Roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons in sojasaus met verse kruiden van Foodblog Foodinista

Roerbaknoedels met garnalen, champignons, prei en munt – Met tips voor gezond leven

Deel deze post

Al weer een periode volg ik mijn dieet met succes en daar ben ik ongelooflijk blij mee! Wel kan ik je zeggen dat het voor mij na een lange tijd schommelen en toename in gewicht een verademing was om een dieetplan gevonden te hebben wat voor mij werkt. Het gaat nog steeds langzaam, maar het werkt! Mijn lichaam heeft dan ook een zware tijd achter de rug. Niet alleen mijn eerste zwangerschap en bevalling van Florian waren pittig, maar voor tijdens de tweede zwangerschap en bevalling van Philou kwamen wij voor (onaangename) verrassingen te staan. Ook de periode daarna was en is nog niet altijd makkelijk. Dat maakt het zorgen voor je eigen lichaam soms ook moeilijk terwijl het dan juist zo hard mogelijk is. Waar ik soms wel spijt van heb is dat ik niet eerder aan de bel heb getrokken bij mijn Zorgverzekering van FBTO. Een zorgverzekering is er niet alleen om de rekening in te dienen, maar kan je ook verder op weg te helpen om beter voor je zelf te zorgen. Zo ben ik bijvoorbeeld na mijn bevalling een traject in gegaan van Mindfullness om beter mijn prioriteiten weer inzichtelijk te krijgen en om mijn eigen ik weer terug te vinden na alles wat ik had meegemaakt, maar wist je dat je Zorgverzekering je ook kan helpen als je je overgewicht helemaal beu bent? Niet met alles natuurlijk? Maar er zijn wel zeker trajecten waarin je begeleid aan het werk kunt en een extra stok achter de deur kunt krijgen wat bij jou past. Kortom samen werken aan een gezonde ik of jij! Dat is toch wel heel fijn! Wat mij heeft geholpen? Heel veel praten! En dat heeft mij doorzettingsvermogen gegeven om alles aan te pakken. Ook om mijn dieet door te zetten. Want ja dat is soms ook heel moeilijk. Een psycholoog, want waarom zou je je daar voor schamen, die je weer terug brengt bij jezelf en je zelf in laat zien hoe goed je zelf bezig bent. En voor nu? Nu deel ik weer een lekker recept; roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons en munt met je wat past binnen mijn eetplan, maar wat sowieso bijzonder lekker is en past binnen een lekkere, maar ook gezondere levensstijl.

Roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons in sojasaus met verse kruiden van Foodblog Foodinista

Roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons en munt

Echt één van favoriete maaltijden in het hele dieetplan zijn de roerbaknoedels! Een echte smaakmaker en een lichte maaltijd die je volop op smaak kunt brengen met kruiden, heerlijke groente en natuurlijk vis of vlees naar keuze, want dat mag je allemaal. Het gaat er alleen om dat je vetten en koolhydraten in balans zijn. Dit gerecht past er helemaal bij. Aangezien we veel volkoren eten gebruik ik voor dit recept volkoren noodles, daar proef je niks van, maar ze zijn wel bijzonder lekker!

Ingrediënten roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons en munt voor 2 personen

 • 80 gram roerbaknoedels volkoren
 • 200 gram grote gepelde rauw garnalen
 • 200 gram champignons
 • 2 stronken prei
 • 1 rode ui
 • Grote hand verse munt
 • handje verse koriander
 • stukje gemberwortel van ongeveer 2 cm
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel sesamolie
 • Snuf peper naar smaak
 • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de noedels met garnalen, champignons, prei en verse kruiden

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, steelpan of kleine pan, mes, een hakmolen is handig, 2 spatels, vergiet, knoflookpers

Roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons in sojasaus met verse kruiden van Foodblog Foodinista

Recept roerbaknoedels met garnalen, prei, champignons in sojasaus met verse kruiden

Start met het hakken van de verse kruiden, knoflook en uien. Ik vind het makkelijk om dit in een hakmolen te doen. Gebruik je deze niet? Gebruik dan een scherp hakmes en een knoflookpers. Ik bedoel hiermee de rode uien, gember en knoflook. Verhit de olijfolie in de wok. Kook ondertussen ook het water voor de bereiding van de noodels volgens de verpakking.

Wok de ui, gember en knoflook. Snijd ondertussen de preien en champignons. Wok deze mee. Blus alles af met de sojasaus en de sesamolie. Breng op smaak met peper. Wok de garnalen mee.

Giet de noodles af en wok de noodles nog even mee met de groente en de garnalen. Zorg dat alles goed verdeeld is. De wok mag nu wel op een lage temperatuur. Snijd de munt en de koriander fijn. Verdeel de roerbaknoedels met de garnalen, prei en champignons in sojasaus over de borden en maak de noedels af met de koriander en munt. Eet smakelijk van een gezonde en hele lekkere maaltijd.

Waarom past dit recept binnen een

Binnen dit recept zijn voor mij een aantal aanpassingen gemaakt op de ‘normale levensstijl’ die ik had. Ik eet bijvoorbeeld nog steeds koolhydraten. Die heb je ook gewoon nodig voor een goede verbranding en om alert te blijven de gehele dag, maar mijn koolhydraat inname is wel gewijzigd. Wellicht is het opgevallen dat het ‘maar’ 40 gram is? Ik voel mij daar goed bij! Ook heb ik alle koolhydraten vervangen door volkoren koolhydraten. Ik had geen idee dat dit zo makkelijk zou zijn. Ik had verwacht dat ik echt een herkauwer zou worden, want als kind vond het verschrikkelijk! Nu vind ik het normaal. Mijn darmen genieten er ook van en dus mijn hele welzijn.

Welke gezonde levensstijl past bij jou?

Ik ben ook chronisch migraine patient. En al wordt er gezegd dat je daar weinig aan kunt doen je kunt zeker met hulp van artsen en ander medici ver komen. Ook daarbij is het aan te raden om hulp in te schakelen. Evenals de hulp na mijn bevalling en bij het afvallen is de hulp bij mijn migraine ook een lange weg geweest. Ook heeft mijn verzekering daarbij geholpen. Zij kennen de instanties, ziekenhuizen en weten de plekjes binnen de klinieken. Wat ik wil aangeven is; wil je een gezondere levensstijl: Doe het niet alleen! Maar vraag om hulp. Want wat bij mij werkt kan bij jou zomaar anders zijn.

Meer gezonde en eenvoudige recepten maken?

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie