Winterse erwtensoep recept

Erwtensoep recept

Deel deze post

Bij de winter hoort echte Nederlandse erwtensoep, het ziet er doorgaans niet zo lekker uit. Dit erwtensoep recept is vanaf het begin gemaakt en lekker dik. Lepel erin.

Mijn winterse erwtensoep recept from scratch deel ik dan ook graag. Ik maak altijd een grote pan om in te vriezen of wanneer er een grotere groep van eet. Heerlijk wanneer het buiten koud is om een paar keer van de erwtensoep te kunnen eten. Heerlijk warm en het vult goed. Daarbij is de erwtensoep ook heel erg gezond door de peulvruchten en door de diverse groente die er in gaan.

Ingrediënten winterse erwtensoep recept 6 liter

2 zakken spliterwten 500 gram
3 middelgrote uien
2 preien
6 wortelen
2 (magere) rookworsten
2 pakjes (magere) spekreepjes
zwarte peper
zout
4 liter water
3 middelgrote vastkokende aardappels

Winterse erwtensoep recept

Het winterse erwtensoep recept

Zet 4 liter water op in de pan, gebruik om het af te meten eventueel de maatbeker.
Spoel de spliterwten goed schoon in het vergiet en voeg deze bij het water. Om de spliterwten zacht te laten worden kun je deze op een rustig vuurtje 2 uur laten koken. Roer het heel af en toe rustig door met de spatel en haal het schuim er met de afschuimer af en toe.
Na 2 uur zouden de split erwten zacht moeten zijn, zo niet laat het nog even doorkoken.
Ga ondertussen de uien versnipperen, de wortelen met de dunschiller schoonmaken en scherp mes aan te raden in halve maandjes snijden en de prei fijn snijden. Roer de spliterwten door deze zijn pulp met hier en daar een korrel. Voeg de groente toe en laat het een half uur zacht doorkoken. De soep is helder groen van kleur en de spatel kan nog niet staan.
Voeg na een half uur spekjes toe en laat het de soep weer doorkoken.
Schil ondertussen de aardappels en snij deze in kleine stukjes bijvoorbeeld reepjes. Voeg deze toe de soep gaat door het zetmeel binden. Snij ondertussen de rookworst in plakjes en voeg deze toe. Laat het nog even doorkoken.
En je gebonden erwtensoep is klaar!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie