Gebakken preitaart

Preitaart uit de oven

Deel deze post

Een simpel budget recept een hartige preitaart van bladerdeeg met veel groente. Kijk uit, want voor je het weet is de taart op.
Dit soort hartige taarten eten wij graag doordeweeks als avondmaaltijd met een frisse salade erbij. Het makkelijke is dat je deze taart ook makkelijk van te voren kunt maken en in de avond in de oven kan plaatsen om te bakken of deze nog even opwarmt in de oven. Mooi meegenomen deze preitaart is echt een budgetrecept.

Tijd: 20 + 45 minuten
Budget: Laag

Benodigd voor de preitaart 4 tot 6 personen

3 preien
250 gram rundergehakt
3 eieren
1 eetlepel roomkaas
100 gram geraspte kaas
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel paneermeel
6 bladerdeeg bladen
1 eetlepel vloeibare boter

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten en oven 45 minuten
Benodigdheden: bakpapier voor in de springvorm, ronde springvorm, mengschaal, hapjespan, garde, snijplank, mes, spatel, kaasrasp

Recept bladerdeeg preitaart 20 en 45 minuten

Haal het bladerdeeg alvast uit de vriezer om te ontdooien.

Start met het schoonmaken van de prei en snij deze grof.

Gesneden prei
Grof snijden van de prei voor de preitaart

Verhit de olie in een wok en voeg hier de kerriepoeder aan toe. Zorg dat het niet aanbakt! Dat doen kruiden tenslotte snel. Start met het rullen van het gehakt en wok vervolgens de prei mee. Het moet goed mengen met de kruiden laat dit ongeveer 5 minuten roerbakken. Vervolgens mag de verhitting uit.

Roergebakken gehakt met prei en kerrie
Roergebakken gehakt met prei en kerrie

Giet het mengsel terug in bijvoorbeeld de schaal, waain je de prei klaar had staan.

Smeer de taartvorm in met (vloeibare) boter, zodat het bladerdeeg na het bakken goed los komt.

Als de bladerdeeg bijna is ontdooit (dit duurt ongeveer 10 minuten). Verdeel deze dan over de taartvorm en prik gaatjes met een vorm in het bladerdeeg zodat deze mooi luchtig wordt.

Bladerdeeg in de taartvorm
Bladerdeeg in taartvorm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de eieren, roomkaas en 3 gram van de geraspte kaas door elkaar met een garde, zodat het een glad mengsel wordt.

Eiermengsel voor de preitaart
Eiermengsel voor de preitaart

Verdeel het paneermeel over de taartbodem (deze neemt overtollig vocht op, zodat het een mooie gebonden taart wordt).

Verdeel vervolgens het prei en gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eiermengsel er overheen.  Vouw de randen om naar binnen en smeer deze nog ligt in met olijfolie. Zodat de randen mooier gaan glimmen.

Taart met vulling voor de oven
Taart met vulling voor de oven

Verdeel de kaas over de preitaart.

De gegartineerde taart voor de oven
De gegratineerde taart voor de oven

Plaats de taart in de oven en laat deze vervolgens 45 minuten bakken op 175 graden.

Je taart komt er volgens zo uit! Maak er een frisse salade bij en eet smakelijk!

Gebakken preitaart
Gebakken preitaart

Deze hartige preitaart naar je smaak? Dan zal de hartige uientaart je ook wel smaken.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
  • Rik
    Geplaatst op 19:05h, 19 februari

    Wat een leuke site. Ik heb de preitaart in de oven staan, nog even en hij mag er uit. Heel benieuwd. Succes met de site en ga zo door!
    Rik

  • Foodinista
    Geplaatst op 20:49h, 19 februari

    Hoi Rik,

    Wat leuk en smakelijk! Zeker en er komen ook nog veel leuke nieuwe dingen aan!

  • Rik
    Geplaatst op 20:57h, 19 februari

    Het was heerlijk, we waren er zo gek op dat we het met zn tweeen hebben opgegeten :D

Geef een reactie