Pompoen ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Pompoen ovenschotel voor regenachtige herfstdagen

Deel deze post

De perfecte combinatie voor de herfst als je het mij vraagt pompoen in een warme en snelle ovenschotel voor op regenachtige dagen. Natuurlijk gaat een goede pompoensoep er goed in en deze kun je ook vinden op de blog, maar dit recept voor een pompoen ovenschotel vind ik een heel goed idee! Wie vind een goede en vooral simpele en snelle ovenschotel niet lekker? Wij in ieder geval wel. Helemaal ideaal is dat je ovenschotels ook nog van te voren kunt bereiden en op drukke dagen zo de oven in kunt schuiven of even kunt opwarmen. Voor deze pompoen ovenschotel ging ik met heerlijke herfst smaken aan het werk. Natuurlijk pompoen, maar ook knapperige spekjes en natuurlijk kruiden. Trek gekregen? Dan deel ik nu het ovenschotel recept met je.

Ingrediënten voor de pompoen ovenschotel voor 4 personen

1 doos pompoenblokjes uit de diepvries
1 ui
1 zak krieltjes
150 ml creme fraiche
125 gram magere spekreepjes
1 eetlepel Parrano strooikaas
snufje kaneel
theelepel komijnpoeder
snufje peper en zout naar smaak

Tips voor de bereiding van de pompoen ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten voorbereiding en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, wok, spatel, keukenpapier, mengschaal, lepel, ovenschaal

Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

Recept voor de pompoen ovenschotel 

Zorg dat de pompoen is ontdooid. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verwarm de wok en wok de spekblokjes gaar, niet helemaal knapperig. De spekjes garen ook nog in de oven. Haal de spekjes in uit de wok en bewaar deze in de mengschaal. Laat het vet in de pan.

Snipper ondertussen de ui. Wok de ui en de aardappeltjes voor drie minuten in het vet van de spekjes en meng ook deze. Meng deze vervolgens door de spekblokjes. Meng ook de pompoen door het geheel.

Klop in een schaaltje de creme fraiche met de komijnpoeder, kaneel en een snufje peper en zout. Meng deze door de spekjes, groente en aardappeltjes. Giet alles vervolgens in de ovenschaal. Strooi de strooikaas over de ovenschotel en plaats de pompoen ovenschotel voor 30 minuten in de oven.

Meer recepten met pompoen?

Het pompoenseizoen is begonnen! Dan is het heerlijk om pompoenrecepten te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hartige pompoentaart en pasta met pompoen en spinazie? Of laat je inspireren door deze pompoensoepen.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: