Geroosterde tomaten pompoen soep recept van Foodblog Foodinista

Geroosterde tomaten pompoen soep

Deel deze post

Wat krijg je wanneer je twee heerlijke soepen combineert? Dan bedoel ik tomatensoep en pompoensoep? Daar dacht ik dus al een hele lange tijd over na en de soepen zijn nu gecombineerd in een geroosterde tomaten pompoen soep. De soep met tomaten en pompoen heeft extra pit gekregen, want wanneer je de pompoen en tomaten roostert worden de groente veel pittiger en komen de smaken heerlijk naar boven. Natuurlijk met extra kruiden en smaakmakers. Wil je deze heerlijke herfstsoep op tafel zetten om bij op te warmen? Lees dan mee hoe je de geroosterde tomaten pompoen soep maakt.

In de herfst en winter opwarmen met lekkere soeprecepten kijk dan hier op de blog voor soeprecepten van tomatensoep, pompoensoep tot erwtensoep.

Soep recept met geroosterde tomaat en pompoen van Foodblog Foodinista

Ingrediënten geroosterde tomaten pompoen soep voor 6 kleine komen en 4 grote kommen soep

800 gram rivolo cherry tomaatjes
800 gram pompoen blokjes
2 rode uien
2 knoflook teentjes
theelepel gedroogd salieblad
snuf zout en peper
3 eetlepels olijfolie
750 ml kippenbouillon

Tips voor de bereiding van de geroosterde tomaten en pompoen soep

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1,5 uur (roosteren groente 1 uur) soep bereiden 30 minuten
Benodigdheden: 2 ovenbakplaten, 2 vellen bakpapier, soeppan, staafmixer, spatel, snijplank, mes, lepel

Recept geroosterde pompoensoep met geroosterde cherry tomaatjes

Verwarm de oven voor op 210 graden voor het roosteren van de groente voor het soep recept met tomaat en pompoen.

Roosteren tomaat en pompoen voor de soep

Verdeel het bakpapier op de ovenplaten. Verdeel de pompoenblokjes op één ovenplaat. Strooi zout over de pompoen en de gedroogde salie. Druppel vervolgens één eetlepel olijfolie over de pompoen. Verdeel over de andere ovenplaat de cherry tomaatjes. Snijd de uien grof en verdeel de uien tussen de cherry tomaatjes. Maak de knoflook schoon en kneus de knoflook. Ook de knoflook kan op bakplaat. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper. Bedruppel de groente met één eetlepel olijfolie. Plaats de beiden bakplaten in de oven voor 45 minuten op 210. Wissel de bakplaten na 20 minuten om, zodat ze beiden goed kunnen grillen.

Soep recept met geroosterde tomaten en geroosterde pompoen van Foodblog Foodinista

Tomatenpompoensoep maken

Als de groente uit de oven is kun je de soep maken. Zet de kippenbouillon klaar. Schep alle groente met een grote spatel in de soeppan. De olie en kruiden moeten er ook bij, want deze geven smaak. Het is ook makkelijk om een tuit te maken van het bakpapier en om zo alles in de pan te laten zakken. Verwarm vervolgens de pan blus de groente af met de kippenbouillon. Als de soep kookt kun je de soep pureren met de staafmixer. Laat de soep nog even verwarmen en eet smakelijk!

Recept ideeën met pompoen van foodblog Foodinista

Herfstrecepten maken met pompoen? Wat dacht je van van deze recept ideeën met pompoen.

  • Maak ook eens de hartige taart met pompoen en geitenkaas. Het recept ga je hier vinden.
  • Of de stoofschotel met pompoen is ook een echte aanrader het recept ga je hier vinden.
  • Ook heel lekker is de Italiaanse pompoensoep met mascarpone. Het pompoensoep recept kun je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie