Risotto van orzo met saffraan, halloumi en spinazie recept foodblog Foodinista

Risotto van orzo met saffraan en halloumi

Deel deze post

Ja ik ben een beetje verslingerd aan orzo. Gewoon omdat je met orzo heel fijn kunt combineren met diverse smaken en het ook nog eens best wel simpel is om te bereiden. Daarbij als je soms met een basisproduct begint te koken dan komen de diverse ideeën vanzelf en die moeten dan gemaakt worden. Deze keer combineer ik de orzo met geurige saffraan en halloumi. Een vegetarische orzo die vol van smaak is. De orzo maak je eigenlijk het zelfde als een risotto. Dat doen we deze keer ook met de risotto van orzo met saffraan en gebakken halloumi. Mooie ingrediënten om mee te werken en weer eens iets anders. De halloumi is een gegrild oosters kaasje dat niet smelt, maar juist geweldig vol van smaak is. Maar hoe je het hele gerecht moet bereiden? Dat ga ik nu met je delen.

Orzo risotto recept met saffraan, en halloumi van Foodblog Foodinista

Ingrediënten risotto van orzo met saffraan en halloumi voor 2 personen

100 gram orzo, ook wel riso
500 ml groentebouillon
Draadjes saffraan of voordeligere versie met kurkuma, kurkuma geef ook een iets andere smaak
blokje boter
200 gram spinazie
1 ui
teentje knoflook
handje verse munt en peterselie
partjes limoen
blok halloumi
2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de orzo met halloumi en saffraan

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, mes, spatel en barbecuetang

Cookinglife.nl
Orzo risotto recept met saffraan, en halloumi van Foodblog Foodinista

Recept risotto van orzo met saffraan en halloumi

Zorg dat de groentebouillon klaar staat. Zodra je met het koken van de orzo begint heb je deze nodig.

Start met het maken van de risotto met orzo. Snipper de ui en de knoflook. Ik doe dit meestal in een hakmolen en kan eigenlijk niet meer zonder. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui en de knoflook voor één minuut. Dan mag vervolgens de orzo erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 200 ml groentebouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt.

Snijd ondertussen de halloumi in plakken en meng de saffraan met een beetje water, zodat de smaak en de kleur los komen.

Giet vervolgens bij de orzo nog een keer 200 ml groentebouillon.

Smeer de grillpan in met olijfolie verhit deze. Grill vervolgens de halloumi voor drie minuten aan iedere kant, zodat je mooie bruine strepen hebt aan iedere kant.

Snijd ondertussen de munt en de peterselie fijn.

De halloumi is vervolgens klaar en kun je op een bordje even uit laten lekken.

Tijd om de risotto van orzo af te ronden. Giet de laatste 100 ml bouillon bij de orzo. Giet de saffraan erbij of de kurkuma. Meng dit alles vergolgens goed door elkaar en laat langzaam pruttelen. Meng ook de spinazie, munt en peterselie door de orzo. Laat dit pruttelen tot ongeveer de helft van het vocht over is. De boter mag bij de orzo voor een romige resultaat. Blijf dit alles door elkaar roeren met de spatel, totdat je een romige risotto van orzo met saffraan hebt.

Verdeel de orzo risotto over de borden en verdeel vervolgens de halloumi over de orzo. Maak af met een schijfje limoen, zodat je de orzo zelf fris op smaak kunt brengen en eten maar!

Meer recepten met orzo of halloumi maken? 

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze halloumispiesen voor op de barbecue? Of maak de saffraanrijst met paprika en halloumi. Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie