maaltijd mee op tafel kunt zetten. Ben je geen fan van couscous? Denk dan aan een rijst of pasta salade met dezelfde ingrediënten. Maar de salade blijft verder hetzelfde. Zo maak je de couscous salade met merguez worstjes en geitenkaas.

P.s. Alle tips in de Noord Ardeche lees je hier!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Couscous salade met merguez worstjes en geitenkaas - Ardeche inspiratie en tips - Foodblog Foodinista

Meer lezen over de Zuid Ardeche? Lees dan hier verder

Ingrediënten Couscous salade met merguez en geitenkaas

 • 80 gram volkorencouscous
 • 250 ml water
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 250 gram cherry tomaatjes
 • 1 paprika
 • klein blikje kikkererwten
 • halve komkommer
 • 100 gram witte druiven
 • snufje peper en zout naar smaak
 • 1 eetlepel olijfolie
 • merguez worstjes
 • zacht geitenkaasje
 • handje verse platte peterselie, munt en koriander
 • 1 limoen

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaal, theedoek, grillpan of barbecue, snijplank, spatel, scherp mes

Recept couscous salade met merguez en geitenkaas

Couscous maken

Kook water. Schep de couscous in de schaal en het hete wate over de couscous. Het water mag maximaal 1 centimeter boven de couscous staan anders dan houd je water over in de schaal en dat willen we niet. Breng de couscous op smaak en kleur met de kurkuma, peper en zout. Meng alles nog even goed door, zodat de kruiden goed mengen. De couscous moet namelijk goed droog worden. Dek de schaal af met de theedoek en het water met de kruiden in de couscous trekken. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Ga ondertussen verder met de rest van het gerecht.

Ingrediënten voor de couscous

Snijd de tomaatjes en komkommer in kleine stukjes. Snipper de kruiden en zet deze even apart. Gril de druiven, hele paprika en de merguez worstjes. Het grillen kan ook op de barbecue. Wanneer je de druiven grillt op de barbecue gebruik dan folie waar je de druiven in verpakt. Meng de tomaat, komkommer, kruiden, en gegrilde paprika (gesneden in kleine stukjes) en druiven door de couscous. Giet de kikkererwten af en meng deze door de salade. Breek voorzichtig de geitenkaas door de couscoussalade en verkruimel deze over de couscoussalade. de merguez worstjes mogen op de couscous salade en klaar is je makkelijke gerecht. Eet smakelijk!

Meer parelcouscous en couscous recepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous met zalm. Deze vegetarische couscous salade maak je ook makkelijk en simpel.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie