
19 dec Zalm met Italiaanse kruidenkorst en bloemkoolpuree
Een recept om mee uit te pakken tijdens de feestdagen. Zalm met Italiaans kruidenkorst en bloemkoolpuree. Klinkt als een gerecht wat je in een restaurant kunt bestellen en wat heel ingewikkeld is om te maken, maar geloof mij deze zalm met kruidenkorst zet je makkelijk zelf op tafel. Daarbij serveer je een light bloemkoolpuree om het allemaal niet te zwaar te maken. Wil je er toch een aardappel bij? Bekijk dan deze gegratineerde aardappelpuree eens. Kortom dit feestelijke diner maak je thuis en met een beetje hulp van Foodblog Foodinista komt het goed.
We gaan dus ook zelf koken. Kies voor een zalmfilet als hoofdgerecht. Een klassiek visgerecht met Italiaanse smaken. Ga jij dit jaar zelf koken, wil je verrassen, maar niet te moeilijk? Dan is deze zalm uit de oven een aanrader van jou. Geloof mij iedereen zal versteld staan van jouw kookkunsten. Serveer de groentepuree mooi op de borden naast de zalm en je zalm gerecht zie er uit als een restaurantmaaltijd.
Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Recept Zalm met Italiaanse kruidenkorst, gemengde groene groente en bloemkoolpuree
Het recept deel ik met je voor 2 personen dan kun je dit zelf simpel vermenigvuldigen
Ingrediënten zalm met Italiaanse kruidenkorst en bloemkoolpuree voor 2 personen
- 200 gram zalm zonder huid
- 1 ei
- handje verse basilicum en peterselie
- handje pijnboompitjes
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 50 ml kookroom (light)
- 2 teentjes knoflook
- bakspray
- 200 gram haricots verts
- 100 gram peultjes
- 100 gram sugar snaps
- snufje nootmuskaat
- snuf peper en zout
Benodigdheden voor de bereiding van de zalm met Italiaanse kruidenkorst
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten, waarvan 20 minuten oven tijd
Benodigdheden: 2 steelpannen, ovenschaal, hakmolen, staafmixer, lepel, snijplank, mes, vork, schaaltje, bakkwast
Recept zalm met Italiaanse kruidenkorst
Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook in de beiden steelpannetjes 0,5 liter water met een snufje zout.
Groente bereiden
Snijd de puntjes af van de haricots verts en leg de sugar snaps en de peultjes klaar. Wanneer het water kookt dan kook je de groene groente voor twee minuten mee. In het tweede pannetje kook je de bloemkool voor vijf minuten. Giet de groene groente vervolgens af en verspreid deze over de ovenschaal. Laat de groene groente even afkoelen. De bloemkool giet je ook af, maar deze mag terug in de pan.
Kruidenkorst bereiden
Hak in de hakmolen de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, basilicum, peterselie en één knoflookteentje grof tot een kruimelige mix voor de kruidenkorst. Scheid het ei in een schaaltje en bewaar alleen het eiwit. Klop het eiwit los.
Zalm met Italiaanse kruidenkorst bereiden voor de oven
Maak twee mooie zalmmoten. Plaats de zalmmoten op de groene groente. Smeer de zalm in met het eiwit. Gebruik daarvoor een bakkwast. Dat werkt netjes. Het moet een dunne laag zijn, want het eiwit zorgt er voor dat de kruidenlaag wordt bevestigd aan de zalm. Verdeel vervolgens het Italiaanse kruidenmengsel over de zalm. Spray vervolgens de groente in met de bakspray, zodat er een dunne olielaag over de groente en zalm wordt gedruppeld. Je kunt dit ook doen met olijfolie, maar doe deze dan in een verstuiver. Plaats de zalm met de kruidenkorst in de oven voor voor twintig minuten op 175 graden.
Bloemkoolpuree bereiden
Maak ondertussen de bloemkoolpuree. Giet de kookroom bij de bloemkool, knijp de knoflook uit en meng deze met de bloemkool. Breng de bloemkool op smaak met een snufje peper en nootmuskaat. Kook de bloemkool even heel zacht met de smaakmakers en pureer deze met de staafmixer tot een gladde puree.
Maak vervolgens de borden op. Verdeel de bloemkoolpuree met een veeg op het bord. Vervolgens de groene groente en plaats de zalm op de groente. Garneer eventueel met extra basilicum en als extra kerst garnering een eetbaar pareltje.
Meer zalm recepten van Foodblog Foodinista
Meer inspiratie voor recepten met zalm? Kijk dan ook eens naar deze recepten op de foodblog.
– Snel en simpel risotto maken? Dat kan ook met deze risotto uit de oven met zalm en verse kruiden.
– Een favoriet voorgerecht voor de feestdagen? Maak dan het recept klassieke zalm tartaar.
– Een mooi recept voor de brunch of lunch? Maak dan de frittata met groene asperges en zalm.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's