Citytrip Athene in de winter Tips van Foodinista

Citytrip Athene in de winter – Ontdek Attica

Deel deze post

Denk je bij Griekenland alleen maar aan een zomerse bestemming in de zon met mooie eilanden, stranden, azuur blauwe zee en taverna’s? Ik begrijp je wel. Dat doe ik eerlijk gezegd ook wanneer mijn eerste gedachte naar Griekenland afdwaalt. Zo wordt ik erg vrolijk bij de gedachte aan de eilanden Naxos en Chios. Beiden zijn het heerlijke zomerse Griekse vakantiebestemmingen. Maar bij Griekenland denk je natuurlijk ook aan oudheden, de Griekse keuken en drukte. Je kunt de Griekse hoofdstad Athene in de zomer bezoeken voor een city trip of als stop-over wanneer je naar de Griekse eilanden reist, maar wat dacht je van een citytrip Athene in de winter. Even weg uit de kou en genieten van alles wat Griekenland te bieden heeft. De temperatuur is toch al snel 10 graden warmer dan in Nederland en dat is heerlijk! Je kunt op het gemak alle highlights van de regio Attica bezoeken, want ja het is minder druk in Athene en het is geen 40 graden, scheelt dat even een partij zweten! Voor alles valt wat te zeggen natuurlijk! Die ijskoffie op het terras smaakt nog steeds even goed hoor onder een heater. In dit blog deel ik zeven tips met je en daarna wil jij een citytrip Athene in de winter beleven.

Citytrip Athene Regio Attica in de winter Tips van Foodinista

P.s. Meer tips lezen over de stad Athene? Ik schreef ook een reisblog over Athene in de zomer! En natuurlijk kun je deze activiteiten en tips ook gewoon beleven in de winter alleen in andere sferen. Dit artikel lees je hier.

Een georganiseerde stedentrip naar Athene boek je hier.

7 Tips Citytrip Athene in de Winter – Ontdek de Regio Attica

Wil je op je gemak veel zin van de stad Athene en deze echte ontdekken, zonder bijvoorbeeld naar het strand te gaan, dan is de winter een ideale tijd om de stad Athene en de regio Attica te ontdekken. Want ga je voor de culturele highlights en de Griekse sferen dan is Athene meer dan alleen de stad. Ik geef je bij deze tips dan ook een aantal ideeën die iets buiten de stad zijn, maar die je zeker niet wilt missen om de echte Griekse cultuur en oudheden te beleven en wellicht op locaties te komen waar je anders niet snel aan dacht. Athene in de winter, buiten het strandseizoen om, blijkt dan geeneens zo slecht idee. En ga je in November en December dan blijkt de stad ook nog eens extra mooi versierd voor de kerstdagen.

Je georganiseerde rondreis Athene en Attica met culturele highlights boek je hier.

Beklim de Akropolis

Je kunt de Akropolis het hele jaar door beklimmen en dat weet ik uit ervaring. Het bezoek in de winter aan Athene was mijn derde keer in Athene. Uit ervaring kan ik je wel vertellen dat mijn derde bezoek in de winter voor een bezoek aan de Akropolis mijn meest geslaagde was. Het is koel dus het is prettige wandeling en je hebt doordat er geen bosbranden zijn en er geen smog is een geweldig uitzicht over de stad. Natuurlijk is er in de zomer ook een voordeel, want foto’s in een luchtig zomerjurkje zijn ook heel leuk. Na het bezoek aan aan de Akroplis is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Akropolis Museum. Al is het maar voor een kop koffie in het restaurant. Al is het maar om te genieten van een panorama uitzicht op de Akropolis.

Athene met een Nederlandse-talige gids op de fiets ontdekken? Reserveer je fietstour hier.

Uitzicht vanaf de Akropolis Citytrip Athene in de winter Tips van Foodinista

Zonsondergang bij de Tempel van Poseidon

Buiten Athene reis je naar Kaap Sounion naar de Tempel van Poseidon. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een huurauto, zodat je ook de andere tips buiten Athene kunt bezoeken of met een excursie vanuit Athene. De aanrader is echt om naar Kaap Sounion te gaan voor de zonsondergang. Het is prachtig om de zon in de zee te zien zakken en om de Tempel van Poseidon in dit daglicht te zien.

Zonsondergang bij Poseidon Regio Attica Citytrip Athene in de winter Tips van Foodinista
Zonsondergang bij Tempel van Poseidon Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica
autohuur Griekenland

Wijnproeverij Domaine Vassiliou

Wijn proeven is altijd een leuke activiteit! En op een regenachtige dag zou ik het ook zeker aanraden in Athene, je kunt op verzoek zelfs voor je laten koken en een kijkje nemen in de wijnkelders bij Domaine Vassiliou. Maak vooraf een afspraak bij Domaine Vassiliou, want ze zijn alleen op afspraak open en neem natuurlijk een taxi voor deze ervaring! Maar vervolgens heb je wel een hele leuke Griekse wijnervaring! Voor meer informatie kijk hier.

