Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 23 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 23 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuwe lenteweek met een nieuw weekmenu met lente recepten. We starten de week met een feestdagen of eigenlijk meer een vrije dag, want het is Pinksteren. De afgelopen weken kan ik mij zomaar voorstellen dat je een beetje uit ritme bent. De vrije dagen, feestdagen, Meivakantie en deze dagen vragen om ritme. Zelf koken, kook inspiratie, rust in huis (bij ons wel in ieder geval) en wellicht soms ook een beetje gemak in de keuken, zodat je gezond blijft eten. Je kunt alles zelf blijven doen of een keer kiezen voor uitgekookt maaltijdservice, waarbij de maaltijden vers en kant en klaar bij je thuis worden afgeleverd. Het enige wat je nog moet doen is opwarmen en opeten natuurlijk. Het is iets anders dan frietjes, pizza of sushi. Een gezonde variatie voor makkelijk eten. Daarnaast blijf ik je gewoon inspireren voor de dagen dat je zelf wilt koken. Een nieuwe week die wacht op dagelijkse kook inspiratie. In ieder geval vraagt deze week ook weer om een gevarieerd weekmenu. Tijd voor gevarieerd eten en natuurlijk nieuwe lente eet inspiratie! We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu met lente inspiratie. Tijd voor het weekmenu week 23 2022 van Foodblog Foodinista.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Bekijk hier het weekmenu van week 22 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 23 2022

Maandag – Borrelbrood Caprese

Vandaag is het een vrije dag, want het is Tweede Pinksterdag. Geen standaard maandag dus. Misshien wel een barbecue maandag? Borreldag? Een goed idee? Wat dacht je dan van een borrelbrood caprese op de barbecue en bij minder weer kan deze ook in de oven.

Dinsdag – Kerrie Kippensoep

Na een lang weekend weer even de vitamines een boost geven. Wat dachtje van een lekker bordje met kerrie kippensoep met veel groente.

Woensdag – Preistamppot met ananas

Breek de wek met een frisse en pittige stamppot. Maak een preistamppot met ananas en chili kaas. Een stamppot die prima het hele jaar door kan.

Donderdag – Kip zoetzuur met rijst

We blijven afwisselen. Op donderdag maken we zelf kip met zoetzuur. Koken blijft natuurlijk veel werk. Dus vergeet ook niet dat ik in de inleiding een leuke tip gaf om het jezelf makkelijk te maken.

Vrijdag – Rivierkreeftjes cocktail

Weekend! Tijd voor een lekker recept. Geen typisch borrelrecept, maar meer een luxe recept. Borrelen deden we al op maandag. De rivierkreeftjes cocktail is ook lekker met een broodje, toast een glas wijn of naast een kopje soep. Hoe jij het wilt.

Zaterdag – Pasta met asperges, ei en Hollandse garnalen

We blijven even hangen in de recepten met schaal en schelpdieren. Niet erg toch wanneer je er van houd? Nu wel even heel anders! Het aspergeseizoen komt op het einde dus geniet er nog even van met de asperges met Hollandse garnalen, ei en pasta.

Zondag – Bananenbrood met perzik

Bij de groenteboer liggen weer perzikken. Heerlijk zoet! Daar kun je ook dit frisse bananenbrood met perzik mee bakken. Een leuk idee voor de zondag. Lekker bij het ontbijt, als toetje of mee in de lunchtrommel en natuurlijk bij de koffie of thee.

Volgende week weer een nieuw weekmenu!

Geen reactie's

Geef een reactie