Zelf Vietnamese ijfkoffie maken - Foodblog Foodinista

Vietnamese ijskoffie

Deel deze post

Twee weken terug ging ik uit eten in Breda bij een Vietnamees restaurant. Een avondje terrassen met mooi weer. Dat is natuurlijk altijd een goed idee, maar met warme temperaturen, ja het was toen 25 graden, dan zoek je wel eten wat past bij warmere temperaturen. Deze keer kwamen we uit bij de Vietnamees. Springrolls, loempia’s, pho alles kwam voorbij. Maar ook een Vietnamese ijskoffie. Deze dronk ik, al weer tien jaar terug, in Vietnam altijd bij het ontbijt. Daar was het tenslotte in de ochtend al 35 graden. Nu was het een afsluitend toetje. Een zoete koffie. Ik werd geïnspireerd en ik deel het simpele recept met je. Zelf zet ik een aantal espresso’s met mijn Dolce Gusto apparaat en nog een aantal handelingen die ik met je deel. Voor je het week geniet je van een zomerse Vietnamese ijskoffie.

Lekker Vietnamees eten in Breda bij Enjoy Vietnam

Vietnamese ijskoffie recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Vietnamese ijskoffie 2 glazen

  • 6 espresso’s
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 500 gram ijsklonten
  • 100 ml water
  • 50 ml melk

Tips voor de bereiding van de Vietnamese ijskoffie

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10
Benodigdheden: koffiezet apparaat, 2 grote glazen, kannetje

Recept Vietnamese ijskoffie

Vietnamese koffie is sterke koffie met een zoete smaak en deze kan met melk en zonder melk, maar wel altijd gezoet, maar ik kies zelf wel voor de romige variant anders dan is de koffie zo ontzettend sterk. De koffie drink je met veel ijs en zo kun je de koffie rustig opdrinken. Ik doe er rustig drie uur mee. Vandaar dat 3 espresso shots ook geen probleem zijn.

Vietnamese ijskoffie maken

Zet de espresso in een kannetje. Deze mag nog wel even afkoelen. Vul de glazen met de ijsklontjes. Giet de gecondenseerde melk en de melk over de ijsklontjes. Giet vervolgens de espresso over de ijsklontjes en de gecondenseerde melk. Zo krijg je ook een mooi wolkjes effect. Verdun de koffie nog met een beetje water en klaar ben je.

De Vietnamese ijskoffie is natuurlijk een lekker toetje na je Vietnamese springrolls.

Geen reactie's

Geef een reactie