11 okt In bier gestoofde kip van L’art De La Table
Italië staat natuurlijk bekend om het geweldige eten. Ken je het gevoel dat je niet naar huis wilt wanneer je op vakantie bent in Italië, maar als je dan éénmaal naar huis gaat je dan ook zo snel mogelijk naar huis wilt. Koken in je eigen keuken, nieuwe eet inspiratie opgedaan en recepten uit de Italiaanse keuken zelf maken. Alleen in Italië kon ik toch echt wel blijven, want wat een heimwee naar het geweldige eten! Zoals het recept in bier gestoofde kip in Italiaanse kruiden uit het kookboek L’art de La Table.
Mediterraan kookboek L’Art de la table
Toen ik alleen thuis kwam was er direct een verrassing op de deurmat het geweldige kookboek L’art De La Table. Wat een mooi kookboek, volledig geïnspireerd op de Meditterraanse keuken en alle recepten brengen je direct weer in een vakantiesfeer. Heerlijk! Na alle koffers uitgepakt te hebben na onze vakantie in Toscane ben ik het boek rustig gaan lezen met een kop thee erbij, want het kookboek is bijna een leesboek met alle prachtige foto’s en recepten. Uiteenlopend en volop inspiratie voor dagelijkse recepten, diners met vrienden en familie of een romantisch diner voor met je lief voor alle gelegenheden zijn er mooie recepten in het kookboek L’Art de la Table opgenomen.
Kippenpootjes gestoofd in bier
Na al onze pasta avonturen in Italië viel mijn ogen op een zuidelijker recept, maar toch dicht bij huis. Italië meets België in dit recept. De in bier gestoofde kip. Dit recept uit kookboek L’Art de la table heb ik gemaakt, want uiteindelijk vanuit de zon zijn wij direct de herfst in gegaan en daar past dit recept helemaal bij, volgens mij ga jij hier ook van smullen dus op naar het recept van de In bier gestoofde kip.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten In bier gestoofde kip 2 personen
- 6 drumsticks of 2 kippenpoten
- zout en versgemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram spekblokjes
- 2 grote uien in halve manen gesneden
- 1 theelepel bruine suiker
- 2 eetlepels dijon mosterd
- 300 ml donker bier (ik gebruikte een I’so D’or)
- 120 ml rundvlees bouillon
- paar takjes tijm
- paar takjes rozemarijn
- laurierblad
Tips voor de bereiding van de in bier gestoofde kip
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten
Benodigdheden: snijplank, hapjespan, schaal, maatbeker, barbecuetang, mes
Lekker met aardappeltjes uit de oven, frietjes uit de oven en bijvoorbeeld worteltjes, spruitjes, maak er gewoon een klassiek herfst of winters recept.
Recept In bier gestoofde kippenpootjes
Voorbereidingen voor het kip stoofpotje
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kippenpoten voor ongeveer 5 minuten aan beiden kanten ronden bruin. Als dit is gebeurd haal ze dan uit de pan en bewaar ze apart in een schaal (de kippenpoten zijn zeker nog niet gaar). Bak in de zelfde pan de spekblokjes voor 2-3 minuten, bak de ui mee voor ongeveer 5 minuten tot het gaat caramelliseren. Roer de suiker en mosterd erdoor.
Stoofpotje bier met kippenpoten bereiden
Giet het bier erbij, even laat bubbelen tot het schuim eraf is en dan kan ook de bouillon erbij. Nu kunnen ook de kruiden en de kippenpoten erbij.
Deksel op de pan en 25 tot 30 minuten laten stoven op midden hoog vuur. Draai de kip nog één keer om in de pan na 10 minuten. Als je te veel saus hebt, kook dan de saus als de kip eruit is nog even in, zodat deze dikker wordt. Sowieso valt na 30 minuten de kip bijna van het bot en is de kip heel mals!
Kookboek L’Art de La Table
Meer van deze heerlijke recepten, maar ook ontbijten, lunch, soepjes en desserts vindt je in het kookboek L’Art de La Table.
Kookboek: L’Art De La Table
Auteur: Gintare Marcel
Pagina’s: 278
Recepten: 200
Type Recepten: Zuid Europees, Mediterraans: Chocolade Hazelnoot Granola, Saffraanhavermout, Pasta met asperge, spek en ricotta, Zwarte pasta met peterselie, Couscous met vis, Lamsstoof met rode wijn en rozemarijn en nog veel meer heerlijkheden.
Recepten met bier van Foodblog Foodinista
Meer stoofpotjes recepten van Foodinista? Heb je mijn recept voor zuurvlees al gezien?
Geen artikel en recept missen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Pinterest.
Paul
Geplaatst op 11:53h, 14 juniZou dit ook in de SlowCooker gemaakt kunnen worden ?
admin
Geplaatst op 15:38h, 15 juniJa alleen het vocht halveren. In de pan kookt het vocht in, dat zal in de slowcooker minder gebeuren. Wil je de saus aan het einde toch iets dikker dan heel even inkoken in een steelpan voor vijf minuten. Maar verder geen probleem voor een zorgeloze bereiding.