
02 dec Geroosterde tomaten pompoen soep
Wat krijg je wanneer je twee heerlijke soepen combineert? Dan bedoel ik tomatensoep en pompoensoep? Daar dacht ik dus al een hele lange tijd over na en de twee soepen zijn nu gecombineerd in een geroosterde tomaten pompoen soep. De soep met tomaten en pompoen heeft extra pit gekregen, want wanneer je de pompoen en tomaten roostert worden de groente veel pittiger en komen de smaken heerlijk naar boven. Natuurlijk met extra kruiden en smaakmakers. Wil je deze heerlijke herfstsoep op tafel zetten om bij op te warmen? Lees dan mee hoe je de geroosterde tomaten pompoen soep maakt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

In de herfst en winter opwarmen met lekkere soeprecepten kijk dan hier op de blog voor soeprecepten van tomatensoep, pompoensoep tot erwtensoep.
Ingrediënten geroosterde tomaten pompoen soep voor 6 kleine komen en 4 grote kommen soep
- 800 gram rivolo cherry tomaatjes
- 800 gram pompoenblokjes
- 2 rode uien
- 2 knoflook teentjes
- theelepel gedroogd salieblad
- snuf zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 750 ml groentebouillon
Tips voor de bereiding van de geroosterde tomaten en pompoen soep
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1,5 uur (roosteren groente 1 uur) soep bereiden 30 minuten
Kookgereid en keukenaccessoires voor
- 2 ovenbakplaten
- 2 vellen bakpapier
- soeppan
- staafmixer
- spatel
- snijplank
- mes
- lepel
Recept geroosterde pompoensoep met geroosterde cherry tomaatjes
Verwarm de oven voor op 210 graden voor het roosteren van de groente voor het soep recept met tomaat en pompoen.
Roosteren tomaat en pompoen voor de soep
Verdeel het bakpapier op de ovenplaten. Verdeel de pompoenblokjes op één ovenplaat. Strooi zout over de pompoen en de gedroogde salie. Druppel vervolgens één eetlepel olijfolie over de pompoen. Verdeel over de andere ovenplaat de cherry tomaatjes. Snijd de uien grof en verdeel de uien tussen de cherry tomaatjes. Maak de knoflook schoon en kneus de knoflook. Ook de knoflook kan op bakplaat. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper. Bedruppel de groente met één eetlepel olijfolie. Plaats de beiden bakplaten in de oven voor 45 minuten op 210. Wissel de bakplaten na 20 minuten om, zodat ze beiden goed kunnen grillen.

Tomatenpompoensoep maken
Als de groente uit de oven is kun je de soep maken. Zet de kippenbouillon klaar. Schep alle groente met een grote spatel in de soeppan. De olie en kruiden moeten er ook bij, want deze geven smaak. Het is ook makkelijk om een tuit te maken van het bakpapier en om zo alles in de pan te laten zakken. Verwarm vervolgens de pan blus de groente af met de kippenbouillon. Als de soep kookt kun je de soep pureren met de staafmixer. Laat de soep nog even verwarmen en eet smakelijk!
TIP! Speciale pompoensoep maken voor Halloween? Bekijk de tomatenpompoensoep met vermicelli en balletjes.
Recept ideeën met pompoen van foodblog Foodinista
Herfstrecepten maken met pompoen? Wat dacht je van van deze recept ideeën met pompoen.
- Maak ook eens de hartige taart met pompoen en geitenkaas. Het recept ga je hier vinden.
- Of de stoofschotel met pompoen is ook een echte aanrader het recept ga je hier vinden.
- Ook heel lekker is de Italiaanse pompoensoep met mascarpone. Het pompoensoep recept kun je hier vinden.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's