29 sep Spaghetti met peper roomkaas saus en groente
Tijd voor een simpel spaghetti recept. Spaghetti blijft een gerecht waar je voor kiest wanneer je snel iets op tafel wilt zetten? Ideaal denk ik zo. Maar je kunt wel lekker blijven variëren met spaghetti. Pasta met kruidenroomkaas kennen we allemaal, maar ken je ook roomkaas met peper? Ook daar kun je lekkere pasta mee maken met een beetje pit of eigenlijk gewoon lekker pittig! Dit deed ik en ik maakte een lekkere pittig en romig pasta recept. Spaghetti met peper roomkaas saus en groente.
Spaghetti recept ideeën
Een lekker vegetarisch spaghetti recept. Nee geen typisch Italiaans spaghetti recept, maar wel een echte smaakmaker. Lekker pittig met roomkaas en groente! Een rock ‘n roll spaghetti kun je wel zeggen. Met spaghetti kun je tenslotte eindeloos blijven variëren en ook van de standaard recepten afwijken, zoals een recept voor spaghetti met inktvis in tomatensaus en spaghetti met ansjovis in paprikasaus. Allemaal favorieten en zo kun je lekker gevarieerd blijven en natuurlijk ook groenten. Een ander voordeel is dat deze pastasaus heel simpel is om te maken en dat je de ingrediënten ook makkelijk in de voorraadkast of koelkast kunt bewaren op wat verse paprika en tomaat na. Zo komt er iedere keer toch iets anders op tafel. Wil je het spaghetti recept ook maken? Hier komt de spaghetti met peper roomkaas saus en groente.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Spaghetti met peper roomkaas saus en groente voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
- 150 gram roomkaas
- flinke snuf chili peper of roomkaas met peper gebruiken
- 2 paprika’s
- 150 gram cherry’s tomaatjes
- 1 handje verse blad peterselie en verse oregano
- 2 knoflookteentjes
- handje Parmezaanse kaas
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de spaghetti met peper roomkaas, paprika en tomaat
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, mes, spatel, knoflookpers, en zeef met steel (handvergiet)
Recept Spaghetti in peper roomkaas saus met paprika en tomaat
Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.
Peper roomkaas saus met paprika en tomaat maken
Verhit de hapjespan met een eetlepel olijfolie. Snipper ondertussen de knoflook. Bak de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukken en bak deze mee. Snijd de tomaatjes in vier delen. Bak deze mee. Laat dit op een lage temperatuur sudderen. Snijd de oregano fijn en bak deze mee.
Spaghettisaus afmaken en opdienen
Giet de spaghetti af en meng deze door de groente. Smelt de roomkaas tussen de spaghetti en de groente. Blijf mengen, zodat de alles goed verdeeld is. Snijd de peterselie fijn en meng de verse kruiden door de spaghetti. Verdeel de pasta over de borden en maak de pasta af met de Parmezaanse kaas en nog een handje peterselie. Eet smakelijk!
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de romige spaghetti in ricottasaus met zalm en spinazie.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!Nog een pasta met ansjovis! Spaghetti recept met ansjovis in paprikasaus.
- Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's