
02 mrt Paas tiramisu met advocaat in een glas – Recepten voor Pasen
Over een paar weken is het weer Pasen en daarom is het tijd geworden dat we beginnen met de nieuwe Paasrecepten op de blog. We beginnen met een toetje om je vingers bij af te likken, namelijk een simpele en snelle Paas tiramisu met advocaat in een glas. De tiramisu maak je in een glas, wat er extra leuk en feestelijk uit ziet op tafel. Wat ook een echte aanrader is, voor wanneer je het met Pasen zelf relaxed wilt hebben is dat je de tiramisu een dag vooraf maakt, want daar wordt de tiramisu alleen maar lekkerder en smeuïger van. De vraag is alleen hoe maak je de tiramisu. De tiramisu is het lekkerst bij de brunch of als toetje bij de lunch of het diner. De tiramisu kan natuurlijk ook in plaats van taart gegeten worden bij de koffie.
Een grote schaal tiramisu maken? Dat kan natuurlijk ook! Kijk dan hier voor het tiramisu recept met advocaat en lente bokkenpootjes.

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Paas tiramisu met advocaat in een glas voor 6 glazen
- 450 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 150 ml advocaat
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel cacaopoeder
- stukje chocoladereep of gewoon chocolade eitje
- 3 kopjes espresso afgekoeld
- 30 lange vingers
- 6 chocolade eitjes praline of zonder vulling
Tips voor de bereiding van de Paas tiramisu met advocaat
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten, maar een aanrader is om de tiramisu een dag vooraf te maken
Benodigdheden in de keuken
- 6 mooie glazen
- mengschaal
- staafmixer
- garde
- lepel
- theelepel
- vork
- hakmolen
- rasp
- mengschaal


Recept Paas tiramisu in glas met advocaat en chocolade
Koekjes bodem voor de tiramisu
Zet de espresso en laat deze afkoelen in koelkast. Maal 12 lange vingers fijn in de hakmolen. Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem van de glazen. Druppel met een lepel de espresso over de lange vingers bodem. Plaats de glazen in de koelkast. Houd nog 1 espresso over.
Tiramisu room maken
Klop in een schaal de slagroom lobbig met een eetlepel suiker. Klop met de garde de mascarpone los door de slagroom, totdat het een egale room is.
De tiramisuglaasjes vullen
Schep in de glazen eerst een laagje mascarpone room. Breek 6 lange vingers door de midden en verdeel deze over de glazen. Strooi cacaopoeder over de lange vinger en druppel de laatste espresso over de lange vinger. Verdeel vervolgens de advocaat in de glazen. Maak de Paas tiramisu af met de mascarpone room en plaats de glazen in de koelkast, zodat de tiramisu op smaak kan komen.
Paas tiramisu met advocaat garneren
Steek in de glazen twee lange vingers, zodat het de oren van een paashaas lijken. Schaaf over de glazen de chocolade met een rasp. Brokkel de chocolade eitjes met een vork en het makkelijkste met een vleeshamer. Het is tijd om te genieten!
Recepten voor Pasen van Foodinista?
Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.
TIP: Maak de pistache tiramisu in een glas
Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's