Pasteitje met ragout met pompoen en bospaddenstoelen

Ragout met pompoen en paddenstoelen

Deel deze post

Je kunt een klassieke ragout maken. De meeste klassieke ragout recepten zijn ook vleesgerechten. Je kunt alleen ook een vegetarische ragout maken met groente. Een ragout die echt bij de herfst en winter past is een ragout met pompoen en paddenstoelen. Een ragout die zacht en zoet is en ook nog eens lekker is tijdens de feestdagen als voorgerecht is of als feestelijk gerecht tussendoor bij bijvoorbeeld de lunch of als warme snack. Zowel pompoen als paddenstoelen zijn groentes met een stevige beet, dat maakt pompoen en paddenstoelen echt perfecte groentes voor het maken van een ragout met smaak en een stevige textuur. De ragout met pompoen en paddenstoelen maak je als volgt.

Ragout met pompoen en paddenstoelen recept van Foodblog Foodinista

Recept ragout met pompoen en paddenstoelen voor 4 personen

450 gram pompoenblokjes
250 gram bospaddenstoelen
1 rode ui
1 theelepel tijm
teentje knoflook
1 theelepel salieblad
snuf peper en zout
250 ml slagroom
250 ml groentebouillon
klontje boter
1 eetlepel bloem

Tips voor de bereiding van de ragout met pompoen en paddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, koekenpan, snijplank, mes, spatel, maatbeker, garde en een hakmolen is makkelijk

Pompoen en paddenstoelen recept - vegetarische ragout - recept van Foodblog Foodinista

Recept ragout met pompoen en paddenstoelen

Vulling voor de ragout

Snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit in de koekenpan een klein klontje boter. Roerbak vervolgens de rode ui en knoflook voor drie minuten. Het is niet nodig dat deze donker bruin worden, maar gewoon een beetje gaar. Zet de verhitting vervolgens uit.

Roux maken voor de ragout

Smelt in de pan een klont boter. Meng de bloem er doorheen en klop met de garde tot een gladde roux.

Ragout maken

Klop blijf vervolgens kloppen en giet de slagroom bij de roux. Er onstaat een dikke roomsaus. Blijf kloppen met de garde en giet ook rustig de groentebouillon bij de dikke roomsaus. Blijf kloppen voor ongeveer drie minuten en de ragoutsaus zal weer steeds dikker worden. Breng de roomsaus op smaak met peper, zout, salie en tijm. Meng de bospaddenstoelen, pompoen, rode ui en knoflook door de ragout. Laat de ragout op laag vuur rustig door koken voor 10 minuten. Meng ondertussen alles met een lepel. Het is een roomsaus dus de ragout mag niet echt koken. Na 10 minuten is de ragout met pompoen en paddenstoelen klaar. Wil je direct eten? Verwarm de pasteitjes in de oven en vul je de pasteitjes met de ragout. Eet smakelijk!

Ragout recepten van Foodblog Foodinista 

Maak dan ook eens de kalkoenragout speciaal voor de kerstdagen of een vegetarische variant, zoals deze groenteragout.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Bernadette ellenbroek
    Geplaatst op 19:38h, 24 december

    Lekker en leuk recept! En eenvoudig te maken.

  • Riek Muijen
    Geplaatst op 01:13h, 25 december

    Dat ziet er lekker uit ben gek op ragout.

Geef een reactie