Tiramisu met advocaat voor Pasen - Recept van Foodblog Foodinista

Tiramisu met advocaat voor Pasen

Deel deze post

De Paasdagen komen eraan! Het moment om weer leuke recepten met een thema op tafel te zetten. Dan bedoel ik natuurlijk het thema Pasen, want we gaan koken voor de Paasdagen. Misschien ben je al helemaal in de Paassfeer met de Paastakken in huis en andere versieringen, want ik moet toegeven nu wij veel vaker thuis zijn, nou ja eigenlijk bijna altijd. Gele kaarsen op tafel, Paasversieringen op tafel, lente kleuren. Het staat er allemaal en dan met de Paasdagen natuurlijk de Paasbrunch en het Paaseieren zoeken, want met kleine kinderen doe je dat nog! Maar een terug naar de Paasbrunch. Eiersalade mag niet ontbreken, een Paasquiche, lekkere broodjes, maar naturlijk ook een dessert om het feest mee af te sluiten ook niet! Een tiramisu is dan toch altijd een goed idee? Maak een tiramisu in Paassfeer. Zoals de Tiramisu met advocaat voor Pasen. Een makkelijk tiramisu recept, want tiramisu maken is niet moeilijk, maar het ziet er wel mooi uit en het kost gewoon wat tijd, vooral geduld! Maar dan genieten maar! De Paastiramisu met advocaat is een leuk idee voor het Paasdessert, maar de tiramisu is ook heel lekker bij de koffie als alternatief voor taart. Deze tiramisu is wel een echte volwassen versie met de advocaat natuurlijk. Je kunt ook altijd voor de kinderen nog een lente ijstaart kunnen maken. Maar nu gaan we naar het recept voor tiramisu met advocaat.

Tiramisu met advocaat voor Pasen - Recept van Foodblog Foodinista

Op zoek naar leuke cadeautjes en hebbedingen voor Pasen voor foodies? Ik verzamelde 35 tips in één blog! Van de lekkerse chocolade voor Pasen tot het mooiste servies. Laat je hier inspireren.

Tiramisu met advocaat voor Pasen - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Tiramisu met advocaat voor Pasen voor 8 personen

1 bak mascarpone 500 gram
2 eierdooiers
3 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
1 eetlepel suiker
1 theelepel vanille extract
1/4 limoen voor de limoenschil, voor de frissigheid
75 ml advocaat
1 pak lange vingers
6 chocolade Paaseitjes naar keuze
1 theelepel cacaopoeder

Advocaat tiramisu voor de Paasdagen - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista

Tips voor het bereiden van de Tiramisu met advocaat voor Pasen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaaltje, strooibusje

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Advocaat tiramisu voor de Paasdagen - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista
Advocaat tiramisu voor de Paasdagen - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista

Recept Paas Tiramisu met advocaat en chocolade

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vinger er in soppen. Breng de koffie op smaak met de vanille aroma.

Bodem maken voor de tiramisu voor Pasen

Sop de lange vingers in de koffie, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Je hebt nu een half pak over. Bewaar de koffie nog.

Advocaat tiramisu voor de Paasdagen - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista

Tiramisu room met advocaat kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers bewaar je in een schaal. Klop de dooiers los. De mascarpone mag er bij. Klop de eierdooiers met de mascarpone en 50 ml. advocaat los tot een gladde mousse. Breng op smaak met de suiker. Rasp de schil van de limoen voor een frisse smaak in de mascarpone. Klop alles nog een keer door elkaar. Schep de helft van de mascarponeroom op de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Bedek de mascarpone met de tweede en laatste laag lange vingers. Dip de lange vingers wel in de koffie. Druppel met een lepel nog extra koffie over de lange vingers.

Paas tiramisu is bijna klaar

Maak de tiramisu af door de tweede en laatste laag macarponeroom met advocaat over de lange vingers te verdelen. Strijk het glad met de pannenlikker. Maak de tiramisu af door de cacao over de tiramisu te strooien dit gaat het makkelijkst in een strooibusje, want je wilt een smakelijke dunne laag. Zet de tiramisu met advocaat een nachtje in de koelkast, zodat de tiramisu een mooi geheel wordt. Wanneer je de tiramisu gaat opdienen schenk je de 25 ml advocaat in een scheeltje en deze besprenkel je met een theelepel overde tiramisu. Snijd Paaseitjes door de helft en steek de Paaseitjes in de tiramisu. Vervolgens is het genieten maar!

Zoete recepten voor Pasen

Meet zoete recepten voor Pasen?

Bekijk dan ook eens de brownies met cheesecake en advocaat of de toetjes voor Pasen met chocolademousse en advocaat.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie