
07 okt Libanees platbrood met kip, salade en yoghurtsaus
Onlangs ging ik boodschappen doen bij de Turkse supermarkt en daar lagen deze Libanese platbroden. Inpakken en meenemen, want dat is altijd een lekkere basis voor een simpel, maar ook heel erg lekker recept. Met kleine kinderen zijn brood en kip altijd populair, maar wil je ook een beetje variëren. Zo’n variatierecept is ook dit Libanees platbrood met kip, salade en yoghurtsaus. Snel, simpel en eigenlijk lust iedereen het wel. Maar hoe je dit kiprecept echt maakt, dat ga ik nu met je delen.

Ingrediënten platbrood met kip, salade en knoflookyoghurtsaus voor 4 personen
- 4 Libanese plaatbroden van de Turkse bakker
- 400 gram kipfilet
- krop ijsbergsla
- 1 rode ui
- 2 handen verse dille
- kommetje Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- theelepel paprikapoeder
- snufje peper en zout
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van het platbrood met kip, salade en yoghurtsaus
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 snijplanken, 2 messen, knoflookpers, schaaltje, lepel, kom, wok, spatel

Recept platbrood met kip, salade en yoghurtsaus met knoflook
Snijd de kip in blokjes en verhit de olijfolie in de wok. Wok vervolgens de kip gaar. Maak ondertussen de yoghurtsaus in een schaaltje. Knijp in de Griekse yoghurt de knoflook uit en breng de yoghurtsaus op smaak met de paprikapoeder en een snufje zout. Zet de yoghurtsaus apart. Snijd de sla fijn en snijd de rode ui en dille fijn. Meng de sla, dille en rode ui door elkaar. Meng de salade door elkaar en breng op smaak met één eetlepel olijfolie en een snufje peper en zout. Maak het plaatbrood met kip salade en yoghurtsaus af door het plaatbrood met de ingrediënten de yoghurtsaus, salad een de kip rijkelijk te beleggen. Eet smakelijk!
Meer snelle, lekkere en simpele recepten?
Maak ook eens één van de volgende recepten van Foodblog Foodinista en eet eens één van de volgende lekkere wraps voor een heerlijke maaltijd!
– Nog een kiprecept, maar een beetje anders. Maak dan ook eens deze wrap kip durum.
– Grill de wraps en maak quesedilla’s met geitenkaas en courgette.
– Ook lekker Oosters gekruid zijn deze wraps met kabeljauw shoarma!
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's