Griekse wijnproeverij in Athene Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica
Griekse stifado bij Griekse wijnproeverij Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica
Griekse maaltijden bij wijnproeverij in Athene Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica

Lunchen bij Kazba Bar Kouzina in Porto Rafti

De grote drukke stad Athene uit? Dat kan! Ook op het vaste land van Griekenland kun je genieten van kleine en pittoreske kustplaatsjes. Maak een roadtrip in Attica het grotere gedeelte waar Athene onderdeel van is en doe dit met een huurauto. Rijd naar Kazba Bar Kouzina in Porto Rafti. Schuif aan voor een heerlijke Griekse cuisine lunch met een glas Griekse wijn en geniet van het uitzicht over de baai. Voor het uitzicht zou ik zeker een lunch aanraden en geen diner, in de zomer is dat natuurlijk weer anders, wanneer het langer licht is. Meer informatie kun je hier vinden.

Lunchen in Porto Rafti Attica Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica
Lunchen in Porto Rafti Attica Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica
Lunchen in Porto Rafti Attica Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica

Athene kun je niet verlaten zonder culinaire Griekse ontdekken. In de hoofdstad komt het hele land samen. Ga dan ook op een foodtour en ontdek de pareltjes van Athene. Reserveer je foodtour hier.

Dineren bij By The Glass

Ben je in de avond weer terug in Athene dan is een diner bij By The Glass een aanrader. Het wijnrestaurant van Athene. Hip en een mondaine uitstraling. By The Glass heeft zijn naam niet alleen aan het thema wijn te danken, maar ook aan het interieur met veel glas. Naar bij The Glass wil je voor de menukaart die overigens niet Grieks is, maar er worden wel Griekse wijnen geschonken, maar eigenlijk is het de sfeerbeleving waarvoor je kiest. Meer informatie kun je hier vinden.

Dineren By The Glass in Athene Citytrip Athene in de winter - Ontdek Attica

Ontdek sfeervol Plaka

Plaka mag je niet overslaan, wanneer je in Athene bent. Het is de Griekse oude en sfeervolle buurt in Athene. In mijn eerste Athene artikel, welke je hier kunt vinden heb ik al een soort wandeling uitgeschreven met diverse highlights en nog meer tips. In Plaka kun je rondwandelen en de Griekse sfeer beleven je komt langs de culturele highlights en op diverse locaties heb je prachtig uitzicht op de Akropolis. Wat je natuurlijk moet ervaren in Plaka is eten bij een echte Griekse Taverna en of het nu winter of zomer er zal gezellig buiten worden gegeten en er zal veel gegeten worden!

Grieks Dineren in Plaka Weekendje naar Athene tips van Foodblog Foodinista
Grieks Dineren in Plaka Weekendje naar Athene tips van Foodblog Foodinista
Grieks Dineren in Plaka Weekendje naar Athene tips van Foodblog Foodinista

Overnachten bij Intercontinental Athenaeum

Overnachten in een mooi hotel in Athene en een prettige uitvalsbasis? Dan is het Intercontinental Athenaeum een aanrader. Een ruim opgezet hotel buiten het centrum van Athene. Maar binnen tien minuten sta je met het gratis shuttle busje van het hotel midden in het centrum. Ieder uur vertrekt het shuttlebusje en alsnog rijden er taxi’s en wandel je je binnen 5 minuten naar de metro. Het hotel is ook prettig om bijvoorbeeld met je huurauto naar het vliegveld te rijden of om activiteiten buiten het stadscentrum van Athene te bezoeken dan is het niet eerst nodig om door het drukke centrum te rijden. Het hotel zelf beschikt na een drukke dag ook over drie restaurants waar je kunt van een kleine maaltijd tot uitgebreid diner kunt genieten. Ook dat is een aanrader tijdens een citytrip Athene in de winter en bij slecht weer is het een fijn hotel om je te vermaken.

Meer informatie over het hotel ga je hier vinden.

Ontbijten bij Intercontinental Athenaeum in Athene Hotel tips weekendje Athene van Foodblog Foodinista

P.s. Meer tips lezen over de stad Athene? Ik schreef ook een reisblog over Athene in de zomer! En natuurlijk kun je deze activiteiten en tips ook gewoon beleven in de winter alleen in andere sferen. Dit artikel lees je hier. Met ook en fijne hotel tip in Athene.

Voor meer tips over de regio Athene Attica kijk hier.

Reizen naar Athene

Dagelijks vertrekken er vanaf Schiphol diverse rechtstreekse vluchten met zowel Transavia als KLM naar Athene.

Citytrip tips van Foodinista

Meer leuke tips voor een weekendje weg? Lees dan ook eens één van de volgende reis tips op Foodinista, want deze reisverhalen zijn ook heel leuk! Ga fijnproeven in de Dordogne lees de reiservaring hier. De andere kant van Europa, maar een weekendje Liverpool is een hele leuke ervaring en lees hier waarom!

Meer reis tips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Denise
    Geplaatst op 15:52h, 04 december

    Ik was er afgelopen oktober. Dat was ook heerlijk! Ik vond het zó’n leuke stad!

  • admin
    Geplaatst op 16:25h, 04 december

    Ja dat is ook een heerlijke periode. De grootste hitte is dan weg, maar nog wel ‘blote benen’ weer. :-). Ik ga eens bij je lezen.

Geef een reactie