Wild ragu recept met eendenborst en tagliatelle in rode wijn - Foodblog Foodinista

Wild ragu recept met eendenborst en tagliatelle in rode wijn

Deel deze post

Een wild ragu recept met eendenborst en tagliatelle. In de keuken staat een nieuwe stoofpan van Primecook op mij te wachten. Je kent de bekende stoofpannen wel; robuust en zwaar, maar deze pan is dit niet. Soepel in de hand, frisse kleuren en makkelijk om te dragen. Zowel geschikt voor gas als inductie. Dit vraagt om een stoofpotje recept. Even naar Toscane. Een pastasaus met eendenborst in rode wijn gaan we maken met tagliatelle. Ik dacht dat het wennen ging worden. Maar het koken ging niet anders, alleen de pan was anders. Natuurlijk ook een nieuw recept wat ik met je deel. Op je bord reizen naar de herfst Toscane.

Koken met pannen van Primecook

Primecook is een Italiaans merk met een hippe frisse uitstralingen. Mijn pan is fris groen. Het voordeel is ook dat deze PFAS vrij zijn en een mooie anti-aanbaklaag hebben. Tijdens het stoven maak je je dus eigenlijk nergens druk om. Weinig wijn ging er in de pan en dit recept kun je dan ook 1-op-1 overnemen in een slowcooker, wanneer je deze gebruikt.

Vlees van eendenborst stoven

Het eendenborst vlees heeft, mede door de vetlaag tijd nodig om te garen, zacht worden en opnemen in de ragu, maar dan krijg je een rijke en gebonden smaak. Dus duik ook eens voor dit Italiaanse stoofvlees recept de keuken in. Serveer het stoofvlees vervolgens gebonden met tagliatelle en je zet een mooie Italiaanse pasta op tafel. De Italiaanse wild ragu met eendenborst en tagliatelle maak je als volgt.

Even naar Italië? Zwijmel dan even bij reiservaringen en reistips in Toscane.

Wild ragu recept met eendenborst en tagliatelle in rode wijn - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaanse Wild ragu met eendenborst en tagliatelle in rode wijn voor 4 personen

  • 400 gram eendenborst
  • 2 uien
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml Italiaanse rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 300 ml passata
  • 100 ml wildfond
  • 2 bruine boterhammen
  • snufje peper en zout

Ingrediënten voor erbij:

Het stoofvlees is gemaakt in en stoofpan van Primecook, de primecook collectie kun je hier bekijken.

Tips voor de bereiding voor de wild ragu met eendenborst

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 6 uur stoven
Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.

Benodigdheden bereiding eendenborst ragu

Nog een wild ragu recept? Bekijk dan hier het recept voor Wild zwijn ragu

Wild ragu recept met eendenborst en tagliatelle in rode wijn - Foodblog Foodinista

Recept Italiaans stoofpotje met eendenborst en rode wijn

Eendenborst braden

Smelt de boter in de stoofpan. Snipper de uien en de knoflook. De uien en de knoflook mogen in de boter, totdat deze glanzend bruin zijn. Snijd de vette kant van de eendenborst in. Kruid de eendenborst rondom met de peper en zout en braad de eendenborst rondom aan. De bloem kan er bij en blijf roeren. De bloem gaat later de saus binden.

Tijdens het braden van de eendenborst

Maak de wortels schoon. Maak de bleekselderij schoon. Snijd de wortels en bleekselderij in kleine stukjes. Dit kan ook even in hakmolen. Roerbak deze mee met de uien en knoflook.

Eendenborst op smaak brengen en stoofpotje maken

Breng de eendenborst op smaak met de oregano en kaneel en blus af met de tomatenblokjes. Meng alles goed door elkaar. Blus vervolgens af met de rode wijn en de fond. Meng nog een keer goed door elkaar. De verhitting mag omlaag. Laat de Italiaanse wild stoofpot op een lage temperatuur, stoven eventueel op een sudderplaatje voor 6 uur botermals stoven. De wijn zal ook enigszins verdampen.

Nog even stoven en dan is het stoofpotje eend in rode wijn klaar

Na 6 uur mogen de twee boterhammen erbij. Laat nog 15 minuten stoven. Het brood zal het stoofpotje binden. Het stoofpotje neemt het brood op. Het liefst laat ik de eendenborst ragu een nachtje staan, want een dag later is het stoofpotje het allerlekkerst. Kook de verse tagliatelle volgens de verpakking. Meng de tagliatelle door het stoofpotje. De saus zal worden opgenomen en het vlees hangt aan de pasta. Maak de tagliatelle met eend ragu af met Parmezaanse kaas en peterselie. Eet smakelijk! P.s. wij zetten gewoon de pan op tafel!

Stoofpotjes recepten inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Karin van rooij bouck
    Geplaatst op 19:57h, 24 juli

    Lijkt me heerlijk! Echter hou ik niet van eend, zou het met een goed stuk rundvlees net zo lekker zijn?

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 11:23h, 02 april

    Zeker! En ook daarvoor staan lekkere recepten op de website.

Geef een reactie