
23 dec Ragout met pompoen en paddenstoelen
Je kunt een klassieke ragout maken. De meeste klassieke ragout recepten zijn ook vleesgerechten. Je kunt alleen ook een vegetarische ragout maken met groente. Een ragout die echt bij de herfst en winter past is een ragout met pompoen en paddenstoelen. Een ragout die zacht en zoet is en ook nog eens lekker is tijdens de feestdagen als voorgerecht is of als feestelijk gerecht tussendoor bij bijvoorbeeld de lunch of als warme snack. Zowel pompoen als paddenstoelen zijn groentes met een stevige beet, dat maakt pompoen en paddenstoelen echt perfecte groentes voor het maken van een ragout met smaak en een stevige textuur. De ragout met pompoen en paddenstoelen maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept ragout met pompoen en paddenstoelen voor 4 personen
- 450 gram pompoenblokjes
- 250 gram bospaddenstoelen
- 1 rode ui
- 1 theelepel tijm
- teentje knoflook
- 1 theelepel salieblad
- snuf peper en zout
- 250 ml slagroom
- 250 ml groentebouillon
- klontje roomboter
- 1 eetlepel bloem
Tips voor de bereiding van de ragout met pompoen en paddenstoelen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Kookgerei voor bereiding
- pan
- koekenpan
- snijplank
- mes
- spatel
- maatbeker
- garde
- een hakmolen is makkelijk

Recept ragout met pompoen en paddenstoelen
Vulling voor de ragout
Snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit in de koekenpan een klein klontje boter. Roerbak vervolgens de rode ui en knoflook voor drie minuten. Het is niet nodig dat deze donker bruin worden, maar gewoon een beetje gaar. Zet de verhitting vervolgens uit.
Roux maken voor de ragout
Smelt in de pan een klont boter. Meng de bloem er doorheen en klop met de garde tot een gladde roux.
Ragout maken
Klop blijf vervolgens kloppen en giet de slagroom bij de roux. Er onstaat een dikke roomsaus. Blijf kloppen met de garde en giet ook rustig de groentebouillon bij de dikke roomsaus. Blijf kloppen voor ongeveer drie minuten en de ragoutsaus zal weer steeds dikker worden. Breng de roomsaus op smaak met peper, zout, salie en tijm. Meng de bospaddenstoelen, pompoen, rode ui en knoflook door de ragout. Laat de ragout op laag vuur rustig door koken voor 10 minuten. Meng ondertussen alles met een lepel. Het is een roomsaus dus de ragout mag niet echt koken. Na 10 minuten is de ragout met pompoen en paddenstoelen klaar. Wil je direct eten? Verwarm de pasteitjes in de oven en vul je de pasteitjes met de ragout. Eet smakelijk!
Ragout recepten van Foodblog Foodinista
Maak dan ook eens de kalkoenragout speciaal voor de kerstdagen of een vegetarische variant, zoals deze groenteragout.
Meer recepten ontvangen van Foodinista. Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Bernadette ellenbroek
Geplaatst op 19:38h, 24 decemberLekker en leuk recept! En eenvoudig te maken.
Riek Muijen
Geplaatst op 01:13h, 25 decemberDat ziet er lekker uit ben gek op ragout.