Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag) - Foodblog Foodinista

Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk – Valentijnsdag en Moederdag recept

Deel deze post

Bakken met liefde. Bak Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk. Ze zeggen toch dat liefde door de maag gaat? Met deze red velvet brownies zit je goed. En ja rood is de kleur van de liefde dus dan moet het wel red velvet zijn. Ik moet het toegeven. Red velvet brownies en red velvet cake is wel weer heel erg lekker en mooi dus we gingen er gewoon voor en vooral voor Valentijnsdag of Moederdag, want het is toch wel een liefdevol Valentijnsdag cadeautje zo. En hoe maak je dit lekkers? Deze Red Velvet brownies met cheesecake en choco chunk maak je als volgt. En op andere dagen dan Valentijnsdag zijn deze brownies ook erg lekker. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een babyshower recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Valentijnsdag tips:

Valentijnsdag komt eraan!

Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag) - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Valentijns red velvet brownies met cheesecake en choco chunk 16 stuks

  • 110 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 265 gram bruine suiker
  • 3 druppels rode bak kleurstof
  • 200 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 225 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade
  • 75 gram roomkaas
  • snufje zout
Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag) - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de red velvet brownies

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 60 minuten in de oven

Benodigdheden in de keuken

  • mengschaal
  • ovenschaal
  • bakpapier
  • spatel
  • mixer
  • lepel
  • barbecuepen of satéprikker
  • steelpan
  • pannenlikker
Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag) - Foodblog Foodinista

Recept Red Velvet Brownies met Cheesecake en chocolade

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je na het bakken de brownies simpel en snel uit de schaal kunt tillen.

Brownie beslag maken

Smelt in de gesmolten boter 150 gram van de pure chocolade. De verhitting mag uit. Meng dit rustig met een lepel, totdat het glanst. De bruine suiker, bloem, cacaopoeder, vanille extract en een snufje zout mogen er door. Klop dit met een garde tot een beslag. Klop één voor één drie eieren door het beslag. Druppel drie druppeltjes rode kleurstof door het beslag. Klop, totdat je het beslag een rode gloed ziet krijgen. Zet het beslag even apart.

Cheesecake topping maken

Meng in een schaaltje de roomkaas, fijne suiker en één eierdooier los. Dit is het makkelijkst met een mixer.

Red Velvet brownies bakken

Giet het brownies beslag in de ovenschaal. Het beslag is heel erg plakkerig. Probeer het glad te strijken met een pannenlikker. Verdeel met een lepel klodders roomkaas op het beslag. Swirl de roomkaas door het beslag met een barbecuepen of satéprikker. Breek de witte chocolade en pure chocolade grof en druke deze in de brownies. Plaats de brownies in de oven voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Als de brownies klaar zijn laat je deze 10 minuten afkoelen in de oven en 10 minuten buiten de oven.

Brownie recepten van Foodinista

Meer brownie recepten van Foodinista? Bekijk dan ook eens de dubbele choco brownies en de bounty brownies.

Recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie