
19 jan Varkensrollade gemarineerd in bier
Wij schuiven vandaag een varkensrollade gemarineerd in bier de oven in. Dit varkensrollade recept delen we met jou. Het is ideaal om varkensrollade te bereiden in een pan die vanaf het fornuis direct de oven kan. Zo maakte ik een varkensrollade gemarineerd in bier, waarvan ik vind dat het uiteindelijk het beste combineert met gewoon gebakken aardappeltjes en boontjes. Het vlees van de rollade is uiteindelijk de ster van de maaltijd. Lekker basis, maar het mag wel, maak zelf appelmoes en de maaltijd is klaar. De rollade bereidde is ik als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Varkensrollade gemarineerd in bier voor vier personen
- 1 magere varkensrollade
- 1 flesje amber bier (voor de zoete smaak, kies ik voor amber bier of een bokbier)
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 laurierblaadje
- snufje peper en zout
- klontje boter
Tips voor de bereiding van varkensrollade in bier
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Marineren 8 uur, Grillen 10 minuten en oven 50 minuten
Benodigdheden in de keuken
- schaal voor marineren
- grillpan
- lepel of garde
- mes
- vleestang
Recept varkensrollade gemarineerd in bier
Biermarinade maken
Maak als eerste de marinade voor de varkensrollade. Meng het bier, de mosterd, honing en een snuf peper en zout met elkaar tot een gladde marinade. Plaats de varkensrollade erin en steek de laurierblaadjes erbij. Waarschijnlijk is deze niet helemaal onder gedompeld, draai deze iedere twee uur even om, zodat alles goed mals zal worden. Dek de schaal af met folie en plaats deze in de koelkast.
Rollade grillen
Verwarm de grillpan met het klontje boter er in, grillen kan normaal ook zonder boter, maar je wilt een jus maken. Verwarm ondertussen de oven voor op 110 graden. De rollade is heel vochtig. Haal de rollade uit de marinade als de grillpan goed heet. Bewaar de marinade nog even. Grill vervolgens de rollade op hoog vuur om en om in tien minuten rondom goudbruin. Overgiet de rollade vervolgens nog met een aantal eetlepels marinade en plaats de rollade 50 minuten in de oven op 110 graden. Deze zal langzaam garen mooi rosé worden aan de binnenkant.
Meer winter recepten bereiden?
Laat je ook inspireren door deze goed gevulde winterrecepten, zoals stoofschotels en soepen.
- Een echte Hollandse stoofpot bereiden.
- Maak en volle erwtensoep.
- Mijn recept voor hutspot met draadjesvlees.
Meer recepten van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's