19 apr Italiaanse aardappelsoep met pancetta en pesto
We kennen allemaal wel van die dagen dat we gewoon niet veel meer in huis hebben aan groente, maar toch even een snel en vers willen koken. Eigenlijk kan dit altijd. Want het recept voor Italiaanse aardappelsoep met pancetta en pesto is de oplossing. Een typisch restjes recept met weinig ingrediënten. Heb je weleens gedacht aan een aardappelsoep? Bij ons blijven regelmatig de aardappels liggen of de aardappelen gaan niet allemaal op in de stamppot recepten en dan kun je deze aardappelsoep perfect maken met restjes.
Recept Italiaanse aardappelsoep
Met Italiaanse smaken wordt een aardappelsoep veel lekkerder natuurlijk. Want wie is er niet dol op de Italiaanse keuken? En de snelle ingrediënten heb je meestal in huis, al zijn het restjes. Aardappelen, pesto en spekjes. Meer heb je eigenlijk niet nodig.
Is aardappelsoep lekker?
Heb jij wel eens aardappelsoep gegeten? Ik heb naast deze zelfgemaakte Italiaanse aardappelsoep mijn eerste ervaring met aardappelsoep gekregen in Tsjechië. De Tsjechische aardappelsoep at ik al weer jaren terug bij de bierbrouwerij van het Pilsner Urquell. Dit was tijdens mijn studiereis toen ik nog Toerisme studeerde. Ik had er totaal geen verwachting van, maar vervolgens bleek de soep wel een succes. Niet melig, maar zalvig en goed op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Net als deze Italiaanse aardappelsoep. Al is deze soep een goed gevulde maaltijdsoep voor de regenachtige dagen en deze aardappelsoep is niet fijn gepureerd, maar wel stevig, zoals bij een erwtensoep. De maaltijdsoep met aardappelen maak je zo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Benodigdheden voor Italiaanse aardappelsoep voor 4 personen
- 50 gram pancetta en anders gerookte spekblokjes
- 450 gram aardappels
- 450 gram uien
- 25 gram boter
- 6 dl kippenbouillon of groentebouillon
- 3 eetlepels verse groene pesto of voor de variatie verse rode pesto
- geraspte Parmezaanse kaas
- snufje zout en peper
- handje gehakte peterselie
TIP varieer bij dit recept ook eens met verse pistache pesto! Iets luxer, maar wel bijzonder lekker.
Tips voor de bereiding van de Italiaanse aardappelsoep
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: dunschiller, mes, lepel, waterkoker, maatbeker, spatel, pan, keukenpapier
Recept voor Italiaanse aardappelsoep
Snijd het Italiaanse spek en de aardappels fijn en snipper de uien. Verwarm de pan en bak de pancetta of spekblokjes voor ongeveer vier minuten in het eigen vet. Laat vervolgens de uien, aardappels en de boter nog 15 minuten op een laag vuur mee bakken.
Aardappelsoep koken
Kook ondertussen het water in de waterkoker voor de bouillon en maak de bouillon. Blus alles af. Laat de soep nog 20 minuten koken.
Aardappelsoep op smaak brengen
Voeg de pesto, peterselie, snufje peper en een snufje zout toe. Laat nog twee minuten koken en serveer de Italiaanse aardappelsoep met de Parmezaanse kaas erover uit in de soepkommen. Extra lekker met stokbrood met knoflookolie en natuurlijk pesto!
Soeprecepten van Foodblog Foodinista
Meer inspiratie voor andere soepen kun je vinden bij de soeprecepten. Ook heel smaakvol en een echte Italiaanse maaltijdsoep is de tomatensoep met cannellinibonen of ga voor snel en simpel en maak de Italiaanse tomatenroomsoep.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's