Italiaanse aardappelsoep recept van foodblog Foodinista

Italiaanse aardappelsoep

Deel deze post

We kennen allemaal wel van die dagen dat we gewoon niet veel meer in huis hebben aan groente, maar toch even een snel en vers soepje op tafel willen zetten. Heb je dan ook weleens gedacht aan een aardappelsoep? Bij ons blijven regelmatig de aardappels over. Met Italiaanse smaken wordt een aardappelsoep veel lekkerder natuurlijk. Want wie is er niet dol op de Italiaanse keuken? En de snelle ingrediënten heb je meestal in huis, al zijn het restjes. En daar is dit recept voor Italiaanse aardappelsoep ideaal voor. Heb jij wel eens aardappelsoep gegeten? Ik heb naast deze zelfgemaakte Italiaanse aardappelsoep mijn eerste ervaring met aardappelsoep gekregen in Tsjechië. De Tsjechische aardappelsoep at ik al weer jaren terug bij de bierbrouwerij van het Pilsner Urquell. Dit was tijdens mijn studiereis toen ik nog Toerisme studeerde. Dit is al weer jaren terug. Ik had er totaal geen verwachting van, maar vervolgens bleek de soep wel een succes. Niet melig, maar zalvig en goed op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Net als deze Italiaanse aardappelsoep. Al is deze soep een goed gevulde maaltijdsoep voor de regenachtige dagen en niet fijn gepureerd.

Recept voor Italiaanse aardappelsoep met spekjes van foodblog foodinista

Benodigdheden voor Italiaanse aardappelsoep voor 4 personen

50 gram pancetta en anders gerookte spekblokjes
450 gram aardappels
450 gram uien
25 gram boter
6 dl kippenbouillon of groentebouillon
3 eetlepels verse groene pesto of voor de variatie verse rode pesto
geraspte parmezaanse kaas
snufje zout en peper
handje gehakte peterselie

Tip varieer bij dit recept ook eens met verse pistache pesto! Iets luxer, maar wel bijzonder lekker. 

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: dunschiller, mes, lepel, waterkoker, maatbeker, spatel, pan, keukenpapier

Recept voor Italiaanse aardappelsoep

Snijd het spek en de aardappels fijn en snipper de uien.
Verwarm de pan en bak de pancetta of spekblokjes voor ongeveer vier minuten in het eigen vet.
Laat vervolgens de uien, aardappels en de boter nog 15 minuten op een laag vuur mee bakken.

Kook ondertussen het water in de waterkoker voor de bouillon en maak de bouillon. Blus alles af. Laat de soep nog 20 minuten koken.

Voeg de pesto, peterselie, snufje peper en een snufje zout toe. Laat nog twee minuten koken en serveer de Italiaanse aardappelsoep met de Parmezaanse kaas erover uit in de soepkommen. Extra lekker met stokbrood met knoflookolie en natuurlijk pesto!

Soeprecepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor andere soepen kun je vinden bij de soeprecepten. Ook heel smaakvol en een echte Italiaanse maaltijdsoep is de tomatensoep met cannellinibonen of ga voor snel en simpel en maak de Italiaanse tomatenroomsoep.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie