Currysoep met zoete aardappel en paprika recept foodblog Foodinista

Currysoep met zoete aardappel en paprika

Deel deze post

Soep in de lente en zomer met deze temperaturen? Heerlijk! Een lichte maaltijd, snel gemaakt dus niet lang in de warme keuken, vol vitamines en met een beetje pit en zomerse kokos in de soep smaakt het toch heerlijk? Je kunt de soep heel netjes eten uit een bord, natuurlijk moet je dat bij een etentje ook gewoon doen. Maar deze currysoep met zoete aardappel en paprika kun je ook heerlijk weg slurpen. Maak de soep en neem deze bijvoorbeeld mee naar het werk en geniet in de lunchpauze even buiten van het zonnetje of pak ‘savonds de vroege avondzon mee terwijl je geniet van je gezonde maaltijd. Ideaal daarbij? Dat is natuurijk een fijne mok. Nog leuker maak een gepersonaliseerde mok, zoals ik dat ook deed. Ik liet mijn mok bedrukken met het logo van Foodinista en in de vrolijke kleur roze. Of het door mijn roze wolk komt of…. nee ik vind roze gewoon prachtig en zo is de huisstijl van Foodinista ook begonnen. Maar meer kleuren en designs zijn natuurlijk mogelijk en het is super simpel! Bij prachtigkado.nl heb ik het stappenplan doorlopen kon ik ook nog uit diverse mokken kiezen. Maar terug naar de soep, want wat heb je aan een lege mok? Daarvoor creëerde ik mijn recept voor een snelle currysoep met zoete aardappel en paprika.

currysoep recept met paprika en zoete aardappel foodblog Foodinista

Ingrediënten currysoep met zoete aardappel en paprika voor 4 personen

3 zoete aardappels
2 rode of oranje paprika’s
2 uien
4 knoflookteentjes
1 eetlepel kurkuma
goede snuf peper en zout
Stukje verse gember ongeveer een dobbelsteen
theelepel komijnpoeder
2 blikken kokosmelk
flinke scheut olijfolie

Voor extra smaak en garnering een handje verse koriander.

kruiden en specerijen kopen
Currysoep recept met zoete aardappel en paprika van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de currysoep met paprika en zoete aardappel 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, soeppan, aluminium ovenschaal, staafmixer

Currysoep recept met zoete aardappel en paprika van Foodblog Foodinista

Recept currysoep met zoete aardappel en paprika

We starten met het roosteren van de groente. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd vervolgens de zoete aardappelen, paprika en uien grof. Verdeel deze over de ovenschaal. Maak ook de knoflook schoon en steek de hele knoflooktenen tussen de groente. Giet ruim olijfolie over de groente en bestrooi met zout. Door de olijfolie en het zout gaan de groente goed grillen.

Plaats de groente in de oven voor 25 minuten op 180 graden. Eigenlijk kun je nu gewoon iets anders gaan doen.

Haal de groente uit de oven en schep deze over in  de pan. Blus af met de kokosmelk en het water. Schep vervolgens de kruiden, kurkuma, gember en komijnpoeder, in de soep. Roer alles goed door en laat de soep nog 10 minuten pruttelen op gematigd vuur. Het moet wel een beetje koken, want de zoete aardappel is nog niet zacht genoeg.

Pureer de soep tot een zacht geheel en schep de curry met zoete aardappel en paprika in de mokken of je bord. Garneer nog even af met koriander.

Meer inspiratie voor soeprecepten?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
– Maak een goed gevulde Italiaanse tomatensoep met cannellonibonen
– Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

—- Dit blog is in samenwerking met Prachtigkado.nl —-



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: