Hartige Banketletter Sinterklaasrecept van Foodblog Foodinista

Hartige Sinterklaasletter met pittig gehakt

Deel deze post

Hartige sinterklaas recepten maken? Dan is deze hartige banketletter met gekruid gehakt voor jou. Bakken en koken in Sinterklaassfeer is toch leuk. Deze Sinterklaasletter is weer eens iets anders naast al het snoepgoed en past perfect in het hart van een Spaanse borrelplank. Eigenlijk is het een hartige banketletter. In plaats van de banketletter te vullen met spijs vullen we de hartige Sinterklaasletter met pittig gehakt. De Sinterklaasletter smaakt bijvoorbeeld heel lekker bij een kopje pittige geroosterde tomaten pompoensoep op koude dagen. Met deze soep blijven we ook gelijk in de herfst en toch ook mediterrane sfeer. De hartige Sinterklaasletter heeft iets weg van saucijzenbroodjes, maar het gehakt voor de Sinterklaasletter, maken we met oog op de Sinterklaassfeer en het mediterrane tintje toch even iets pittiger en kruidiger.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Hartige Sinterklaasletter met pittig gehakt recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Hartige Sinterklaasletter voor 5 personen

  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 1 ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel oregano
  • theelepel kaneel
  • handje verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de hartige banketletter met gekruid gehakt

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Bereiding 25 minuten en oven 30 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • bakpapier
  • bakplaat
  • mengschaal
  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • lepel
  • hakmolen is makkelijk
  • bakkwast
Binnenkant hartige banketletter recept van Foodblog Foodinista

Recept hartige Sinterklaasletter met pittig gehakt

Verwarm de oven voor op 210 graden en plaats het bakpapier op de bakplaat. Ook bij het bladerdeeg wordt extra bakpapier geleverd, maar ik plaats er extra onder voor de frisheid.

Gehaktvulling maken voor de Sinterklaasletter

Meng het gehakt met de saus, 1 ei, paneermeel, paprikapoeder, kaneel, oregano en een goede snuf peper en zout. Snipper de ui en de knoflook. Meng ook deze door het gehakt. Laat het gehakt even rusten.

De hartige Sinterklaasletter maken

Snijd met een mes een S uit het bladerdeeg. Bewaar het overige bladerdeeg, want daarmee bekleden we straks de hartige Sinterklaasletter. De S is van boven naar beneden ongeveer 30 centimeter lang. Maak met het gehakt rolletjes en vul de Sinterklaasletter rijkelijk. Het gehakt mag ongeveer 5 centimeter hoog zijn. Snijd vervolgens stukken uit het bladerdeeg en dek de bladerdeeg letter goed af. Druk de Sinterklaasletter rondom dicht met een vork. Kluts het tweede ei en smeer de letter in met het ei, waarvoor een bakkwast makkelijk is. De hartige banketletter kan nu 30 minuten in de oven op 210 graden.

Inspiratie voor leuke Sinterklaascadeautjes voor foodies nodig? Kijk dan hier verder.

Binnenkant hartige banketletter met gekruid gehakt recept van Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Of maak bijvoorbeeld de Sinterklaas cheesecake in glas met kruidnootjes en speculaas. Het recept kun je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of iets lekker bij de koffie? Heel lekker, maar ook simpel is het om arretjescake te maken. Het recept kun je hier vinden.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer Sinterklaasrecepten ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie