Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue bereiden - Foodblog Foodinista

Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue bereiden

Deel deze post

Oesters! Je houd ervan of je geeft er helemaal niks om. Dan druk ik het nog heel erg vriendelijk uit. Toch krijgen oesters bij verhitting een compleet andere smaak. De smaakervaring van gegrilde oesters had ik nog alleen maar ervaring bij een restaurant. Het stond al tijden op mijn to-do-list om oesters te breiden op de barbecue. Het zijn van die recepten voor een barbecuechef bij een luxe barbecue aan huis, wanneer je een mooi aperitief hapje wilt serveren, maar wij gingen zelf aan het werk. Tijdens een evenement bij het Zeeuwse restaurant en de viskwekerij Seafarm kreeg ik een prachtige doos met oesters mee naar huis. Daar had ik al diverse rauwe oesters gegeten en nu wilde ik wel eens weten hoe ze smaakten in een warme bereiding. De één zou zeggen zonde, maar zonder het te proberen weet je ook niet hoe het echt smaakt. Dus wij gingen aan het werk. De barbecue ging aan, de oesters werden zorgvuldig geopend en de vulling voor de oesters werd gemaakt. Tijd voor oesters in een frisse kruidenmarinade op de barbecue.

De meeste verse oesters ooit eten? Lees dan hier

Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue bereiden - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Oesters in frisse kruidenmarinade en Parmezaan 6 stuks

  • 6 zachte Zeeuwsche oesters bijvoorbeeld
  • 50 gram roomboter
  • handje verse basilicum
  • halve theelepel oregano
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje geraspte limoenzest

Tips voor de bereiding van de Oesters in frisse Italiaanse kruidenmarinade met Parmezaanse kaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten, grillen op de barbecue 10 minuten
Benodigdheden: bakje, lepel, handrasp, theelepel, oestermes, oesterhandschoen, barbecue, barbecuetang

Gegratineerde oesters zijn een perfect aperitief hapje bij een luxe barbecue. Ook bij een diner of feest. Organiseer je een feest denk er dan ook eens aan een barbecue huren, zelfs inclusief servies. Dit scheelt heel veel werk met de voorbereidingen, maar ook met opruimen.

Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue bereiden - Foodblog Foodinista
Oesters in frisse kruidenmarinade op de barbecue bereiden - Foodblog Foodinista

Barbecuerecept Gegratineerde oesters met Italiaanse kruiden

Barbecue voorbereiden

Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van 250 graden. Dan spreken we over een kolenbarbecue. Kies je voor een gasbarbecue bereik dan een temperatuur van 150 graden. Bij beiden bereidingen kiezen we voor indirect grillen. De gasbarbecue kun je ook later starten, wanneer de oesters gereed zijn.

Oesters openen

Open de oesters, het is raadzaam om daarvoor een oestermes en oesterhandschoen te gebruiken. Het openen van oesters kan een gevaarlijk klusje zijn. Zorg er ook voor dat het vocht van de oesters in de halve schelp bewaard blijft dit zorgt voor een mooie smaak. De zachte smaak van de marinade gaat de oesters natuurlijk zachter maken. Leg de oesters klaar op een schaal, zodat je ze direct kunt vullen.

Vulling voor de oesters maken

Klopt de boter luchtig. Snijd de basilicum fijn en meng de basilicum met de oregano door de boter. Rasp de Parmezaanse kaas en de limoenschil door de boter en klop nog een keer. Schep de boter in de oester schelpen.

Gegratineerde oesters bereiden op de barbecue

Plaats de oesters indirect op de barbecue. Laat de oesters 10 minuten gratineren op de barbecue. Sluit de barbecue, wanneer dit mogelijk is, zodat de hitte binnen blijft en zodat de oester goed kunnen gratineren. Slurp de oesters, zoals je dit anders ook zal doen.

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:

* Zalm teriyaki spiesen op de barbecue bereiden?
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie