Tosti Tuna Melt Deluxe recept van Foodblog Foodinista

Tosti Tuna Melt Deluxe

Deel deze post

Tosti’s blijven lekker! Het werd dan ook weer eens tijd om een klassieker in een nieuw jasje te steken. De altijd favoriete Tosti tuna melt moest er aan geloven. Een klassieke tosti met tonijn die wordt omgetoverd in de tosti tuna melt deluxe. Met lekker veel tonijnsalade en een goede smeuïge kaas en natuurlijk op mooi speltbrood. Dan maak je deze tosti met tonijn helemaal af en Deluxe wat precies de bedoeling is. De tosti vind ik iedere dag wel heerlijk als lunchrecept, maar een goede luxe tosti, zoals deze, maar ook de Vlam tosti Deluxe met pittig gehakt of tosti met groente asperges kan ik ook goed eten als avondeten. Je hebt er echt voldoende aan! Weten hoe je van het broodje tuna melt een Tosti Tuna Melt Deluxe maakt? Lees dan het hele recept mee.

Ingrediënten Tosti Tuna Melt Deluxe voor 2 tosti’s

4 sneden van Desem wit passiebrood, zelf dik snijden
1 blikje tonijn op water
1 rode paprika
theelepel kappertjes
1 wortel
handje verse peterselie en bieslook
1 augurk
1 ui
handje dievriesdoperwten
8 plakken cheddar
snufje zoete gerookte paprikapoeder
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel currysaus

Eet de Tuna Melt Tosti eventueel met een frisse salade met ijsbergsalade, tomaat en komkommer dit koelt ook weer lekker af!

Tips voor de bereiding van de Tosti Tuna Melt Deluxe

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 15 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, broodmes, mes en hakmolen is makkelijk, schaaltje, braadslede, lepel

Tosti Tonijn Tuna Melt recept Foodblog Foodinista

Recept Tosti Tuna Melt Deluxe

Snipper de ui, wortel, paprika, kappertjes en augurk. Makkelijk is het wanneer je dit in een hakmolen kunt doen, dan ben je binnen één minuut klaar met het hak en snij werk. Meng in een schaaltje de currysaus met de mayonaise. Snijd de verse kruiden; de peterselie en de bieslook fijn en meng deze door de saus. Ook de diepvries doperwten kunnen erbij. Er mag ook een snufje zout bij. Giet de tonijn af en dep de tonijn goed droog. Meng deze door de saus. Meng vervolgens de gehakte groente door de tonijn en zet de tonijnsalade even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd vier dikke sneden van het brood, je houdt brood over.

Plaats twee sneden brood in de braadslede. Verdeel over iedere snee brood drie eetlepels tonijnsalade en verdeel vier plakken cheddar over de tonijnsalade. Vervolgens plaats je de laatste twee sneden brood op de kaas en verdeel je de laatste tonijnsalade over het brood met de plakken kaas. Als laatste plaats je de tosti’s met tonijn en kaas in de oven op 180 graden voor vijftien minuten. Serveer de tonijn tosti’s vervolgens met een frisse salade wanneer je daar trek in hebt of als een complete maaltijd wilt serveren.

Recepten met tonijn van Foodblog Foodinista

Meer recepten met tonijn op de blog bekijken? Wat dacht je dan van de volgende recepten:
* Maak ook eens simpel en snel de pasta met tonijn en witlof in roomsaus.
* Of schuif deze ovenschotel met gevulde courgette met tonijn de oven in.
* Natuurlijk is de frisse tonijnsalade met appel een lekker recept voor bij de borrel of op je boterham.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: