Recept voor bananasplit van de barbecue receptblog Foodinista

5x Winterbarbecue recepten dat is even anders voor de feestdagen

Deel deze post

Wat ga je bereiden deze feestdagen? Voor de kerstdagen, oudjaarsavond of bij een ander feestje, waarbij goed eten niet mag ontbreken. Snel denk je aan uitgebreid koken, kleine hapjes bereiden, maar dacht je ervan om de barbecue aan te zetten deze winter en in de tuin met een tent en vuurkorven een warme wintersfeer te creëren? Goed idee denk ik zelf. Winterse sfeer en goed eten, maken tenslotte een goed feestje. Ik kan mij voorstellen dat je in de kou en bij gezelligheid het bereiden op een kolenbarbecue te veel werk vind. Dan is een gasbarbecue een goed idee! Staat snel aan en de temperatuur heb je snel onder controle. Eigenlijk kan iedereen barbecueën op een gasbbq dus als gastheer of gastvrouw kun je ook af en toe de touwtjes uit handen geven, zodat je zelf van je feestje kunt genieten. Vergeet niet dat de gasbarbecues er zijn van de meest mooie en bekende merken. Het barbecue gevoel blijft dan ook gewoon. Wat heb je dan nog nodig? Natuurlijk de winterbarbecue recepten om van te genieten tijdens het barbecuefeest.

5x Heerlijke winterbarbecue recepten

Biefstukspiesen met garnalenboter

winterbarbecue recepten Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Heerlijk genieten doe je met deze biefstukspiesen met garnalenboter. Een mooie surf en turf van de winterbarbecue en een gerecht dat met de feestdagen zeker niet misstaat.

Pittig gekruide Hongaarse shaslicks

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Een shaslick hoort erbij als je gaat barbecueën. Maak ze goed kruidig en mooi van kleur met dit shaslick recept.

Hasselback kip gevuld met geitenkaas en spinazie

hasselback kip met geitenkaas en spinazie recept van foodblog Foodinista

Iedere vleeseter kan een stukje kip wel waarderen, maar gewoon kip op de barbecue is wellicht een beetje saai. Maak dan deze mooie hasselback kip met geitenkaas en spinazie in folie. Heerlijk voor de buitenbarbecue of met meer grillsmaak bereiden bij een mooi kerstdiner.

Gevulde paprika met chorizo

Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas recept van foodblog Foodinista

Een mooi groentegerecht maken op de barbecue? Grill dan deze gevulde paprika’s met chorizo en geitenkaas!

Bananasplit van de barbecue

Recept voor bananasplit van de barbecue Foodblog Foodinista

Natuurlijk een dessert mag niet ontbreken en ook deze bereid je even makkelijk op de barbecue. Smullen met deze bananasplit van de barbecue gevuld met bijvoorbeeld chocolaatjes en marsmallows.

Meer barbecuerecepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Dit blog is in samenwerking met Fonteyn

Geen reactie's

Geef een reactie