
08 jun Vietnamese ijskoffie + Vietnamees restaurant tip in Breda
Een avondje terrassen met mooi weer, vrienden bij een Vietnamees restaurant in Breda. Dat is natuurlijk altijd een goed idee, maar met warme temperaturen dan zoek eten wat past bij warmere temperaturen. Deze keer kwamen we uit bij een Vietnamees restaurant in Breda waar Vietnamese ijskoffie op het menu staat. Daarbij natuurlijk pringrolls, loempia’s, pho alles kwam voorbij. De Vietnamese ijskoffie dronk ik, al weer tien jaar terug, in Vietnam altijd bij het ontbijt. Daar was het tenslotte in de ochtend al 35 graden. Nu was het een afsluitend toetje na het Vietnamese diner. Ik werd geïnspireerd en ik deel het simpele recept voor Vietnamese ijskoffie. Zelf zet ik een aantal espresso’s met mijn Dolce Gusto apparaat en nog een aantal handelingen die ik met je deel. Voor je het week geniet je van een zomerse Vietnamese ijskoffie (die je het hele jaar door wilt drinken).
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Lekker Vietnamees eten in Breda bij Enjoy Vietnam
Ingrediënten Vietnamese ijskoffie 2 glazen
- 6 espresso’s in de Dolce Gusto
- 100 ml gecondenseerde melk
- 500 gram ijsklonten
- 100 ml water
- 50 ml melk
Tips voor de bereiding van de Vietnamese ijskoffie
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10
Benodigdheden in de keuken
- koffiezet apparaat
- 2 grote glazen
- kannetje



Recept Vietnamese ijskoffie
Vietnamese koffie is sterke koffie met een zoete smaak en deze kan met melk en zonder melk, maar wel altijd gezoet, maar ik kies zelf wel voor de romige variant anders dan is de koffie zo ontzettend sterk. De koffie drink je met veel ijs en zo kun je de koffie rustig opdrinken. Ik doe er rustig drie uur mee. Vandaar dat 3 espresso shots ook geen probleem zijn.
Vietnamese ijskoffie maken
Zet de espresso in een kannetje. Deze mag nog wel even afkoelen. Vul de glazen met de ijsklontjes. Giet de gecondenseerde melk en de melk over de ijsklontjes. Giet vervolgens de espresso over de ijsklontjes en de gecondenseerde melk. Zo krijg je ook een mooi wolkjes effect. Verdun de koffie nog met een beetje water en klaar ben je.
De Vietnamese ijskoffie is natuurlijk een lekker toetje na je Vietnamese springrolls.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's