Vlam tosti Deluxe recept Foodblog Foodinista

Vlam tosti Deluxe

Deel deze post

Met dit recept maak je niet blij. Oké dat is een rare start van een nieuw recept op de blog. Nee ik ben zelf niet zo’n hele hete eter. Al moet ik toegeven dat ik deze hete tosti’s ook wel vlam tosti’s tijdens mijn studententijd heb verslonden. Het was toen een andere tijd kunnen we wel zeggen. Met een zwaarder hoofd van de avond er voor ging deze tosti er altijd wel goed in. Ik werd er wakker van en de smaakpapillen waren vaak ver te zoeken. De man thuis is een echte pittige eter, hij moet zijn Indo roots tenslotte ook een beetje eer aan doen, en hem wilde ik erg blij maken met een pittige hap en een snack gerecht. Tijd voor een vlamtosti! Niet zomaar één, maar de Vlam tosti Deluxe werd gecreëerd. We leven tenslotte niet meer onze studententijd dus het moest beter, groter en luxer. Net zoiets als de quiche met kip, kerrie en kersen die ik nieuw leven had ingeblazen. Pittig gehakt en met smeuïge kaas die eruit komt druipen. Al trek gekregen in deze mega pittige en mega lekkere tosti voor de liefhebber? En natuurlijk heb ik er ook mijn tanden wel in gezet om vervolgens even flink te blussen.

Vlam tosti Deluxe recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten Vlam tosti Deluxe voor 2 tosti’s

4 sneden van Desem wit passiebrood, zelf dik snijden
150 gram mager rundergehakt
1 rode paprika
1 tomaat
theelepel paprikapoeder
1 ui
teentje knoflook
8 plakken cheddar
2 eetlepels Lee Kum Kee Chili knoflooksaus, dit is geen zoete chilisaus, maar echt saus met pepertjes, en anders 2 eetlepels sambal
1 eetlepel olijfolie
snufje zout

Eet de vlamtosti eventueel met een frisse salade met ijsbergsalade, tomaat en komkommer dit koelt ook weer lekker af!

Het Laatste Tafeltje

Tips voor de bereiding van de Vlam tosti Deluxe

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 15 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, broodmes, mes en hakmolen is makkelijk, wok, braadslede, lepel

Pittige tosti met pittig gehakt recept van Foodblog Foodinista

Recept Vlam tosti Deluxe

Snipper de ui, tomaat, paprika en knoflook. Makkelijk is het wanneer je dit in een hakmolen kunt doen, dan ben je binnen één minuut klaar met het hak en snij werk. Verhit in de wok de olijfolie. Rul het gehakt in de wok en wok de ui, paprika en knoflook kort mee. Meng na ongeveer vijf minuten al het gehakt niet meer rauw is en de groente mee gewokt is de chili knoflooksaus of de sambal door het gehakt mengsel. Vervolgens mag ook de paprikapoeder er doorheen en een snufje zout. De wok kan nu uit.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd vier dikke sneden van het brood, je houdt brood over.

Plaats twee sneden brood in de braadslede. Verdeel over iedere snee brood drie eetlepels pittig gehakt en verdeel vier plakken cheddar over het gehakt. Vervolgens plaats je de laatste twee sneden brood op de kaas en verdeel je het laatste gehakt over het brood met de plakken kaas. Als laatsteb plaats de vlam tosti’s in de oven op 180 graden voor vijftien minuten. Serveer de vlam tosti vervolgens met een frisse salade wanneer je daar trek in hebt of een complete maaltijd wilt serveren.

Luxe tostirecepten van Foodblog Foodinista

Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! Of spoel de hete vlam tosti weg met een frisse mocktail.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie