
13 jun Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 24 2022 Foodinista
Een nieuw weekmenu met nieuwe recepten en ideeën voor Vaderdag, want aankomende zondag is het Vaderdag. Een leuke mix met weer een gevarieerd weekmenu. We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu. Uitgebreid variëren in de keuken met lente recepten. Een barbecue recept voor vaderdag en natuurlijk ook gewoon dagelijkse recepten voor het avondeten. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu komt weer voorbij. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 24 2022 van Foodblog Foodinista met een plaattaart met brie en appel, risotto met Italiaanse ragu en salade met geitenkaas en bietjes.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 22 en weekmenu week 23 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 24 2022
Maandag – Libanees platbrood met kip, salade en yoghurtsaus


Begin de week makkelijk. Na een werkdag met Libanees platbrood, kip, salade en knoflookyoghurt.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Libanees platbrood, kip, salade en knoflooksaus
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dinsdag – Salade met geitenkaas en bietjes
In de lente krijg ik altijd meer trek in salades al zit het weer nog niet helemaal niet mee, maar deze week is het beter. Wat dacht je van een salade geitenkaas met bietjes?
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Salade geitenkaas met bietjes
Woensdag – Plaattaart met brie, appel en spek


Breek de week met makkelijke plaattaart. Een plaattaart met brie, courgette, appel en spek.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Plaattaart met brie, courgette, appel en spek
Donderdag – Risotto met ragu (Italiaans stoofvlees)
Het weekend komt er aan! Met het weer van afgelopen week kreeg ik weer trek in stoofvlees. Dus bijvoorbeeld in Italiaans ragu met risotto. Deze week staat het dan ook op het menu. In is dit niet altijd lekker?
Bereidings Tijd: 60 minuten + stooftijd
Recept: Risotto met ragu
Vrijdag – Asperges met beenham en krieltjes op de barbecue
Weekend! Een idee voor zondag op vaderdag, maar ook om het weekend mee te beginnen. Makkelijk en lekker koken. Een beenham met asperges en krieltjes op de barbecue. Met 26 graden op de planning koken we lekker en makkelijk buiten.
Bereidings Tijd: 10 minuten + 45 minuten op de bbq
Recept: Beenham, asperges en krieltjes op de barbecue
Zaterdag – Orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei
Met het einde in zicht van het aspergeseizoen kun je er beter nog maar even van genieten en met de restjes asperges kun je lekker deze orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei maken.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Orzo met asperges, rivierkreeftjes en ei
Nog een voorgerecht met rivierkreeftjes? Dan is deze cocktail met rivierkreeftjes ook een goed idee!
Zondag is het vaderdag! Tijd voor leuke Vaderdagcadeautjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekker Vaderdagcadeautje bakken!
Zondag – Vietnamese ijskoffie
Vaderdag. Laten we beginnen met uitslapen en daarna een goede en sterke bak koffie? Goed idee? Denk ik wel! Met 26 graden, zoals ze zeggen in ieder geval dan kan een ijskoffie zoals dit Vietnamese ijskoffie recept weleens een goed idee zijn.
Bereidings Tijd: 10 minuten
Recept: Vietnamese ijskoffie
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's