Varkensrollade in bier gemarineerd recept van foodblog Foodinista

Varkensrollade gemarineerd in bier

Deel deze post

Wij schuiven vandaag een varkensrollade gemarineerd in bier de oven in. Dit varkensrollade recept delen we met jou. Het is ideaal om varkensrollade te bereiden in een pan die vanaf het fornuis direct de oven kan. Zo maakte ik een varkensrollade gemarineerd in bier, waarvan ik vind dat het uiteindelijk het beste combineert met gewoon gebakken aardappeltjes en boontjes. Het vlees van de rollade is uiteindelijk de ster van de maaltijd. Lekker basis, maar het mag wel, maak zelf appelmoes en de maaltijd is klaar. De rollade bereidde is ik als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Varkensrollade gemarineerd in bier voor vier personen

  • 1 magere varkensrollade
  • 1 flesje amber bier (voor de zoete smaak, kies ik voor amber bier of een bokbier)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 laurierblaadje
  • snufje peper en zout
  • klontje boter

Tips voor de bereiding van varkensrollade in bier

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Marineren 8 uur, Grillen 10 minuten en oven 50 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • schaal voor marineren
  • grillpan
  • lepel of garde
  • mes
  • vleestang
Varkensrollade in de grillpan recept van foodblog Foodinista
Varkensrollade in de oven recept van foodblog Foodinista

Recept varkensrollade gemarineerd in bier

Biermarinade maken

Maak als eerste de marinade voor de varkensrollade. Meng het bier, de mosterd, honing en een snuf peper en zout met elkaar tot een gladde marinade. Plaats de varkensrollade erin en steek de laurierblaadjes erbij. Waarschijnlijk is deze niet helemaal onder gedompeld, draai deze iedere twee uur even om, zodat alles goed mals zal worden. Dek de schaal af met folie en plaats deze in de koelkast.

Rollade grillen

Verwarm de grillpan met het klontje boter er in, grillen kan normaal ook zonder boter, maar je wilt een jus maken. Verwarm ondertussen de oven voor op 110 graden. De rollade is heel vochtig. Haal de rollade uit de marinade als de grillpan goed heet. Bewaar de marinade nog even. Grill vervolgens de rollade op hoog vuur om en om in tien minuten rondom goudbruin. Overgiet de rollade vervolgens nog met een aantal eetlepels marinade en plaats de rollade 50 minuten in de oven op 110 graden. Deze zal langzaam garen mooi rosé worden aan de binnenkant.

Varkensrollade gemarineerd in bier recept van foodblog Foodinista

Meer winter recepten bereiden? 

Laat je ook inspireren door deze goed gevulde winterrecepten, zoals stoofschotels en soepen.

Meer recepten van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie