09 feb Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag)
Bakken met liefde! Dan moet je deze Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk maken. Ze zeggen toch dat liefde door de maag gaat? Nou met deze brownies zit je wel goed. En ja rood is de kleur van de liefde dus dan moet het wel red velvet zijn. Ik moet het toegeven. Het maken van red velvet brownies heb ik lang uitgesteld. Dit komt door de extra kleurstof die je toevoegt. Deze kleurstof daar word ik niet zo enthousiast, maar ja het hoort er nu eenmaal bij. Deze kleur kun je ook wel bereiken met bietensap, maar dit is niet smaakloos en bij een zoet recept, ook wel snoeprecept word ik daar dan weer nog minder enthousiast van. Red velvet brownies en red velvet cake is wel weer heel erg lekker en mooi dus we gingen er gewoon voor en vooral voor Valentijnsdag, want het is toch wel een liefdevol Valentijnsdag cadeautje zo. En hoe maak je dit lekkers? Nou deze Red Velvet brownies met cheesecake en choco chunk maak je als volgt. En oh ja op andere dagen dan Valentijnsdag zijn deze brownies ook erg lekker.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Valentijnsdag tips:
Valentijnsdag komt eraan! Duik keuken in en ga koekjes bakken voor Valentijnsdag of maak zelf chocoladetruffels voor Valentijnsdag. Bewaar de koekjes in een afgesloten weckpot, zodat ze vers blijven en je kunt er zeker nog tot Valentijnsdag van genieten. Hier ga je ook nog meer leuke Valentijnsdag tips vinden.
Ingrediënten Valentijns red velvet brownies met cheesecake en choco chunk 16 stuks
- 110 gram bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 265 gram bruine suiker
- 3 druppels rode bak kleurstof
- 200 gram roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eieren
- 2 eetlepels fijne suiker
- 225 gram pure chocolade
- 75 gram witte chocolade
- 75 gram roomkaas
- snufje zout
Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Tips voor de bereiding van de red velvet brownies
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 60 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, ovenschaal, bakpapier, spatel, mixer, lepel, barbecuepen of satéprikker, steelpan, pannenlikker
Recept Red Velvet Brownies met Cheesecake en chocolade
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je na het bakken de brownies simpel en snel uit de schaal kunt tillen.
Brownie beslag maken
Smelt in de gesmolten boter 150 gram van de pure chocolade. De verhitting mag uit. Meng dit rustig met een lepel, totdat het glanst. De bruine suiker, bloem, cacaopoeder, vanille extract en een snufje zout mogen er door. Klop dit met een garde tot een beslag. Klop één voor één drie eieren door het beslag. Druppel drie druppeltjes rode kleurstof door het beslag. Klop, totdat je het beslag een rode gloed ziet krijgen. Zet het beslag even apart.
Cheesecake topping maken
Meng in een schaaltje de roomkaas, fijne suiker en één eierdooier los. Dit is het makkelijkst met een mixer.
Red Velvet brownies bakken
Giet het brownies beslag in de ovenschaal. Het beslag is heel erg plakkerig. Probeer het glad te strijken met een pannenlikker. Verdeel met een lepel klodders roomkaas op het beslag. Swirl de roomkaas door het beslag met een barbecuepen of satéprikker. Breek de witte chocolade en pure chocolade grof en druke deze in de brownies. Plaats de brownies in de oven voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Als de brownies klaar zijn laat je deze 10 minuten afkoelen in de oven en 10 minuten buiten de oven.
Brownie recepten van Foodinista
Meer brownie recepten van Foodinista? Bekijk dan ook eens de dubbele choco brownies en de bounty brownies.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's