Hasselback kip met geitenkaas en spinazie recept van foodblog Foodinista

Hasselback kip met geitenkaas en spinazie

Deel deze post

Je kent ze waarschijnlijk al de hasselback aardappels, super lekker! En een tijdje terug maakte ik ook een hasselback courgette. Een heel goed idee voor een gezonde snack, zowel uit de oven als op de barbecue. Maar je kunt natuurlijk ook een hasselback kip maken. Vooral als je bijvoorbeeld dol bent op bijvoorbeeld een cordon blue en dan het voordeel je kunt ook nog veel meer variëren. Iets anders je maakt de hasselback kip garnituur zelf, het is verser en ziet er heel mooi uit! Ik maakte deze keer een hasselback kip met geitenkaas en spinazie. Dat was een succes kan ik je zeggen en ik kan het je aanraden. Ook heb ik nog veel meer variatie ideeën om soort gelijke recepten vaker te maken. Maar voor nu het recepten voor de hasselback kip met geitenkaas en spinazie.

hasselback kip met geitenkaas en spinazie recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten hasselback kip met geitenkaas en spinazie voor 4 personen

2 kipfilets
50 gram spinazie
8 petit chevre geitenkaasjes
2 eetlepels honing
eetlepel olijfolie
snufje peper

Tips voor de bereiding van de hasselback kip met geitenkaas en spinazie

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pannetjes, grillpan, ovenschaal, vleestang, spatel, lepel

Als garnituur: Serveer bij de hasselback kipfilets, gemengde wokgroente. Dit vonden wij voldoende voor een complete maaltijd. De hasselback kip met geitenkaas en spinazie is al compleet en best wel machtig.

hasselback kip met geitenkaas en spinazie recept van foodblog Foodinista

Recept hasselback kip met geitenkaas en spinazie

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit in de grillpan een beetje olijfolie en grill daarin snel de buitenkant van de kip in ongeveer vijf minuten bruin. Om en om. Zodat de kip de eerste verhitting heeft gekregen.
Laat ondertussen in een pannetje de spinazie met een beetje olijfolie en peper slinken.
Snijd ondertussen vier inkepingen in de kipfilets.

Vul de inkepingen van de kipfilets met de geitenkaasjes en de spinazie. Druppel vervolgens over de kip de honing. Laat de kip nog dertig minuten grillen in de oven op 190 graden.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Meer kiprecepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens de kip in witte wijnsaus of de kip gestoofd in Belgisch bier.

hasselback kip met geitenkaas en spinazie recept van foodblog Foodinista

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie