Gebakken preitaart

Hartige preitaart met gehakt en kaas uit de oven

Deel deze post

Een simpel budget recept een hartige preitaart van bladerdeeg met veel groente. Kijk uit, want voor je het weet is de taart op. Dit soort hartige taarten eten wij graag doordeweeks als avondmaaltijd met een frisse salade erbij. Het makkelijke is dat je de hartig preitaart ook makkelijk van te voren kunt maken en in de avond in de oven kan plaatsen om te bakken of deze nog even opwarmt in de oven. Mooi meegenomen deze preitaart is echt een budgetrecept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigd voor de preitaart 4 tot 6 personen

  • 3 preien
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paneermeel
  • 6 bladerdeeg bladen of één groot blad (altijd met bakpapier)
  • 1 eetlepel vloeibare boter

Tips voor de bereiding van de hartige preitaart

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten en oven 45 minuten

Benodigdheden in de keuken

Recept bladerdeeg preitaart 20 en 45 minuten

Haal het bladerdeeg alvast uit de vriezer om te ontdooien. Start met het schoonmaken van de prei en snijd de prei grof.

Gesneden prei

Groente op smaak brengen en vulling voor de hartige preitaart maken

Verhit de olie in een wok en voeg hier de kerriepoeder aan toe. Zorg dat het niet aanbakt! Dat doen kruiden tenslotte snel. Start met het rullen van het gehakt en wok vervolgens de prei mee. Het moet goed mengen met de kruiden laat dit ongeveer 5 minuten roerbakken. Vervolgens mag de verhitting uit.

Roergebakken gehakt met prei en kerrie

Giet het mengsel terug in bijvoorbeeld de schaal, waain je de prei klaar had staan.

Bodem voor de preitaart bakken

Smeer de taartvorm in met (vloeibare) boter, zodat het bladerdeeg na het bakken goed los komt. Als de bladerdeeg bijna is ontdooit (dit duurt ongeveer 10 minuten). Verdeel deze dan over de taartvorm en prik gaatjes met een vorm in het bladerdeeg zodat deze mooi luchtig wordt.

Bladerdeeg in de taartvorm

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de eieren, roomkaas en 3 gram van de geraspte kaas door elkaar met een garde, zodat het een glad mengsel wordt.

Eiermengsel voor de preitaart

Hartige preitaart maken

Verdeel het paneermeel over de taartbodem (deze neemt overtollig vocht op, zodat het een mooie gebonden taart wordt). Verdeel vervolgens het prei en gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eiermengsel er overheen.  Vouw de randen om naar binnen en smeer deze nog ligt in met olijfolie. Zodat de randen mooier gaan glimmen.

Taart met vulling voor de oven

Verdeel de kaas over de preitaart.

De gegartineerde taart voor de oven

Preitaart met gehakt bakken

Plaats de taart in de oven en laat deze vervolgens 45 minuten bakken op 175 graden. De hartige preitaart komt zo uit de oven!

Gebakken preitaart

Deze hartige preitaart naar je smaak? Dan zal het recept hartige uientaart je ook wel smaken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
  • Rik
    Geplaatst op 19:05h, 19 februari

    Wat een leuke site. Ik heb de preitaart in de oven staan, nog even en hij mag er uit. Heel benieuwd. Succes met de site en ga zo door!
    Rik

  • Foodinista
    Geplaatst op 20:49h, 19 februari

    Hoi Rik,

    Wat leuk en smakelijk! Zeker en er komen ook nog veel leuke nieuwe dingen aan!

  • Rik
    Geplaatst op 20:57h, 19 februari

    Het was heerlijk, we waren er zo gek op dat we het met zn tweeen hebben opgegeten :D

Geef een reactie