02 jun Currysoep met zoete aardappel en paprika
Een lichte maaltijd, snel gemaakt dus niet lang in de warme keuken, vol vitamines en met een beetje pit. Of de currysoep met paprika en zoete aardappel gebruiken als een opkikker in de late middag. Dan krijg je een vitamineboost met verse ingrediënten. Deze soep maak je makkelijk en snel zelf. Je kunt de soep heel netjes eten uit een bord, natuurlijk moet je dat bij een etentje ook gewoon doen. Maar deze currysoep met zoete aardappel en paprika kun je ook heerlijk wegdrinken uit een mok.
TIP! Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten en berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Gezonde opkikker op werkdagen
Maak de soep en neem deze bijvoorbeeld mee naar het werk en geniet in de lunchpauze even buiten van het zonnetje of pak ‘savonds de vroege avondzon mee terwijl je geniet van je gezonde maaltijd. De soep maak je makkelijk zelf. Daarvoor creëerde ik mijn recept voor een snelle currysoep met zoete aardappel en paprika.
Ingrediënten currysoep met zoete aardappel en paprika voor 4 personen
- 3 zoete aardappels
- 2 rode of oranje paprika’s
- 2 uien
- 250 ml water
- 4 knoflookteentjes
- 1 eetlepel kurkuma
- goede snuf peper en zout
- Stukje verse gember ongeveer een dobbelsteen
- theelepel komijnpoeder
- 2 blikken kokosmelk
- flinke scheut olijfolie
Voor extra smaak en garnering een handje verse koriander.
Tips voor de bereiding van de currysoep met paprika en zoete aardappel
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- soeppan
- ovenschaal
- staafmixer
Recept currysoep met zoete aardappel en paprika
Starten met het roosteren van de groente. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Groente voorbereiden voor de soep
Schil de zoete aardappel en snijd vervolgens de zoete aardappelen, paprika en uien grof. Verdeel deze over de ovenschaal. Maak ook de knoflook schoon en steek de hele knoflooktenen tussen de groente. Giet ruim olijfolie over de groente en bestrooi met zout. Door de olijfolie en het zout gaan de groente goed grillen.
Groente grillen
Plaats de groente in de oven voor 25 minuten op 180 graden. Eigenlijk kun je nu gewoon iets anders gaan doen.
Soep maken
Haal de groente uit de oven en schep deze over in de pan. Blus af met de kokosmelk en het water. Schep vervolgens de kruiden, kurkuma, gember en komijnpoeder, in de soep. Roer alles goed door en laat de soep nog 10 minuten pruttelen op gematigd vuur. Het moet wel een beetje koken, want de zoete aardappel is nog niet zacht genoeg. Pureer de currysoep met zoete aardappel tot een zacht geheel en schep de curry met zoete aardappel en paprika in de mokken of je bord. Garneer nog even af met koriander.
Meer inspiratie voor soeprecepten?
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
- Maak een goed gevulde Italiaanse tomatensoep met cannellonibonen
- Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
- Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's